Skocz do zawartości
kuki1989

Geforce 7600 GS / GT

Rekomendowane odpowiedzi

Co myślicie o Pasywnym Gigabyte 7600GT bo jego cena jest coraz niższa. W Komputroniku 699-

, ale na alegro z 30zł taniej można już kupić?

Pisalem kilka raz o GB 7600GT SP II, przejrzyj ostatnie kilka stron lub wyszukaj wypowiedzi po moim nick.

W skrocie, karta rewelacyjna, chlodzenie genialne, wykonanie perfekcyjne, dluga gwarancja, dobre o/c, extra jakosc na wyjsciu tv.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakie macie stery? i jakie są potrzebne do BF2 bo wyskakuje lik txt: no resources found.... i na których przekrocze 680 [1360] na pamięci?

bylo juz wiele razy... cofnij sie kilka stron wstecz

a co do 680 na pamieciach to tylko testy, bo nikt z forum nie jest magikiem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aftershocK -> na poczatku przyszlego tygodnia zamierzam zamawiac ta grafe co Ty i mam do Ciebie prosbe. Mozesz mi powiedziec jakie masz wyniki w 3DMarkach i jak tam w nowych grach na max details ? A tak w ogole to slabo Ci sie te pamiatki podkrecily <_< Krecisz sterami ? Moze zobacz Riva Tuner :unsure: Dzieki z gory

POZDRO :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie karta kręci się 660/1750Mhz uzyskując prawie 15100pkt. w 3dMarl03. Gry takie jak Half-Life 2, FarCry, MoH PA, CoD 2, NFS-U2 chodzą na max. ustawieniach i max. wygładzaniu oraz filtrze AA. FEAR chodzi na max. z wygładzaniem x2 i AA x4. NFS MW podobnie. Wszystko to oczywiście w rozdziałce 1024x768.

Czyli jest całkiem nieźle....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeszcze marków nie puszczałem. na razie staram sie podkrecic na moim radku mogłem zmienić timingi w atitool teraz nie moge znalesc takiej opcji [moze dlatego ze ''ATI''tool :P]

niemoge wiecej jak 680 BO jak klikam na TEST w rivia to wyskakuje ze stery nie obsluguja [czy cos], dlatego pytalem jakie użyć ale kazali mi szukać w stronach wstecz :/ [bo nie łaska pomóc] i tak znalazłem tylko post wysio że używa 84.56 więc ściągam i sie zobaczy. mam kiepski ram w kompie a i tak COD2, FarCry na Max detalach [wszystko max] 1024:768 chodzi płynnnniutko

a BF2 sie nie włącza [czarny ekran i potem pulpit] też pytałem ale nikt nie umiał mi udzielić odp [napisałem w temacie o bf2]

podsumowująć grafika świetna [niestety ns 2.0 - odkleiłem radiator]

za małe napiecie i 625 to max dla rdzenia, pamieci oc, jak tylko stery dorwe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Nie chwalac sie duzo wspomne tylko, ze od paru dni mam nowa plyte no i idac za ciosem nowa karte graficzna. Wybralem najdrozszy model 7600 GT ze stajni XFX bo nie mam zamiaru jej podkrecac (a wykosztowalem sie raptem 750 zl wiec przezyje). Standardowo rdzen 590Mhz, pamieci 1600Mhz, wyniki w markach w normie, wlasnie sprawdzilem w 3dmark'u 05 mam 6331 pkt, CS:S chodzi po prostu ze wszystkim czym sie da na max w 1024 - test wykazuje 124fps a w grze ani razu nie zauwazylem na netgraph'ie by zeszlo ponizej 40 fps : )

Pisze tylko dlatego, poniewaz chce sie upewnic czy moge bezproblemowo zalozyc na moja karte radiator z wentylatorem firmy Pentagram Freezone XC-80 Cu, dodatkowo jakiej pasty uzyc w celu posmarowania gpu - wentylator z zalozenia ma pracowac na niskich obrotach a ja chce miec cisze.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisze tylko dlatego, poniewaz chce sie upewnic czy moge bezproblemowo zalozyc na moja karte radiator z wentylatorem firmy Pentagram Freezone XC-80 Cu, dodatkowo jakiej pasty uzyc w celu posmarowania gpu - wentylator z zalozenia ma pracowac na niskich obrotach a ja chce miec cisze.

Najlepszy był by ARCTIC COOLING ACCELERO, ale chyba nie ma wersji pod serię 7600. Co do Pentagrama, to by mieć ciszę i wydajność zarazem, musisz go podłączyć pod zasilanie w karcie. Wtedy sobie ustawiasz dla trybu 2d np. 30% obrotów i już go nie słyszysz. Ja w 3d miałem ustawione na 100% obrotów, bo karta była mocno podkręcona i w dodatku po V-Modzie, ale podczas grania i tak nie przeszkadza większy szum.

Co do pasty, to polecam Arctic Silver 5 , lub tańszą i tylko odrobinę gorszą ARCTIC COOLING MX-1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeszcze marków nie puszczałem. na razie staram sie podkrecic na moim radku mogłem zmienić timingi w atitool teraz nie moge znalesc takiej opcji [moze dlatego ze ''ATI''tool :P]

niemoge wiecej jak 680 BO jak klikam na TEST w rivia to wyskakuje ze stery nie obsluguja [czy cos], dlatego pytalem jakie użyć ale kazali mi szukać w stronach wstecz :/ [bo nie łaska pomóc] i tak znalazłem tylko post wysio że używa 84.56 więc ściągam i sie zobaczy. mam kiepski ram w kompie a i tak COD2, FarCry na Max detalach [wszystko max] 1024:768 chodzi płynnnniutko

a BF2 sie nie włącza [czarny ekran i potem pulpit] też pytałem ale nikt nie umiał mi udzielić odp [napisałem w temacie o bf2]

podsumowująć grafika świetna [niestety ns 2.0 - odkleiłem radiator]

za małe napiecie i 625 to max dla rdzenia, pamieci oc, jak tylko stery dorwe

ze masz blokade to nie wina sterow... wystarczy ja sciagnac [np. za pomoca rivatuner] i powinenes krecic dalej, ale czy artow nie bedziesz mial to nie wiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest dokladnie jakas mozliwosc aby ta blokade wylaczyc (tak slyszalem), ale nie powiem Ci jak bo sam tego nie robilem... moze ktos inny wie, ja postaram sie cos na ten temat teraz poszukac

EDIT 5 sec i mam

"wejdź w rivatuner zakładka powersettings dalej znajdź zakładke overclocking global dalej disableclocktest ustaw wartość na 1 i po testach,

albo zainstaluj atitool 0.25 beta 14 tam kręcisz ile chcesz."

Edytowane przez DarkArrow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chodzi mu o test (wylaczenie go) ale o to ze nie moze dalej krecic bo limit sie skonczyl...

Riva tuner ---> zakladka power user ---> i masz tam cos takiego jak "Monitoring: Core Clock i Monitoring Memory clock. Wpisz tam w polu max limit wartosci maxymalne i bedziesz mogl krecic ile chcesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DEVILEKtu porownanie no platformy 939

[obrazek]

A to drugi z tymi samymi ustawieniami procka

[obrazek 2]

Dzieki :) Hmm czyli jest roznica i to widoczna : dual ddr no i Ty masz 76GT a ja 76GS wersja 128MB.

Kurde moze jakims cudem te 23k zrobie.

ps. do mojego wyniku z 68GS w SLI jeszcze troche Ci brakuje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

napisz symbole wszystkich scalaków na tym gs-ie , to pomyślimy

na razie len mnie wzial i nie chce mi sie schylac na dol zeby patrzec co tam jest ...

w poniedzialek powinienm meic oske do pmpki i bede skladal spowrotem wc .. wtedy porobie ostre foty w hi-res i pospisuje oznaczenia

to bedziem lookac wtedy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powie mi ktoś jak odpalił BF2? i czego to wina że niedziała.....?

że tak zbocze z tematu ale kupic ramki Patriot czy Geil? ;)

powiedzcie poprostu jaki ma symbol ten do zamalowania w NIE galaxy a ja poszukam na galaxy, OK?

fotki zaraz strzele

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powie mi ktoś jak odpalił BF2? i czego to wina że niedziała.....?

że tak zbocze z tematu ale kupic ramki Patriot czy Geil? ;)

powiedzcie poprostu jaki ma symbol ten do zamalowania w NIE galaxy a ja poszukam na galaxy, OK?

fotki zaraz strzele

powiem ci tak .. zaisntalowalem wlasnie battlefielda 2..

1152 aax4

opcje all na high ..

smiga .. 50-80fps

grafe mam na codzien 600/650 ..

Edytowane przez Chaos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odczytaj symbol z tego 14nóżkowego scalaka , to jedyne scalak na reversie

zrób zdjęcie frontu

to zaznaczone na zdjęciu to właśnie ten scalak

z frontu jest radiator na 3/4 karty którego nie mam zamiaru zdejmować :P

niech ktoś inny zrobi..... może zrobie jutro

i co to jest 14nóżkowy scalak?

Nie bojcie zaby :] Jutro zabieram sie za modowanie swojej nowej graficzki :)... (o ile dostane plyte :P), a zdjecia awersu i rewersu zrobie tez... tylko chcialbym juz przy okazji przemierzyc cala karte zeby zdjecie mialo jakies zastosowanie :P... pdf'a scalakow latwo znalezc, wiec sie pokombinuje...

(moj nowy nabytek to Galaxy Gf 7600GS 128MB) nie wiem czy sie rozni wygladem z innymi ale to sie porowna " w praniu" ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi