Caleb Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 (edytowane) Zobacz ile amperow daje twoja zasilka na 12v bo z tego jak pamietam ciagna karty. Moje 420W Chiefa wystarcza bez problemu ale linia 12v srednio daje rade bo mam chyba 18A a wymagane jest okolo 24A do bezstresowej pracy. Z reszta jak sie zapytalem w zasilkach czy ta 420 da rade to odpisali ze ledwo lub nie specjalnie, po czym w nastepnym topicu widze ze Benito zaklina sie ze HK 350W wystraczy w zupelnosci ... sam juz nie wiem. Edytowane 12 Czerwca 2006 przez -Caleb- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w-u-j-e-k Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 Mam zamiar wymienić chłodzenie w mojej karcie i sie zastanawiam nad 3 chłodzeniami: -Pentagram XC 80 Cu+ -Pentagram XC 70 Cu+ -Pentagram XC 70 Al+ Który z nich jest najlepszy ??I gdzie są jakieś testy ? A jeśli nie to to co ?Cenna do 100 zeta,najlbardziej mi odpowiada ten XC 70 Al+ (jeszcze cichszy niż pozostałe i teńszy :D) ,ale duża jest różnica w temp ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LK Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 Bierz Zalmana VF700 chociazby AL-Cu o wiele lepsze wykonanie niz te pentagramy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w-u-j-e-k Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 Bierz Zalmana VF700 chociazby AL-Cu o wiele lepsze wykonanie niz te pentagramy.Wiem ,że Pentagramy cholernie cieżko się zakłada. A masz moze jakieś testy ?Bo chciałbym zobaczyć różnice. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 Pozatym pentagramy AL po jakiś 3 - 4 miesiącach zaczynają tak brzęczeć jakby ktoś srubokrętem po łopatkach jezdził ->wiatrak do wyrzucenia, stanowczo odradzam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 Bierz Zalmana VF700 chociazby AL-Cu o wiele lepsze wykonanie niz te pentagramy. potwierdzam. roznica kolosalna warta tych parunastu pln. mialem penta i poszedl na allegro i w jego miejsce zawital zalman. penta nawet nie udalo mi sie zalozyc, bo zapinka miala ~0,5mm za waski rozstaw a pilowac mi sie nie chcialo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w-u-j-e-k Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 panowie TESTY ,TESTY !!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 panowie TESTY ,TESTY !!!!!!! to se poszukaj leniu jeden. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w-u-j-e-k Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 to se poszukaj leniu jeden.Gdybym wiedział gdzie szukać to bym się nie prosił. P.S. TYLKo prosze nie piszcie mi tutaj google.pl -- BŁAGAM !!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pewin Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 (edytowane) Google nie gryzie test+cooler%C3%B3w+gpu&start=0&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-a&rls=org.mozilla:pl-PL:official :lol: Ps.Mam zalmana vf 700 cu kupiłem za 75zl i polecam banalny montarz i niezłe wykonanie temp po oc max stres(gpu 500@640) 55stC Edytowane 12 Czerwca 2006 przez Pewin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w-u-j-e-k Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 Pewin Gdzie kupiłeś zalmana za tak tanio ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pewin Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 Od forumowicza :D Prawie nówka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 Mam zamiar wymienić chłodzenie w mojej karcie i sie zastanawiam nad 3 chłodzeniami: -Pentagram XC 80 Cu+ -Pentagram XC 70 Cu+ -Pentagram XC 70 Al+ Który z nich jest najlepszy ??I gdzie są jakieś testy ? A jeśli nie to to co ?Cenna do 100 zeta,najlbardziej mi odpowiada ten XC 70 Al+ (jeszcze cichszy niż pozostałe i teńszy :D) ,ale duża jest różnica w temp ? polecam go, zalozenie o wiele latwiejsze niz w starszej ver. (takie samo jak w zalmanach) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 a ja polecam evercoola turbo 2 =D jak go zmodujesz (tj. zalozysz lepszy wentylator) to za cene 100zl zmiata wszystkie zalmany i jest cichszy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w-u-j-e-k Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 DarkArrow Ten Pentagram XC 70 Cu+ naprawde się lepiej zakłada?? Bo z Xc 80 Cu+ miałem duuuużeeeeee problemy :) Nie moge znaleźć rzadnego testu odnośnie tego chłodzenia.Ktoś wie gdzie są testy ?? Odnośnie evercoola turbo to on raczej gdzieś mnie nie przekonuje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel7332 Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 Google nie gryzie test+cooler%C3%B3w+gpu&start=0&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-a&rls=org.mozilla:pl-PL:official :lol: Ps.Mam zalmana vf 700 cu kupiłem za 75zl i polecam banalny montarz i niezłe wykonanie temp po oc max stres(gpu 500@640) 55stC Hehz ja mam wersje z Zalmanem i na tych samych taktach co ty po 1h grania w Tomb Raider Legend w trybie NextGeneration w 1024x768 z AA itp mam max 54*C wiec cos tak jakby troche duza temperature masz jak na specjalnie zmieniane chlodzonko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 Tak, Pentagramy XC 70 mają poprawioną zapinkę w porównaniu do XC 80 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pewin Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 Hehz ja mam wersje z Zalmanem i na tych samych taktach co ty po 1h grania w Tomb Raider Legend w trybie NextGeneration w 1024x768 z AA itp mam max 54*C wiec cos tak jakby troche duza temperature masz jak na specjalnie zmieniane chlodzonko. Przy min obr??zamknięta buda??Bo u mnie tak chłodzi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 (edytowane) caly weekend mnie nie bylo a Sector dalej nie machnał vmoda :( Edytowane 12 Czerwca 2006 przez Chaos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 caly weekend mnie nie bylo a Sector dalej nie machnał vmoda :( :lol: :lol: :lol: Jakbym mial aparat... :lol: :lol: :lol:, ale foty beda :) Ps. Caly weekend mialem zawalony maksymalnie ale i tak w wolnej chwili znalazlem ciut czasu :) :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysio Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 (edytowane) Panowie, a nVidia Bios Modifierem w najnowszej wersji 3.3 nie można podnieść napięcia?? Bo w zakładce Voltage Table jest możliwość zmiany napięcia i gdy przestawie na 1.4 (max. można dać 2.0V), to tak samo przestawia się w następnej zakładce - Performance Table. Pytanie tylko, czy tak zmodyfiowany bios będzie faktycznie podawał 1.4V :unsure: Edytowane 13 Czerwca 2006 przez wysio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 Panowie, a nVidia Bios Modifierem w najnowszej wersji 3.3 nie można podnieść napięcia?? Bo w zakładce Voltage Table jest możliwość zmiany napięcia i gdy przestawie na 1.4 (max. można dać 2.0V), to tak samo przestawia się w następnej zakładce - Performance Table. Pytanie tylko, czy tak zmodyfiowany bios będzie faktycznie podawał 1.4V :unsure:odpowiesz sobie sam jak to zrobisz.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 dokłądnie z kartą sie nic nie stanie, a sprawdzisz po oc.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 tak zmodyfiowany bios będzie faktycznie podawał 1.4V :unsure: odpowiesz sobie sam jak to zrobisz..Dokładnie wgraj tego biosa i zdaj relacje. Do tego ze w nibitorze mozna zmienic napiecie na memki i rdzen to tez doszedłem, ale czy to naprawde cos zmienia to inna sprawa. Nie mam jeszcze wody na gpu wiec sie w takie rzeczy na AC napewno nie bede bawić :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SomeoneNew Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 Jeśli moge wrócić jeszcze kilka wypowiedzi wcześniej, chciałbym was spytać jakie chłodzenie użyć do tego 7600 GS bo mam aktualnie Pentagrama XC-70 CU i niestety zabraklo miejsca na radiatorki, poprostu nie weszły, nie zmieściły sie z radiatorem, możecie mi pomóc, które chłodzenie jest na tyle dobre żeby mi weszły te radiatory ?? ten zalman jest większy ?? nie zależy mi na tym, żeby sie mieściło w 1 slocie, może być na 2 sloty z gory thx za odp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 no, ja nadal polecam evercoola turbo 2, jak ci nie bedzie pasowalo mozesz sobie heat pipe'y powyginac paluchami (chwytasz w rece i poprostu wyginasz) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SomeoneNew Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 NO ale mnie jakos ten evercool nie przekonuje interesiło by mnie coś takiego jak ten pentagram, może jakiś zalman albo coś... pasuje ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 Macie panowie jakies dobre sklepy z tymi kartami? Widziałem najtaniej za 490 złoty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 Hmm, dziwna sprawa, karta piszczy mi przy ruszaniu myszka i przewijaniu stron. To samo wystepowalo na 6600 i tam pomagalo (mi nie pomoglo) pomalowanie cewek lakierem bezbarwnym. Macie cos na to? Karte i tak wysle na gwarancje ze wzgledu na ultra glosne chlodzenie zalmana, ale do tego czasu chcialbym ten problem rozwiazac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 karty galaxy 256mb sa juz dostepne, zapraszam: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=203970 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...