Gość Dawidsfuturx Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 istnieją jakieś bios mody ołówkowe do 7600gs? bo jesli tak to przydał by sie w faq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jericho666 Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 na nowej windzie wyskrobałem coś takiego 3DMark2003 niestety OC pamieci w kompie dalej słabe a raczej rzadne :) takty karty to max stabilne ustawienia czyli nie jest żle :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuki1989 Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 cos dziwnego sie dzieje na forum, teamt o 7300gs/gt został przylepiony a ma ok. 160str a nasz temat ma ok.1200 str i dalej nie jest przyklejony :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 co poradzisz... widocznie ten temat nie nadaje sie do przyklejenia :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 istnieją jakieś bios mody ołówkowe do 7600gs? bo jesli tak to przydał by sie w faq to bios mod czy ołówkowy ? ;) http://img155.imageshack.us/my.php?image=7600gs7jc.jpg http://img155.imageshack.us/my.php?image=gpu7ov.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 cos dziwnego sie dzieje na forum, teamt o 7300gs/gt został przylepiony a ma ok. 160str a nasz temat ma ok.1200 str i dalej nie jest przyklejony :huh:Chyba postów :wink: Trzeba męczyć moderację i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 dziś z guciem eksperymenotwaliśmy troche z 7600GS by galaxy. ogólnie to sie chłopak najadł troche strachu i nerwów bo mu dałem zły bios przez przypadek ;) ale sie za to nauczył troche ;) Galaxy pisało mi ze można zmieniać napięcie za pomocą biosu - nie można. uszykowałem kilka różnych i gucio wgrywał po kolei. nie przynosiło to skutków zamierzonych :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 myślałem o vmodach napisałem o bios modach... mój bład może sie pobawie dzisiaj troszczke z vmodami widziałem, że masz winfasta, jakie były jego max takty bez vmodów i jakie po? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 na 7600GS nie robiłem jeszcze vmodów. nie miałem takiej karty na własność :). takty 500/990 bez modzików Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krasi Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 Moj wynik na 7600GS z ddr3: Więcej z niej nie wycisne. Modyfikacje biosu nvBiosem też nie dają u mnie żadnego efektu. Nie tylko w kwestii woltów, ale również wydajności chłodzenia -> ucho i temperraturki mówią to samo;) A próbowaliście wgrać bios od 7600GT, jestem ciekawy co by to dało, robiłem tak ze swoją 6600Diamond z ddr3 ale nie dało to żadnych korzyści. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio89 Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 Ladnie paieci wykrecone, a rdzen nie chce isc wiecej?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krasi Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 (edytowane) no nie chce, zwiesza się powyżej tego. Pamięci w grach/markach ok, ale w teście z atiToola sypią artami ;) też tak macie :? ? Edytowane 20 Maja 2006 przez krasi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 karty wysylam tego samego dnia jak wplynie kasa. ciesze sie, ze dojechaly i jest git. jest to dla mnie najwieksza zaplata :)Tia ... tez bym tak chciał i z przykrością ztwierdzam ... szkoda że u Ciebie Niemiec nie zamówiłem karty :( Ja kase wpłaciłem w zeszłą niedziele a karty do dzisiaj nie mam :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio89 Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 (edytowane) Normalnie zaraz sie zgarbie albo cos gorszego. Zainstalowalem wina sterki itp bez innych smieci zrobiem testy i zonk myslelm ze lepiej bedize takty 650/1700 :mur: :mur: Edytowane 20 Maja 2006 przez Gucio89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krasi Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 No masz przyrost jakiś, pewnie nie takiego oczekiwałeś :) Dziwne, że taka mała różnica między moim wynikiem :unsure: @Niemca będzie ciężko pobić : > Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 te to zauważyłem. w tych galaxy [przy mocnym OC jest juz tak mały przyrost wydajnosci.. @Niemiec. bedziesz dodawał wyniki do hwbota ? bo jaknarazie pierwszy jestem ale twoje wyniki ciutkę lepsze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio89 Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 (edytowane) Po pierwsze masz athlona po drugie masz 1gb ramu a ja 512 po trzecie niemiec ma proca "kosmicznego" (czyt. 2 jajka i 4GHz a ja tylko 2600mhz) a i jakich sterow uzywacie? EDIT: Jestem trzeci :D :D Edytowane 20 Maja 2006 przez Gucio89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krasi Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 i jakich sterow uzywacie?niewiele myśląc/czytając zainstalowałem 84.21, nie testowałem innych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 84.56 jak napisalem wyzej, polecam sprawdzic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 (edytowane) Biorac pod uwage taktowania i rezszte konfigu - wyniki sa w normie Zeby dogonic Niemca Musielibys cie miec procesor taktowany w okolicach 2,9ghz-3,0 :) - i Pewnie jakie dobre Winbondy Wyostrzone na 255-260 mhz do tego Jakie dobre stery i super zoptymalizowany system albo zamiast tamtego - karte 700/1800 mhz :lol: Moze sobie niebawem kupie taka karte to sie poscigamy :wink: Edytowane 20 Maja 2006 przez Strongmen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio89 Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 (edytowane) Eh proca mam biednego xD ale bede probowal przebic 15k w 2003 i 7k w 2005 :D Edytowane 20 Maja 2006 przez Gucio89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 Dasz rade - niewiele ci brakuje mysle ze to kwestia detali :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 czy mógłby ktoś mi podesłac bios z winfasta 7600gs jesli to nie sprawia problemu? najlepiej na rapidshare albo megaupolad z tego co widziałem w "wilkiej księdze vmodów" jest już vmod do 7600gs inn3d czy czegos tam, gpu podbili do 1.8v i poszło na 720mhz, czyli nizle, pamieci z 1.8 na ok 2v i uwaga dało to 5mhz (10 w ddr) czyli gra nie warta świeczki, milans z tego co kojarze to winfast ma pamieci teź 2.5ns, więc albo trafiłęs na ciekawą sztuke, albo różnią sie timingami (to drugie bardziej prawdopodobne) dlatego właśnie potrzebny mi jest bios winfasta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 (edytowane) wyniki moge dodac jak ktos mi screeny zaakceptuje ;] 2 jajka w markach poza 3006 nie daja nic, podobnie jak te 4ghz, lepszy wynik pewnie bylby na jakims K8@2,7ghz. a jak juz mowicie, ze moja maszyna taka mocarna to zapomnieliscie dopisac, ze mam AZ 2gb ramu :P i jeszcze jedno. moj os to jest system na ktorym pracuje na codzien, bez optymalizacji a stery to byly 84.21. nie biadolic a do roboty [; Edytowane 20 Maja 2006 przez Niemiec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 (edytowane) czy mógłby ktoś mi podesłac bios z winfasta 7600gs jesli to nie sprawia problemu? najlepiej na rapidshare albo megaupolad z tego co widziałem w "wilkiej księdze vmodów" jest już vmod do 7600gs inn3d czy czegos tam, gpu podbili do 1.8v i poszło na 720mhz, czyli nizle, pamieci z 1.8 na ok 2v i uwaga dało to 5mhz (10 w ddr) czyli gra nie warta świeczki, milans z tego co kojarze to winfast ma pamieci teź 2.5ns, więc albo trafiłęs na ciekawą sztuke, albo różnią sie timingami (to drugie bardziej prawdopodobne) dlatego właśnie potrzebny mi jest bios winfasta słabe oc pamiątek spowodowane jest zapewne bardzo wyzyłowanym taktowaniem rdzenia. sekcja zasilania w gf 7600GS nie jest przystosowana do takiego poboru energii. niemiec - masz 2 gb ramu i szalejesz ;) ja mam identyczne takty grafy (czy tam ciut wieksze), opek na 2.8 ghz, świeży windows a wyniki i tak ciut niższe. odezwij sie do mnie na GG to ci puszcze ten biosik na mail :) (jak to dobrze zgrywac biosy wszystkich kart jakie się miało do tej pory ;) ) Edytowane 20 Maja 2006 przez MILANS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio89 Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 niemiec - masz 2 gb ramu i szalejesz ;) ja mam identyczne takty grafy (czy tam ciut wieksze), opek na 2.8 ghz, świeży windows a wyniki i tak ciut niższe.No a ja mam 512 ramu i sempa 2.6 i 1k pkt mniej niz niemiec w 2003 ;] A i zainstalowalem 84.56 i wyniki sie poprawily w 2003 o 19 pkt a w 2005 o 8 pkt xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 Blad pomiarowy Dajcie mi ta karte a walne wam Rekorda :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 Milans => to juz jestes 2 w kategorii poza markiem 2001 w ktorym masz az 400ptk wiecej :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 (edytowane) najgorsze to, że nie bede miał juz okazji zeby ci dokopac ;) Edytowane 20 Maja 2006 przez MILANS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 ja jeszcze mam okazje odskoczyc, ale mi sie nie chce a jak mi sie zachce to nie wiem czy bede mial tego procka i grafe [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...