Skocz do zawartości
kuki1989

Geforce 7600 GS / GT

Rekomendowane odpowiedzi

Dokładnie tak, moje Samsungi też mają końcówkę 14 = 1,4 ns.

A teraz z innej beczki, chciałbym sobie ręcznie ustawić różne taktowania w 2D i 3D. I pytanie jest takie: czy są jakieś ograniczenia co do MINIMALNEGO taktowania w 2D? Do winampa i netu nie potrzeba mi całej pary jaką fabryka dała, a chciałem 2D ustawić jeszcze niżej niż fabrycznie, np. 300/600 (obecnie 3D - 580/1450, 2D - 560/1450). Takie wahania nie szkodzą karcie?

Ja bym nie schodzil ponizej poziomu 7600gs z gpu , a pamieci wogle nie ruszal ponizej referencyjnego poziomu. Teoretycznie nic sie niby nie powinno dziac , ale te uklady sa projektowane i testowane zeby dzialaly z tymi szybkosciami gdzies w republice Konga , wiec w naszym klimacie bym sie tym wogle nie przejmowal. No i generalnie elektronika lubi jednakowe warunki pracy.

PS. MSI pozwala obnizyc taktowanie do 200 wiec to chyba marny wyznacznik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak patrzę na wyniki tej karty w 3D markach po OC i muszę powiedzieć, że dobrze kręcąca 7600GT/GS w markach bije moją 6800U po OC :lol: Do czego to doszło :wink: Karta za ok. 550 zł jest tak samo wydajna jak moja - miodzio :D Aż się prosi by dokupić takie cudo do drugiego komputerka... :-P

Mam pytanie co do emisji ciepła. Jako, że 6800U jest potwornym grzejnikiem i Pentagram miedziany nie jest w stanie schłodzić jej na stockowych taktach na 5v :lol: A 7600? Ile stopni macie po OC w stresie? :D Najlepiej niech ktoś się wypowie z W/C B)

A i czy są słynne freezy z serii 6600?

Edytowane przez Xtreme Addict

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym nie schodzil ponizej poziomu 7600gs z gpu , a pamieci wogle nie ruszal ponizej referencyjnego poziomu. Teoretycznie nic sie niby nie powinno dziac , ale te uklady sa projektowane i testowane zeby dzialaly z tymi szybkosciami gdzies w republice Konga , wiec w naszym klimacie bym sie tym wogle nie przejmowal. No i generalnie elektronika lubi jednakowe warunki pracy.

PS. MSI pozwala obnizyc taktowanie do 200 wiec to chyba marny wyznacznik.

Właśnie o to mi chodziło i stąd moje obawy. Ale z ciekawości napiszę maila do BFG i spytam, co o tym sądzą.

A w sterach (84.21) można zejść do 145/362.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość 05_03_1992

mozna na tym jakos odblokowac wiecej potoków czy cuś/ ;)

:lol2: "lul" niestety ni można :( ale karta i tak dobra

chociaz w tej cenie konkurencyjna jest x850xt pe (na alegro nawet tansza chociaż oc praktycznie żadne :D a brak sm3,0 tez jest dzisiaj do odczucia :cry: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No narszecie dorwałem tego GT ... juz myślałem ze osiwieje przez ten cały czas czekania. Niestety Milans i jego kumpel Ibiz nie sprawili sie najlepiej i czekałem na grafe całe dwa tygodnie. A mącili obydwaj że to juz poezja i słów mi brak. Ale cóż tu gadać, grafa juz jest

Teraz mam pytanko czy ktos bawił sie RivaTunerem w zmienianie prędkości buczka na grafie? Narazie nie grafy nie utopiłem w wc, ale chciałbym przy o/c troche przyspieszyc wentyl, bo kręci sie on dosyc wolno.

A jesli chodzi o samo kręcenie, to miałem nadzieje na lepsze wyniki.

Poza tym jest dosyc dziwna, wygląda tak jakby baaardzo chciała wiecej voltów na rdzeniu, gdyż dochodze do pewnego momentu ok 630Mhz, w którym grafa sie wiesza ... ale artów nie ma wogole. Tak jakby chciała papu wiecej.

Co myślicie?

No i jak z ym wentylem? Znalazłem pare opcji w RT ale ktore to jest to nie doszedłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz mam pytanko czy ktos bawił sie RivaTunerem w zmienianie prędkości buczka na grafie? Narazie nie grafy nie utopiłem w wc, ale chciałbym przy o/c troche przyspieszyc wentyl, bo kręci sie on dosyc wolno.

A jesli chodzi o samo kręcenie, to miałem nadzieje na lepsze wyniki.

Poza tym jest dosyc dziwna, wygląda tak jakby baaardzo chciała wiecej voltów na rdzeniu, gdyż dochodze do pewnego momentu ok 630Mhz, w którym grafa sie wiesza ... ale artów nie ma wogole. Tak jakby chciała papu wiecej.

Co myślicie?

No i jak z ym wentylem? Znalazłem pare opcji w RT ale ktore to jest to nie doszedłem.

no u mnie sie normalnie reguluje w zaklace FAN w riva tunerze..

co do rdzenia to moj lata bez artów nawet na 666 ... ale zawiesza sie ...

zobacze czy woda cos pomoze jak tylko ożywie pompke ...

poki co tak samo 630 ostatnie stabilne ustawienie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale artów nie macie?

Apropos Fan'a .... tej zakładki nie zauważyłem, wcześniej patrzyłem tylko na tą dla Performance Userów :D

A obroty teraz miałem w #D ustawione na 40% ... na 100% to sie niezła suszara robi

Edytowane przez Miazga82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w tej karcie rdzen na 600 styka

memek jej brak konkretnych .. wysoko taktowane 128bit .. albo 1200mhz 256bit by jej styklo ;]

co mnie ciekawi to kiedy futuremark doda karte do bazy .. zeby mozna bylo publishowac wyniki ;]

edit:

mam teraz proca tylko na 2500mhz bo chwilowo jade na boxie i ramki na 227mhz

ale pobawilem sie markami 05 i 06 (one malo ciagna z proca

05 mam 6196

06 mam 3380

630/700(1400)

jak wróci wc to pomecze grafe bardziej

@miazga: zakladaj wode na grafe i powiedz mi czy rdzen leci cokolwiek wyzej

Edytowane przez Chaos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę posiedziałem :

Proc puszczony na 2800 mem 255 2 2 2 5, stery 91,28

grafa może jeszcze trochę wyżej pojdzie (jak otworzę budę i dodatkowym nawiewem) bo powyżej tych taktów freezy (0 artów)!!! zarówno w 2k3 jak i w 2k5.

Edytowane przez Pewin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę posiedziałem :

Proc puszczony na 2800 mem 255 2 2 2 5

grafa może jeszcze trochę wyżej pojdzie (jak otworzę budę i dodatkowym nawiewem) bo powyżej tych taktów freezy (0 artów)!!! zarówno w 2k3 jak i w 2k5.

prawie Ci sie udalo mnie dogonic, zycze powodzenia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

prawie Ci sie udalo mnie dogonic, zycze powodzenia :)

Mógłbyś przypomnieć Twoje wyniki :P?

Jak bede miał wodę na procu i drugą kostkę do duala to Cię przegonię :)

Widać ostra rywalizacja :D Chyba czas zawalczyć :> Niech tylko zrobie vmod dla rdzenia, to Was wymiote :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mógłbyś przypomnieć Twoje wyniki :P?

Widać ostra rywalizacja :D Chyba czas zawalczyć :> Niech tylko zrobie vmod dla rdzenia, to Was wymiote :P

odpowiednio:

29284; 15908; 7101; 3712

a to wszystko ofkors na intelu taktowanym tylko 4ghz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Modował ktoś tego galaxy z zalmanem 1,2ns? Bo potrzebuje pomocy a pozaym chciałbym się dowiedzieć czy są efekty :D

wszyscy czekaja na moda do galaxy .. jako ze jest bardzo popularna no ale ma inny uklad podzespolow na pcb ..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi