Skocz do zawartości
kuki1989

Geforce 7600 GS / GT

Rekomendowane odpowiedzi

przecież pisze w orbie wyrażnie , że gpu jest chłodzony wodą

No no może zapytam się ile ma stopni płyn chłodzący?? 1.85v to już jest sporooo na gpu.

Ja mam 1.56v żeby śmigał na 740.

Edytowane przez Mirkirst

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie pisze w orbie ile ma stopni woda i temp gpu , ale pewnie niską

Temp cieczy to średnio ok 30-35 stopni, a temp gpu to juz zależy od bloku jaki sie ma.

Ja jak tylko przyjdzie grafa (GT) to zakładam na nią blok i jazda z O/C :)

Ale jak anrazie to jest mały problem, ponieważ paczka wysłana w zeszły czwartek jeszcze do mnie nie doszła, a wysana była priorytetem ... czyli powinna dojść najdalej dwa dni póżniej (sobota) :(

Edytowane przez Miazga82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chaos - nie jestem pewien ale galaxy ma chyba bardzo podobne pcb do GF 6600GE. może vmod do własnie tej karty bedzie pasował ?

Dołączona grafika

jest tylko jeden układ taki jak w przypadku tych referencyjnych ... ale rezystorki przy nim leza inazej .. wiec kij wie jak to zrobic

Edytowane przez Chaos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a są odpowiednie biosy, jak w przypadku 6600, których wgranie powoduje wzrost napięcia na GPU? (linka do v-moda, do biosa (lub modyfikatora) jeżeli istnieje proponuje wciepać do 1 postu ;P)

Edytowane przez victor89

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Dziś kupiłem tego Galaxy 7600GS 256MB 1.2 i z karty jestem zadowolony - choć już nie widać tak bardzo różnicy w porównaniu z moją poprzednią kartą tak, jak to miało miejsce wcześniej, gdy przesiadłem się z 6600GT na 6800XT@GT.

Jednak mam z nią dość denerwujący problem. Obraz na TV jest slabej jakości - wszystkie literki mrygają sobie kolorowo... Wszystko mam dobrze ustawione, przewód jest wysokiej jakości - zresztą na 6800 obraz był super... Ktoś może wie, o co chodzi??

Ps. Przewód to s-vhs - scart.

Edytowane przez wysio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tez chce Galaxy 7600GS 256MB 1.2 dry.gif Gdzie mozna takowe nabyc ? Wszedzie widze tylko 2.0ns.

Jak przez weekend nie dojdę z tym obrazem na TV, to sprzedam ci swoją i zostanę przy 6800XT.

Na karcie są jakieś zworki. Do czego? Może tam się ustawia sygnał na TV ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[OT]na projektorze wszystko wygląda BOSKO ;) i to na r9800PRO (410/305) quake4, mx payne2, Far Cry a san andreas to poprostu śmietanka :)[/OT]

Których sterowników uzywać? zwykłych ForceWare czy sa jakies zmodyfikowane na wzór Omega bądź DNA?

Edit:

Ocean pytał to odpowiedziałem

równie dobrze co post nr #1737 wnosi do tematu :/

EDYTA2: napisałem że super wyglądają na radku więc w domysle było że jeszcze lepiej wygladałyby na GF

"producent" sterownikow XG Drivers ma swoją stronke cy cuś?

Edytowane przez aftershocK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na projektorze wszystko wygląda BOSKO ;) i to na r9800PRO (410/305) quake4, mx payne2, Far Cry a san andreas to poprostu śmietanka :)

co ten post wnosi do tematu? :mur:

gdybys nie pisal najpierw glupiego postu nie wnoszacego nic do tematu to moj by sie tez nie pojawil...

polecam stery XG Drivers

btw. Ocean pytal sie jakby gry wygladaly na projektorze, ale na 7600, a nie radku 9800pro

Edytowane przez DarkArrow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

udało mi się podgonić trochę marka 2k1 proc puszczony na 2950 mem 245(cały czas single512 :cry:)

karta jak widać na screnie troche lepiej pamiątki poszły :D

Resztę marków w wolnej chwili ale wstępnie na tych taktach nie chce przejsc 2k3, 2k5 nie próbowałem a 2k6 nie odpala u mnie :blink: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A gdzie jest Galaxy 7600GS 256MB z pamięciami 1.2 za 540zł?? :blink:

Ja za swoją dałem 599 na Allegro. I w 100% opłacało się tyle dać za tą kartę. Wydajność większa, niż w GT.

Wydajniejszej w tej cenie, lub podobnej - karty nie ma.

Edytowane przez wysio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi