Skocz do zawartości
kuki1989

Geforce 7600 GS / GT

Rekomendowane odpowiedzi

nie wiem czy była juz o tym mowa (nie chce mi sie czytac całego watka) ale do faq mozna dodac test z pcarena.pl gdzie testowali 7600gs od asusa

http://pcarena.pl/a-437.html

po przeczytaniu tego tak jakoś mnie naszła myśl... co lepsze jest XFX po OC czy x1600XT... w podobnej cenie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz sa na sprzedaz Galaxy 7600GS DDR3.

http://forum.pclab.pl/index.php?showtopic=163193 no i na tym forum tez jest ten topic. Cena super atrakcyjna jak dla mnie.

@MILANS

Jak wypadly testy Galaxy z Zalmanem ??

No to chyba już wiem co kupie :) Tylko jeszcze nie wiem czy brać 256 czy 128 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej warto dolozyc te kilkadziesiat zl i kupic 256 MB. W koncu ta karta ma troche posluzyc:P tzn. ma byc godnym nastepca GF 6600GE/GT.

EDIT: Ja sie nie moge zdecydowac tylko czy brac zwykla Galaxy 7600GS DDR3 czy z Zalmanem. Dodam tylko ze na swoim Gigabycie mam juz zalmana, wiec jak radzicie sprzedac oddzielnie grafe i zalmana i kupic wtedy karte z chlodzeniem fabrycznym Zalmana (na tym bym chyba nawet zyskal :P), czy tez moze zostawic Zalmana a brac karte ze standardowym chlodzeniem. Do tego dochodzi jeszcze fakt jak kreci sie karta z fabrycznym Zalmanem?? MILANS Prosze daj znac jak sie ona kreci :D

Edytowane przez Crusio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm chyba zagadam do tego goscia i wezme 265 mb tylko nie wiem jak nawiazac kontakt bo sie zarejsetrowalem i nie moge napisac nic do niego czy moze ktos dac kontakt to tego Pana co sprzedaje te karty?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no nie wiem panowie nie wiem.. a nie lepiej pelnego GT z pasywnym chlodzeniem i 3-letnia gwarancja za tylko stowke drozej???

A po co przepłacać za pasywne chlodzenie ktore do oc i tak sie nie bedzie nadawac, i za wyzsze seryjnie taktowania? Jak mozna miec to samo za mniejszą kase to chyba lepiej <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> to drugie.

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «

a ja i tak kupilem mojego GT za 602zł... :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co widzialem na zachodnich serwisach to ten Gigabyte Pasywny nie krecil sie zbyt zachecajaco, ale moze... W kazdym razie chyba i tak lepiej warto zaoszczedzic i kupic 7600GS DDR3 i wykrecic ja do poziomu podkreconego 7600GT. I tak jak kolega wspomnial powyzej, zostanie na piwko(a) jeszcze :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Looo. Bedziesz mial duzy wybor, zapewniam Cie :D. Musisz sam niestety sobie dobrac...chodzi mi o to, ze jedne sa np lepsze w wydajnosci a inne np w wygladzie wyswietlanej grafiki. A jesli nie chce Ci sie testowac to na www.guru3d.com oczywiscie na forum znajdziesz tam duzo info. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na nvidie non stop masz jakie bety alphy i inne cuda , do tego pelno modowanych - kazde maja swoje + i - , a to jakas gra lepiej chodzi ale inne sie sypia itp -sam musisz poczytac i wybrac bo nie ma jedoznaczej odpowiedzi :) a co do cen to rewelacyjne -gdyby nie to ze mam juz 7800Gt to bym sobie takie 2 kupil do sli :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

te galaxy z zalmanem które testowałem miało takty 560/1400. podkręciło się na 660/1620 co na pamiątki 1.2 ns jest dość słabym wynikiem :/

W GE pamięci ktore niby miały 1.6ns powyzej 1200MHz często sypały artami, moze tym razem też zastosowali jakies "odrzuty". Nie zmienia to jednak faktu ze karte i tak warto kupić

Wiec ktora lepiej wziac ? 128 czy 256 ? albo inaczej ktora bedize szybsza :D albo ktora po oc bedzie szybsza ;]

Brałbym 256mb, pomimo nizszych taktowań, w grach moze spisywać się lepiej, poniewaz teraz 256mb to minimum zeby pograc w 1204x768 i High, nie wspominając o wyższych detalach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi