Skocz do zawartości
kuki1989

Geforce 7600 GS / GT

Rekomendowane odpowiedzi

a jak jest z tymi radiatorami na pamięciach - na pclabie na jednym zdjęciu ta karta ma radiatorki na innym nie ma.

aha i czy ten wiatraczek świeci (tzn ten niebieski przezroczysty), wie ktoś? :rolleyes:

moje na nowym PCB i z zalmanem o czarnych łopatkach jak widać mają radiatorki

Edytowane przez yotomeczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam prośbę do posiadaczy 7600GS od Galaxay:

mógłby ktoś wrzucić swój bios - bo ja w moim przekombinowałem chyba - jak włączam mw - to odpala się w trybie "low power 3D" który próbowałem "usunąć" w biosie :) Wiem, że jest dual bios, ale jakoś wolę was poprosić ]:->

Jeszcze jedno: która pozycja zworki żółtej jest domyślna? Bo nie pamiętam czy zmieniałem :) - Sector robił zdjęcie kiedyś, ale już go nie ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam prośbę do posiadaczy 7600GS od Galaxay:

mógłby ktoś wrzucić swój bios - bo ja w moim przekombinowałem chyba - jak włączam mw - to odpala się w trybie "low power 3D" który próbowałem "usunąć" w biosie :) Wiem, że jest dual bios, ale jakoś wolę was poprosić ]:->

Jeszcze jedno: która pozycja zworki żółtej jest domyślna? Bo nie pamiętam czy zmieniałem :) - Sector robił zdjęcie kiedyś, ale już go nie ma.

cytuje tutaj wypowiedz sector`a poniewaz pytalem go o to na prv :

"Pozycja wyjsciowa jest DALEJ od TV outa !!! a pozycja BLIZEJ tvouta jest minimalnie wieksze napiecie"

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

yoto kiedy pierwszych winików sie mozna spodziewac??

SLI na Bad Axe odpaliło się bezprobemowo

na razie (mało siedziałem nad tym) 2005 czysto 600/800 - wyniku nie podam bo sie wstydze :D

zworki od napiecia nie ruszałem, proc słabo kręcony (D805 @ 3GHz to raczej ślimak)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ponownie :), wreszcie dostałem moją karcioszke, tak samo jak malkovich na kartę czekałem 4 dni i dostałem również tą najnowszą wersję (przeźroczyste niebieskawe łopatki, bez radiatorków na pamięciach :cry: ), najbardziej szkoda mi tych radiatorków :( coś będę musiał pokombinować. Testy trwają, od razu dałem 600/800 i jak narazie nie ma żadnych artów, wynik w 05 to 6700 pkt - czyli chyba nie jest źle :) . Poniżej zdjęcia:

Dołączona grafika Dołączona grafika

Tu już zainstalowana:

Dołączona grafika

Trochę mnie dziwi krzywizna tego zalmana :huh: , widać że albo jest jakoś krzywo wyprodukowany albo krzywo zamontowany (albo ja jakoś wybitnie koślawo zrobiłem zdjęcie :rolleyes: ), Wy też tak macie ?

Ogólnie jestem zadowolony z zakupu, do pełnego szczęścia brakuje mi tych nieszczęsnych radiatorków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ponownie :), wreszcie dostałem moją karcioszke, tak samo jak malkovich na kartę czekałem 4 dni i dostałem również tą najnowszą wersję (przeźroczyste niebieskawe łopatki, bez radiatorków na pamięciach :cry: ), najbardziej szkoda mi tych radiatorków :( coś będę musiał pokombinować. Testy trwają, od razu dałem 600/800 i jak narazie nie ma żadnych artów, wynik w 05 to 6700 pkt - czyli chyba nie jest źle :) . Poniżej zdjęcia:

Dołączona grafika Dołączona grafika

Tu już zainstalowana:

Dołączona grafika

Trochę mnie dziwi krzywizna tego zalmana :huh: , widać że albo jest jakoś krzywo wyprodukowany albo krzywo zamontowany (albo ja jakoś wybitnie koślawo zrobiłem zdjęcie :rolleyes: ), Wy też tak macie ?

Ogólnie jestem zadowolony z zakupu, do pełnego szczęścia brakuje mi tych nieszczęsnych radiatorków.

nie za bardzo wiem o jaką krzywiznę Ci chodzi :wink: a radiatorki ja Ci będą potrzebne (w sumie nie wiem po co jak na dzień dobry kości poszły na 800MHz) to pentagramy są za 17PLN 8 sztuk bardzo dobre.

RADIATORKI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Pozycja wyjsciowa jest DALEJ od TV outa !!! a pozycja BLIZEJ tvouta jest minimalnie wieksze napiecie"

Pozdrawiam

A nie na odwrót?? Ja mam przestawiona żółtą zworkę na bliżej krawedzi karty, bo standartowo miałem oddalona od brzegu karty

U mnie wyglada to tak:

post-122848-1154617636_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Pozycja wyjsciowa jest DALEJ od TV outa !!! a pozycja BLIZEJ tvouta daje minimalnie wieksze napiecie"

Pozdrawiam

A nie na odwrót?? Ja mam przestawiona żółtą zworkę na bliżej krawedzi karty, bo standartowo miałem oddalona od brzegu karty
torque8 dobrze prawi, ja nic nie ruszałem i zworkę fabrycznie mam bliżej TV-OUT/dalej od krawędzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz to juz sam jestem w kropce bo Sector by sie chyba nie pomylił??

A napisał:

Tak jakby mu chodziło o zworke niebieska lub czerwona, bo zólta jest po drugiej strony karty ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam tak jak Sector19, czyli standardowo bylo blizej konca pcb grafy, a zeby podniesc napiecie trzeba dac blizej tvouta

mozliwe, ze to wynika z innych pcb... ja mam to najstarsze (zworki mam inaczej umieszczone niz torque8)

no i mam cewki w tych gumkach, a w nowszych pcb ich nie ma

Edytowane przez DarkArrow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PObawiłem się chwile i ... z tym procem dalej mi się nie che

Jednak 2005 wymaga sporo od proca (przynajmniej na silnym już SLI na 7600)

CPU 2,5GHz (D805) i SLI 600/800 daje 6835

CPU 3,0GHz (D805) i SLI 600/800 daje 8291

Zatem czekam do wtorku ... na mocniejsze CPU :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PObawiłem się chwile i ... z tym procem dalej mi się nie che

Jednak 2005 wymaga sporo od proca (przynajmniej na silnym już SLI na 7600)

CPU 2,5GHz (D805) i SLI 600/800 daje 6835

CPU 3,0GHz (D805) i SLI 600/800 daje 8291

Zatem czekam do wtorku ... na mocniejsze CPU :D

O zajebiscie slabo.Minimum powinno byc 9500 przy tym procku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na pojedynczym 7600 taktowanym afair 650/850 i 930@4,2 mialem takie wyniki:

15,9

7,1

3,7

Ja na pojedynczym 7600 @680/900 i semp @2.5GHz

15.4k

7.3k

W marku 03 bardzo duzo daje procek co widac tutaj, natomiast w 05 juz praktycznie nie ma zadnej róznicy pomiedzy procakami ;)

@yoto w SLI procek już znacznie wiecej znaczy bo pomiedzy róznica sa bardzo duze.

Nie masz pod reka jakiegos Exxxx i jakiegos mobo do SLI pod niego zeby sprawdzic co ten duet potrafi? :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na pojedynczym 7600 @680/900 i semp @2.5GHz

15.4k

7.3k

W marku 03 bardzo duzo daje procek co widac tutaj, natomiast w 05 juz praktycznie nie ma zadnej róznicy pomiedzy procakami ;)

@yoto w SLI procek już znacznie wiecej znaczy bo pomiedzy róznica sa bardzo duze.

Nie masz pod reka jakiegos Exxxx i jakiegos mobo do SLI pod niego zeby sprawdzic co ten duet potrafi? :-P

czekam na E6600 - a Bad Axe już robi w SLI z 2x 7600GS :lol2:

Na razie i tak te dwie grafy w SLI robią na mnie wrażenie

D805 @ 3GHz i grafy 600/800 i mamy

2001 20291 (to pokazuje jak marnują się grafy przy tak słabym CPU)

2003 22850

2005 8291

2006 5569

2001 boję się odpalać (i jest mniej :D)

Edytowane przez yotomeczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś dostałem swojego GSa:)

MAm związane z nim pytanie. W ustawieniach częstotliwości zegara częstotliwość taktowania układu wynosi 500 MHz, a częstotliwość taktowania pamięci 700 MHz... (skala kończy się na 1000MHz, a gdzie co najmniej 1400MHz? Nic z tego nie rozmuniem:() Czy to nie jest za mało? Powinno być 1000 MHz? Pokazuje mi typ magistrali PCI- E x8 nie powinno być x16? Mogłem coś źle podłączyć? Czy wystarczy, zmienić sterowniki?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś dostałem swojego GSa:)

MAm związane z nim pytanie. W ustawieniach częstotliwości zegara częstotliwość taktowania układu wynosi 500 MHz, a częstotliwość taktowania pamięci 700 MHz... (skala kończy się na 1000MHz, a gdzie co najmniej 1400MHz? Nic z tego nie rozmuniem:() Czy to nie jest za mało? Powinno być 1000 MHz? Pokazuje mi typ magistrali PCI- E x8 nie powinno być x16? Mogłem coś źle podłączyć? Czy wystarczy, zmienić sterowniki?

Pozdrawiam

O nie...tego juz za wiele...Poszukać się nie chciało? Trudno. Będzie pewnie kara, ale ja nie będe taki okrutny jak moder który odbierze raport, i odpowiem na pytanie: WSZYSTKO JEST W PORZĄDKU! Taktowanie pamięci tez się zgadza, 700mhz*2=1400, taktowanie rzeczywiste mnozy się *2 i masz taktowanie efektywne, czyli DDR.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@MohSETH

Odpal sobie Everesta/Sisandre/jakikolwiek inny diagnostyczny i sprawdz co to jest Rzeczywista czestotliwosc taktowania oraz Efektywna czestotliwosc taktowania pamieci DDR.

Mozesz jeszcze uzyc wikipedii... :|

@grzesiu

okrutny jak moder?! Moglem poczekac na m!ka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czekam na E6600 - a Bad Axe już robi w SLI z 2x 7600GS :lol2:

Na razie i tak te dwie grafy w SLI robią na mnie wrażenie

D805 @ 3GHz i grafy 600/800 i mamy

2003 22850

2005 8291

2006 5569

2001 boję się odpalać (jak będzie mniej niż w 2003 :D)

No te wyniki są juz całkiem ładne szczegolnie 06 w ktorym masz wiecej pkt od Chaosa ;)

Natomiast w 05 jest dosc dziwna sytuacja gdzie masz az o 3.5k mniej od Chaosa :blink:

Moze Bad Axe lubi 05?? ;)

A na jakich sterach robiłes te testy?

@Orgiusz czyzby 1 wizyta w topicu? :-P

Edytowane przez torque8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No te wyniki są juz całkiem ładne szczegolnie 06 w ktorym masz wiecej pkt od Chaosa ;)

Natomiast w 05 jest dosc dziwna sytuacja gdzie masz az o 3.5k mniej od Chaosa :blink:

Moze Bad Axe lubi 05?? ;)

A na jakich sterach robiłes te testy?

@Orgiusz czyzby 1 wizyta w topicu? :-P

to proste - Chaos ma wyżej wykręcone grafy

w 06 są punktowane 2 rdzenie (lub więcej) - dlatego poza 06 wszędzie mam duużo mniej (widać dobitnie po 2001 ze proc za słaby)

stery 85.96 zmodowane

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi