Niemiec Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 z tego co wiem to tylko od shenkena mam paczki w sobote. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 do dobrze sie sklada bo paczki z proline rozwozi wlasnie shenken, bede dobrej mysli :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolan Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 No prosze a ja w nast. tygodniu (mam nadzieje ze na poczatku) zamawiam z action w warszawie wersje z zalmanem, mam nadzieje ze trafi mi sie ta na pamiatkach 1.2ns ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonCapone Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 moglibyscie mi podac dokladny sdres tej hurtowni w wawie?? pojechalbym tam i zobaczyl co i jak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 moglibyscie mi podac dokladny sdres tej hurtowni w wawie?? pojechalbym tam i zobaczyl co i jak.Zamienie, ul. Dawidowska 10, 02-800 Warszawa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monaro Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 Palit 7600GS Sonic http://twojepc.pl/artykuly.php?id=x1800gto..._gs_gt&strona=3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 Ma ktoś 7600GS z proline wersja 256MB - jakie pamiątki? jakie chłodzenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio89 Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 Hmmm cos tanie sa te Galaxy w proline moze to sa te z normalnym chlodzeniem i pamieciami 2.0 ns.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba1983 Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 jakie sa najlepsze sterowniki do serii gf 7600 ?ja mam 83.91 i zastanawiam sie czy jak dam nowsze to odczuje jakas roznice w grach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonCapone Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 devilek myslisz ze jak tam pojde to bede mogl kupic np. 1 sztuke?? a i jakbys mogl podaj mi ich strone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 Jestem juz po testach swojej grafy, czyli Galaxy 7600GS 256MB DDR3 z pamiatkami 2.0ns bez zalmana. Musze powiedziec ze jest masakra, niestetety w zlym znaczeniu. Z tego co wyczytalem to sporo z was ma naprawde super niskie temperatury rdzenia swojej karty. Ja dzis probowalem kilka past, kilka technik ilosci pasty i do tego uzylem jeszcze Zalmana z podpisu. Ilde najmniej na 12V to mam 53 stopnie. A tu piszecie ze macie ok 40w idle a ponad 50 w stresie. Kurcze jak to mozliwe ?? Co do podkrecania to jest wrecz fatalnie. Kiedy otworzylem pudelko, myslalem ze to nie ta karta do mnie przyszla. Spodziewalem sie z wygladu chociaz identycznej jak na PC Lab. A dostalem bez radiatorkow na pamieci i do tego alu cooler. Pamiatki 2ns. Wzialem sie za krecenie. Max po 4h testow i ustawien jakie uzyskalem to.... 600/1400 z malutkimi artami ze strony pamieci. Wyniki w markach przy tych ustawieniach to odpowiednio: 2003 - 13039 2005 - 5890 Do tego dochodzi fakt, ze choc podkrecenie rdzenia o jakakolwiek wartosc wieksza od 600Mhz powoduje zawiszenie na chwile kompa i po kilku sek. sie odwiesza. Nie ma zadnych artefaktow. Po prostu jesli jest za duzo na rdzeniu to freez. Napisane jest tu na forum, ze zolta zworka mozna zwiekszyc napiecie. Lecz zmiana jej polozenia nic nie daje. Moze jeszcze cos trzeba zrobic?? Czy jest mozliwosc zwiekszenia napiecia poprzez nibitor, czyli bios karty i jezeli tak to w jaki sposob. @DEVILEK podaj mi swoje wyniki jakie osiagnales na tej 2ns Galaxy z fabrycznym zalmanem i jakie temperatury masz oraz jakie chlodzenie. Dziekuje za uwage. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio89 Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 (edytowane) Te co maja standardowo zalmana maja takty 500/1400 i pamieci 1.2 ns a ten Twoj ma 2.0 moze dlatego tak "slabo" ? Edytowane 13 Maja 2006 przez Gucio89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 39st w idle na galaxym z zalmanem a 55st w stress. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 devilek myslisz ze jak tam pojde to bede mogl kupic np. 1 sztuke?? a i jakbys mogl podaj mi ich stroneNie kupisz tam nic nie mając działalności gosp. u nich zarejestrowanej. Te co maja standardowo zalmana maja takty 500/1400 i pamieci 1.2 ns a ten Twoj ma 2.0 moze dlatego tak "slabo" ? Tak ? A ja mam z Zalmanem i ma także pamięci 2.0ns : czytaj co się pisze w temacie. @Crusio Wieczorem wsio co obgadaliśmy na GG, a temp to już wiesz : gpu@600 i temp 40C w idle i nie wiele więcej w stresie. O/C narazie 600/1200. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JestemNoobem Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 Ktoś już coś wie co z tym 7600 gs na AGP sorry że tak sie nie cierpliwie ale nie wiem czy przechulam kase za nim sie to w sklepach ukarze :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 Widac galaxy wyslalo na testy selekta ;) Co do zakupow w action to chyba tam mozna kupic tylko jesli prowadzi sie dzialalnosc gospodarcza w kazdym razie kiedys tak bylo. PS. Ja bym nie okreslil podkrecenia sprzetu z 500/1000 na 600/1400 jako beznadziejnego ;) Acha jak testujecie temperaturke w stresie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 riva tuner z zapisem do pliku ;] pisalem wczesniej i napisze jeszcze raz: moje grafy nie byly wysylane do testow tylko kupione u nich. szkoda, ze taki bajzel jest z tymi kartami :/ nawet naklejka w grafie 256 2ns i 256 1,2ns sie nei rozni :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monaro Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 Ktoś już coś wie co z tym 7600 gs na AGP sorry że tak sie nie cierpliwie ale nie wiem czy przechulam kase za nim sie to w sklepach ukarze :razz: Maja pojawic sie w lipcu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 IMO nie ma po co sie pchac dalej w AGP :/ juz lepiej przejsc na inna platforme i kupic tansza grafe, a nawet w sumie powinno na tego 7600GS starczyc po sprzedazy plyty glownej, procka i starej grafy na agp, ale to tak btw ;] http://twojepc.pl/artykuly.php?id=x1800gto..._gs_gt&strona=3 Ktos podal tutaj tego linka. Kurde slabo ta karta wypadla :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonCapone Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 (edytowane) devilek moze uda mi sie tam jakos zarejestrowac(firma gospadarcza), tylko ciekaw jestem czy to sie oplaca. Ile u nich kosztuje taki galaxy gs 256mb zalman edition? Edytowane 13 Maja 2006 przez DonCapone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 nie wiem czy Ci sie oplaca dla jednej grafiki, oszczedzisz max 30pln. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monaro Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 http://twojepc.pl/artykuly.php?id=x1800gto..._gs_gt&strona=3 Ktos podal tutaj tego linka. Kurde slabo ta karta wypadla :/ Jestem ciekaw gdzie ona kosztuje te 440zl, bo ja nigdzie jej nie widze. Ma ktos lub mial doczynienia z tym Gigabytem pasywnym? http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=27373 Najtansza karta z 7600GT z cena ponizej 700zl. Czy na tym Gigabyte piszcza cewki? Jakie sa temperatury i czy OC da sie zrobic na niej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JestemNoobem Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 IMO nie ma po co sie pchac dalej w AGP :/ juz lepiej przejsc na inna platforme i kupic tansza grafe, a nawet w sumie powinno na tego 7600GS starczyc po sprzedazy plyty glownej, procka i starej grafy na agp, ale to tak btw ;] Tak BTW to chcesz mi coś dołożyć bo jak tak to z chęcią bym zmienił na PCI :wink: Ale ja sie wku czekam miesiąc już a tu ***** dawno bym już brał 6800xt albo 6600GT :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba1983 Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 jakie sa najlepsze sterowniki do serii gf 7600 ?ja mam 83.91 i zastanawiam sie czy jak dam nowsze to odczuje jakas roznice w grach ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 @seba1983 a co to za problem przetestowac ? btw. mam juz Galaxy 7600GS 128 MB 500/1400 i bez oc procka i grafy wyniki takie jak podal Niemiec wieczorkiem sie pobawie troche bardziej i zdam relacje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 (edytowane) Albo ja mam za duże wymagania, albo ta grafa jest taka kulawa :blink: 7600GS Zalman def. 500/1000, o/c 630/1200 i :? Reszta konfigu widoczna na screenie. Stery to 84.21. Edytowane 13 Maja 2006 przez DEVILEK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 ja uzywalem 84.xx i bylo dobrze. gry i marki bez problemow. ale ciach!owaty wynik :| wiecej bylo na default na tej grafie ze 128mb na stock taktach :| fakt, ze memki mialy 200mhz wiecej, ale rdzen 130 mniej :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 Konto firmy w której pracuje Niemiec zablokowane - Czemu? PS. Niemiec za ile dostane u was 7600GS 256MB 1.2ns pamiątki (chłodzenie nie ważne) I ma być jak najtaniej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 Zmienilem paste, dokladniej umocowalem Zalmana i mam teraz w Idle 46 stopni przy 12V.Wynik OC praktycznie nie ulegl zmianie po tej operacji, co oznacza ze karta po prostu nie ma potencjalu OC, heh tzn jakis tam ma, ale naprawde spodziewalem sie czegos wiecej. W kazdym razie odradzam 7600GS z pamieciami 2 ns. @DEVILEK Cos naprawde nie tak z tym Twoim wynikiem jest. Ja tak jak pisalem przy OC 600/1400 mialem ~13100. Zauwazylem takze ze przyczyna tak wysokiej temperatury u mnie moze byc po prostu kondesator na karcie, ktory bardzo przeszkadza Zalmanowi, tzn ten sie o niego opiera bokiem przez co nacisk na rdzen jest oslabiony. Pilowac Zalmana mi sie nie chce dla kilku MHz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ocean Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 Wynik Devilka nie jest taki zly, nie zwrociliscie uwage, ze platforma oparta na 754 i sempek, a nie a64. I ma 1200 na memkach, to + platforma i procek robia swoje. Do tego moze jeszcze miec system przypchany, a to ma duze znaczenie. mam dwa systemy czysty XP tylko stery i ten na ktorym pracuje, wiec kazdy wynik w markach na tym na ktorym pracuje mam zawsze o 600-1000 pkt mniej, wiec to takze ma duze znaczenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...