Skocz do zawartości
kuki1989

Geforce 7600 GS / GT

Rekomendowane odpowiedzi

Eksperci z was kurcze za 5 groszy. Weźcie pod uwage, że każdy z was ma inną konfiguracje kompa. Tak wiec komputer z GS'em na pokładzie moze zrobc w bambuko GT w momecie, gdy GS współpracuje z o wiele lepszym procem.

wszystko od gierki cod 2 . fear . riddick i innych mocno obciążających gpu(hdr , soft shadows itd) - proc nie grali

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm albo mi sie wydaje albo nigdzie nie mozna kupic Galaxy 7600GS 256MB DDR3 o czasie dostepu 1.4ns :blink: Wszedzie widze tylko 2.0ns <_< Jaka bedzie roznica w oc tych pamieci bo chyba zostanie mi taka kupic ? Chcialbym zeby z tego 1000MHz podkrecily sie chociaz do 1400MHz :unsure: Czy 2.0ns sa w stanie ? Dzieki z gory B)

POZDRO :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Dawidsfuturx

mam pytanie, jak niektózy pewnie widzieli na in4 jest test 7600gs sonic z palita, widzieliscie gdzies tą akrte za te 440zł?

bo ja nie za abrdzo, a to dosc ciekawa propozycja, tansza od galaxy o 100żł, a takty podobne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiec i ja sie dolacze.

Dostalem Galaxy GS z proline z pamieciami 256 2ns za 520pln :)

Moim zdaniem te karty sa rewelacyjne u mnie GPU idzie na razie na standardowym aluminiowym wyjcu 625MHz a pamieci 1450MHz :)

Musze tylko chlodzenie zmienic i moze cos wiecej bedzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehz dzieki za info LK :lol2: No to nie obawiam juz sie niczego i tez zamawiam ta karte z Proline. Mam nadzieje ze ta wersja Zalman sie lepiej podkreci. A nawet jak nie to i tak te takty mi stykna :wink:

POZDRO :]

Edytowane przez Pawel7332

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jaki masz cooler ? jezeli ten mały miedziany to anwet nie musisz zmieniac - on jest wystarczająco wydajny i nie powinien cie blokowac w oc

Niestety ale mam ten aluminiowy radioator galaxy jest do wymiany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak dla przypomnienia czekam aż mnie ktoś pobije :lol2: bo widze że piszecie że 7600GT się słabo kręci....

ty tam pojedyńczy przypadek na skale światową... (btw to chyba WR jest - gratsy)

niech no tylko dorwę schemat vmoda na leadteku to nic z ciebie nie zostanie (no i jeszcze proc lepszy niż PIII ;) )

Edytowane przez MILANS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak dla przypomnienia czekam aż mnie ktoś pobije :lol2: bo widze że piszecie że 7600GT się słabo kręci....

NO czekaj jeszcze chwilke... zaniedlugo dostane w swoje lapki nowa graficzke to sie zacznie zabawa :]

A Tak Ps. Ladny wynik :P... malo jaka karta tyle na rdzeniu osiaga (tez chyba dlatego ze narazie wiekszosc ma standardowe Gs'y)

Edytowane przez Sector19

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NO czekaj jeszcze chwilke... zaniedlugo dostane w swoje lapki nowa graficzke to sie zacznie zabawa :]

oj ziom... wątpie żebyś na tej swojej nowej karcioszce mógł cokolwiek zdziałac. kolo ma naprawdę niezły wynik :)

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
obrazków sie nie cytuje ;)
Edytowane przez MILANS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś doszedł do mnie Galaxy Gf 7600GS Zalman 256DDr 1,2ns

Pierwsze wrażenia

Zalman wydał mi się trochę mały więc od razu sie go pozbyłem i zamontowałem zakupiony wcześniej vf700-CU.

I od razu przystąpiłem do oc karty:

Pierwsze próby na sterach z płytki dołączonej do karty 84.21 rdzeń max 580MHz Mem 815

Wyników nie podaję bo mnie nie zadowalały.

Potem zmiana sterów na 84,56 i poprawa rdzeń 625 (bez artów) mem 810

(kręcenie przez stery)

proc 2,8 GHz

Pamięć 254 MHz

2k1 28646

2k3 14818

2k5 6757

Jak zdobędę drugą kostkę do duala i wc na proc wrzucę to powalcze o wiecej, a poki co jest nienajgożej :wink:

Edytowane przez Pewin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm wam tez na orbie pokazuje ze macie generic vga (nie poznaje grafy?) i nie pozwala publishowac wyniku :o

Potem zmiana sterów na referencyjne ze str nv 84,56

ja tam widze najnowsze 84.21

Edytowane przez Chaos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm wam tez na orbie pokazuje ze macie generic vga (nie poznaje grafy?) i nie pozwala publishowac wyniku :o

ja tam widze najnowsze 84.21

Mój błąd Edytowane przez Pewin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WR jest wysoki i zrobiony pewnie na FC bo jak inaczej. A moja karta śmiga na codzień aż miło. Seria kart 7600xx napewno będzie najlepiej sprzedającym się produktem w segmencie kart za rozsądną kase i oferującą znakomitą wydajność ( cena/wydajność).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj zamowilem ta karte(evga 7600gt), razem z 3200+ Venice, ASUS A8N5X i Patriot Signature Series 1GB (2 x 512MB), w sumie to komp ma byc do grania od swieta, jak znajomi przyjda, zebysmy razem mogli pograc w WOW i dla zony do surfowania netu.

Czy ta karta uciagnie wow w full detalch przy 1680x1050?

Wszystko poskladalem do kupy, bez zadnego OC wynik w 3dMark05 to 6098....jak na moj drugi komp(wolniejszy) to niezle chyba...zaraz zrobie male OC i zobacze jak to pojdzie :P

Edit. szybki Oc i jest 6520. http://service.futuremark.com/orb/projectd...?projectType=12

Edytowane przez RaDZioS2k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cos nie dziala ten link. Na pewno upubliczniles ten profil bo wydaje mi sie, ze to link tylko do strony z profilami z 2005 a nie akurat do tego jednego wlasciwego z twoim wynikiem ;)

U mnie pelen link wyglada tak (troche zalosny ale takie wspaniale chipsety robi pod intela ati :D )

http://service.futuremark.com/orb/projectd...ojectId=2009034

Edytowane przez Michaelius

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cos nie dziala ten link. Na pewno upubliczniles ten profil bo wydaje mi sie, ze to link tylko do strony z profilami z 2005 a nie akurat do tego jednego wlasciwego z twoim wynikiem ;)

U mnie pelen link wyglada tak (troche zalosny ale takie wspaniale chipsety robi pod intela ati :D )

http://service.futuremark.com/orb/projectd...ojectId=2009034

i kto to mowi :lol:

3DMark05 Project Details

The project id is not valid - please check the URL.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
obrazków sie nie cytuje ;)
Chyba jako jedyny zdazyles zobaczyc posta z obrazkiem :P... bo odrazu zauwazylem ;] ale dzieki za info ;)

takie pytanko bo nie sledzilem wczesniej tematu

sa vmody do galaxy 7600gs gdzies?

V Modow nie widzialem jeszcze ale cos sie samemu wykombinuje :rolleyes: Edytowane przez Sector19

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WR jest wysoki i zrobiony pewnie na FC bo jak inaczej. A moja karta śmiga na codzień aż miło. Seria kart 7600xx napewno będzie najlepiej sprzedającym się produktem w segmencie kart za rozsądną kase i oferującą znakomitą wydajność ( cena/wydajność).

przecież pisze w orbie wyrażnie , że gpu jest chłodzony wodą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przecież pisze w orbie wyrażnie , że gpu jest chłodzony wodą

jak sprawdzacie czy sa artefakty? na oko w 3dmarku czy np narzedziem typu atitool ... bo zauwazylem ze atitool jest bardzo czuly w 3dmarku nic nie widac a atitool co kilkanascie sekund "pika" ze byl artefakt...

Edytowane przez FiSz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi