Skocz do zawartości
kuki1989

Geforce 7600 GS / GT

Rekomendowane odpowiedzi

Przeczytałem własnie Wasze posty z wynikami i postanowiłem zobaczyć co uda mi się wycisnąć z mojej karty. Zabrałem się za o/c pamięci. Moja karta nie ma zadnych modow, radiatorow, seryjne chłodzenie. Pamięci działają na ~935MHz bez artefaktów (1870MHz efektywnie), a rdzeń na ~620MHz. Chyba niezle ;>?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie na 950MHz są małe kropki białe, prawie niewidoczne, ale grafa w 3 teście się zawiesza...no nic, dozbieram troche kasy i kupie jakies chłodzenie...

@ Niemiec - Jak bedziesz sprzedawał Zalmana, daj znać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

byyłooo wiele razy...Ja kręce poprzez podkręcasz MSI w sterach (jakies tam modowane stery z guru3d wykrywają moja Galaxy jako msi), mozna powerstripem, w sterownikach. W poniedziałek wychodzi najnowszy RivaTuner wiec bedzie mozna kręcic łatwo i wygodnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ati toolem tez sie łatwo i wygodnie kręci :)

ati tool pokazuje mi domyslnie pamieci na 350 - jakbym mial 700ddr, a nie 1400 ;)

w sterownikach kaze kazde nowe ustawienie testowac i nie przechodz testu dla troszke wiecej podkreconych pamieci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja teraz mam 84.56 a wczesniej te co z grafa dostalem czyli 84.21 xD

Edit:

Pobawilem sie sterami i se zrobilem smarka na procu 2.5 GHz a nie 2.6GHz i wyszlo mi takie cos :D :D

post-121629-1148201150_thumb.jpg

Edytowane przez Gucio89

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

84.56 jak napisalem wyzej, polecam sprawdzic

Te 84.56 to kaszana, zainstalowalem je wczoraj na probe nawet niezagladajac na forum uwczesnie wiec nie wiedzialem ze sa niby taaakie dobre, a z Guru3d sciagnelo je ponad 60 000 osob....

A wiec wytarczylo odpalic Obliviona i z 30-35 fps w plenerze zrobilo mi sie 8-10 o_O i sie niezle wku***** w Fear tez czulem spadek fps i wiecej juz nie mialem ochoty kobinowac z tymi sterami, [ciach!]lem z dysku to badziewie i wrocilem do 84.43 - wszystko wrocilo do normy :)

Dziekuje

...Ja kręce poprzez podkręcasz MSI w sterach (jakies tam modowane stery z guru3d wykrywają moja Galaxy jako msi), m....

Na tych sterach wyciskalem najwiecej z Gieteka czyli 625/850 i jakos dobrze mi sie te stery uzywalo, chyba do nich wroce...Jaki numer mialy te FW? 84.26?:] Edytowane przez -Caleb-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WOW jest nowa RIVA TUNER chlopaki :)

Jest nawet opcja odblokowania potkow na 16 hehe zaciekawilo mnie to....

ale okazalo sie ze nie dziala;-( . POZDRO milego krecenia.....

tez mnie to zaciekawilo..i mowisz,ze nie dziala (: no to ciekawe ciekawe..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gigabyte 7600 GT SP II 560/1400

Po 1,5h grania w Condemned - Criminal Origins (na silnigku FEAR) temp 45 st. calkiem niezle jak tego wyjca ;)

bez o/c

dla ciekawskich

smark03 - 12856

smark05 - 5939

aquamark3 - 76000

z o/c pobawie sie pozniej

male o/c 620/1640

03 - 13686

05 - 6682

System mocno przeciazony, zanim zaladuje all programow uruchamia sie bardzo dlugo. Instalowac na nowo nie bede systemu na to nie liczyc :)

Edytowane przez Ocean

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hey ludziska :) Chce zmienic moja 6600 z podpisu na cos lepszego i tak wylookalem sobie Galaxy 7600GS 256Mb DDRII za jakies 400zl wiec nie duzo. I teraz mam do was pytanie :lol2: Na ile mozna go podkrecic ze standardu 400/800 ? Jak jest tu jakis wlasciciel takowej karty to nich mi sie pochwali jak tam z 3DMarkami :wink: Bede Wam bardzo wdzieczny B)

POZDRO XXX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi