Skocz do zawartości
kuki1989

Geforce 7600 GS / GT

Rekomendowane odpowiedzi

ale mi sie karta trafila ..... grrr

galaxy zalman 1,2ns

wywalila sie na 3d01 przy 520/775

wiec sobie dalej odpuscilem

Demek cos ostatnio masz wielkiego pecha :/...

Moze dawaj kupowac sprzet innym ludziom??...

ja tek zrobilem (bo zawsze dostawalem kichy)... teraz kolega mi kupil 2 rzeczy i obie swietne sa :wink:

Chaos

Te nowe Pcb jest fajowe... problemu z lutowaniem nie ma, bo isl jest wielki...

duzo mozliwosci montazu chlodzenia... Mmmm

Widze same plusy w porownaniu do poprzedniej wersji...

Edytowane przez Sector19

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pytanie do uzytkowników karty msi 7600gs ... kupiłem ja bratu ogólnie to chodziło mi o najtansza karte z serii 7600 ... grafika posiada chłodzenie pasywne ... i podczas grania temp dochodzi do 85 stopni ( bez obciazenia ok 50 ) ... czy too normalne ?? ... do jakiej temperatury moze pracowac taa karta ..?? pozdrawiam myslook;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pytanie do uzytkowników karty msi 7600gs ... kupiłem ja bratu ogólnie to chodziło mi o najtansza karte z serii 7600 ... grafika posiada chłodzenie pasywne ... i podczas grania temp dochodzi do 85 stopni ( bez obciazenia ok 50 ) ... czy too normalne ?? ... do jakiej temperatury moze pracowac taa karta ..?? pozdrawiam myslook;]

normalne !!!

Mozesz pracowac na niej bez obaw...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie odnosnie tego vmoda do Galaxy. Czy po vmodzie pamiatek duzo bardziej je podkrece ? Oczywiscie po takim zabiegu trace gwarancje ? Dzieki z gory :]

to ile podkrecisz zalezy od twojej karty ... nikt ci nie powie

======================

dzis zolta zworka poszla w ruch

widze ze na nowym pcb daje wiecej niz na starym ..

655/870

1.47 rdzen (przy zoltej zworce w polozeniu "OC")

03 16030 !!!yeah :P

05 ~7.5k musze dobic 17pkt ;]

06 3714

co daje mi 8miejsce na swiecie w 03 i 05 ;] :P

i 5te w 06 ;]

oczywiscie w single .. wyniki SLI pomijam

Edytowane przez Chaos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Pioorek

Rzeczywisxcie, przestawilem zolta zworke i karta smiga z 620 na rdzeniu... wiem ze to nie wiele, ale wczesniej ustawienie takich zegarow konczylo sie zwisem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OMG wymiatasz :) Kurcze korci mnie ten vmod pamiatek ale boje sie, ze cos zepsuje, a wtedy po gwarancji. Zebym mial jeszcze pewnosc, ze pamieci sie podkreca do chociaz 1600MHz. Hehe pewnie nawet nie mozliwe :lol:

2ns chcesz wyciągnąć 1600mhz - po vmodzie i dobrym chłodzeniu na pamięciach może cudem pójdą na 1500mhz Edytowane przez sideband

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm chyba u siebie wezme zmienie zworke i zobacze czy wiecej rdzen poleci bo powyzej 650-655 mam straszne zacinki takie chwile plynne i nagle zacinak na kilka sekund ;C

ja tam bym przestawial odrazu ;]

na tej poprzednij dawalo malo co .. 0.02v ... wiec lipa .. (sektor mial podobnie)

ale na tej nowej daje ladnie ...

najlpiej zmierz ile masz przed i po przestawieniu i podziel sie z nami informacjami

nie wiem jak inni , ale ja mam na myśli vmod lutowany innych nie uznaje

tia .. ja tez ..

olowkiem to ino po duronie jezdzilem

Edytowane przez Chaos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh musze sobie tez zworke przestawic i zobaczy na ile uda mi sie oc...

na dzien dzisiejszy to 655/1650 mam w 100% stabilne (zero artow, freezow)

no ale pora wyciagnac max :) czyli tyle aby marki przeszly :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co widziałem to narazie kazdy 7600gs (nawet moj zwykly gs od msi!) z którym się spotkałem miał dwa ukady isl6549 - jeden dla memków drugi dla gpu. To wydaje trochę zbyt proste... wystarczą dwa potencjometry 50kOhm, lutownica, lutujemy od 4 nozki do masy i zwiekszamy napięcie! Chyba pojde jutro sobie do sklepu kupic pare rzeczy B)

Dołączona grafika

P.S. No to ludzie: za lutownice i lutujemy :]

Edytowane przez Popiół

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co widziałem to narazie kazdy 7600gs (nawet moj zwykly gs od msi!) z którym się spotkałem miał dwa ukady isl6549 - jeden dla memków drugi dla gpu. To wydaje trochę zbyt proste... wystarczą dwa potencjometry 50kOhm, lutownica, lutujemy od 4 nozki do masy i zwiekszamy napięcie! Chyba pojde jutro sobie do sklepu kupic pare rzeczy B)

[ img ]http://resources.vr-zone.com.sg/yantronic/76VMOD/ISL6549.jpg[/ img ]

P.S. No to ludzie: za lutownice i lutujemy :]

lutuj lutuj ..

ja jutro dostane od kolegi dobra lutownica .. biore stare mobo i pocwicze ;]

Edytowane przez Chaos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co wiem to lutownice transformatorowe nie nadaja sie do v-modów. Dlaczego ??? Jakie inne lutownice polecacie ??? :)

Grzalkowe... bo trafo zawsze mogloby uszkodzic uklad gdy przy zalaczonej lutoli dotykasz elementu elektornicznego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jaki element uszkodzisz mosfety z izolowaną bramką :) , skończyły się czasy te gdzie lutownicą mogłeś uwalić tranzystor(mosfeta) , scalaki i tranzystory można grzać do woli(jeżeli nie pracują , może nawet na nich topić cynę :) ) , tylko rezystory i kondesatory są bardziej czułe(smd)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Czy moglibyscie mnie oswiecic w sprawie sterownikow 91.28_forceware ? Czy we wszystkich sterach nVidia ustawienia znajduja sie w jednej zakladce z ktorej z lewej wysuwa sie okienko ze wszystkimi ustawieniami ? Jakos mi to nie podchodzi, takie to jest nadziubdziane malymi literkami, kupa bezsensownych opcji. W porownaniu z tym co ma ATI to tu jest tragedia. Najwazniejsze opcje of D3D i OGL sa tak ubogie ze az sie zdziwilem. Czy np. w sterahc Omegi jest lepiej ? Bo jeszcze nie uruchamialem innych.

Czy ktos mi moze powiedziec ktora zwora na Galaxy z zalmanem jest od czego , bo instrukcja jaka dostalem wyjasnia tylko ktora strona mam wlozyc karte do slotu zeby nie zlamac MB. Zenada.

Gdzie moge podkrecac tego gf7600 ? W sterach tego nie ma (tam nic niema). Czy mam do tego uzyc jakiegos innego programu czy innych sterow ? Sorry, ale od dwoch pokolen mialem ATI (i po co mi to bylo to GF).

Stery Ati sa znacznie lepiej rozwiazane, no chyba ze czegos nie wiem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki

a ktore mam wgrac pod XP 32Bit ?

XG Forceware

nVidia forceWare

XTreme-G

Wogole z ktorego katalogu ?

32 Bit XTreme G Drivers

XTreme-G Mobile Edition Drivers

64 Bit XTreme G Drivers

to 64bit odnosi sie do proca, systemu czy czego ?

Wszystkie sa modowane czy tylko te co pisze ?

A jakis opis zworek na Galaxy ?

dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jakis opis zworek na Galaxy ?

dzieki

poszukaj w tym temacie w szukaczce i znajdziesz

bylo o tym nie raz ..

na dole strony masz pole do szukania .. wpisz sobie zworki albo cos i poszukaj .. tak ciezko?

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
Edytowane przez Chaos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi