Skocz do zawartości
kuki1989

Geforce 7600 GS / GT

Rekomendowane odpowiedzi

ładne wyniczki :D

ja też się troszke podciągnąłem:

2001 51,4k - WR w kat 7600 GS

2003 30,6k - WR w kat 7600 GS

2005 13,4k - WR w kat 7600 GS

2006 wkrótce ...

Yotom Ustaw LOD bias jeszcze na 3.0

Zreszta porownaj z moim 1x Gf7600GS :) 30k - Mark 2001

To zauwazysz pewna rzecz B-) :wink:

Ps. jak amsz czas zrob jakis test na 1x Gf7600Gs... bo chce zobaczyc ile pryrostu moze mi dac C2D :) (a w sumie to biedzie napewno spory przyrost)

Edit (dla Niemca)... Oczywiscie ze tak :), a zawsze wynik sie podciagnie :)

Edytowane przez Sector19

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no no c2d dodalo mocy 76gs :)

zobacz na wynik w nature u mnie

Pentium D930@4GHz - X19000XT 698/840

http://service.futuremark.com/compare?2k1=8981280

i u Tomka:

http://service.futuremark.com/compare?2k1=9022732

na reszte nie patrz, bo nie ma sensu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Od wczoraj stalem sie posiadaczem Galaxy 7600GS 1.2ns Zalman + sledz do zmainy biosow :) (wersja z Niderlanden)

kreci sie bardzo ladnie ale dochodze do progu 655/810 i cokolwiek + to juz w markach wynik spada :( a spokojnie moge dojsc do 675/850...

Wiec bardzo ladnie prosze o Pencil moda do tej grafy na starym PCB :) albo ladnego opisu Vmoda :)

w 3dmarku 03 - 14876

w 3dmarku 05 - 6947

PS. Bardzo chetnie zamienie sie na Galaxy tylko na nowym PCB :)

oczywiscie za jakas tam doplata ;)

Edytowane przez Drejfus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Yotom Ustaw LOD bias jeszcze na 3.0

Zreszta porownaj z moim 1x Gf7600GS :) 30k - Mark 2001

To zauwazysz pewna rzecz B-) :wink:

Ps. jak amsz czas zrob jakis test na 1x Gf7600Gs... bo chce zobaczyc ile pryrostu moze mi dac C2D :) (a w sumie to biedzie napewno spory przyrost)

Edit (dla Niemca)... Oczywiscie ze tak :), a zawsze wynik sie podciagnie :)

no na Bisa przyjdzie pora :)

na razie musze grafy zmodować, potem zwodować i dalej pociągnąć :D

może ktoś potwierdzić punkty pomiarowe na nowym PCB - jak w recce Chaosa ??

Za nic mi się nie zgadzają napięcia

2006 coś mnie nie lubi :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2006 coś mnie nie lubi :D

Bo troszke chyba zbyt nisko puszczone grafy :P... i pierwszego wyniku nie mozesz zrobic?? :wink: cos tak przegladalem futuremarka... i pierwszy wynik 2006 jest calkiem calkiem B-)

Jak wroce do domu to dodam jakis nowy wynik.. bo ostatnio to pelna lamerszczyzna w moim wydaniu... :-P Nawet Chaos ;) ;) ;) jest przedemna

Edytowane przez Sector19

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Wczoraj stałem się szczęśliwym/nieszczęśliwym posiadaczem Galaxy gf7600gs Zalman Edition. Kupiłem oczywiście też inne komponenty. Po zamontowaniu całego stuffu komputer niechce się uruchomić. Szukam jakiejś przyczyny, lecz powoli brakuje mi pomysłów. Zważywszy na to, że zatrzymałem się na Gf4ti 4200 pytam czy Moja nowa karta potrzebuje jakiegoś dodatkowego zasilania ? Czy jakiś kabel od zasilacza powinien być połączony z tą kartą ? W tej chwili jestem w pracy, więc nie mogę tego sprawdzi, a znajomy twierdzi, że nowe grafy potrzebują zasilania...

Grzesiu -> Dzięki za odpowiedź.

Edytowane przez TTwizardYer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Wczoraj stałem się szczęśliwym/nieszczęśliwym posiadaczem Galaxy gf7600gs Zalman Edition. Kupiłem oczywiście też inne komponenty. Po zamontowaniu całego stuffu komputer niechce się uruchomić. Szukam jakiejś przyczyny, lecz powoli brakuje mi pomysłów. Zważywszy na to, że zatrzymałem się na Gf4ti 4200 pytam czy Moja nowa karta potrzebuje jakiegoś dodatkowego zasilania ? Czy jakiś kabel od zasilacza powinien być połączony z tą kartą ? W tej chwili jestem w pracy, więc nie mogę tego sprawdzi, a znajomy twierdzi, że nowe grafy potrzebują zasilania...

Karty na PCI-E w większości nie mają dodatkowego zasilania (ten GF akurat nie ma), jedynie najmocniejsze egzemplarze potrzebują.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.google.pl/search?hs=C1X&hl=...=Szukaj&lr=

Z-Tweaked 9128

daly mi pare fps wiecej i parenascie/paredziesiat smarkow w 05, ktos wie o co chodzi? :)

to bardzo nieetyczne uzywac modowanych sterow?

edit:

wgrywal ktos biosa do 7600gs 1.2ns? bo z tego co patrze, to wszystkie biosy sa od wersji 7600gt 2.0ns... chetnie bym sobie zegary przestawil na wyzsze zeby nie musiec recznie podkrecac...

Edytowane przez CrazyJohn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rozumiem, że wpływ na o/c jest pomijalnie mały?

U mnie po zbiciu temperatury rdzenia karty graficznej z 85 st (stress) do 45 st (stress) zyskalem jakies 4 mhz na rdzeniu :lol2: :lol2: :lol2: wiec sam sobie odpowiedz co mzoe dac 2/3 st... jedynie spokoj wewnetrzny :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może ktoś potwierdzić punkty pomiarowe na nowym PCB - jak w recce Chaosa ??

Za nic mi się nie zgadzają napięcia

3 osoby potwierdzaja punkty jako prawidlowe ..

zreszta gadalismy o tym nagg

Jak wroce do domu to dodam jakis nowy wynik.. bo ostatnio to pelna lamerszczyzna w moim wydaniu... :-P Nawet Chaos ;) ;) ;) jest przedemna

no to juz obciach na maxa

U mnie po zbiciu temperatury rdzenia karty graficznej z 85 st (stress) do 45 st (stress) zyskalem jakies 4 mhz na rdzeniu :lol2: :lol2: :lol2: wiec sam sobie odpowiedz co mzoe dac 2/3 st... jedynie spokoj wewnetrzny :)

a u mnie z kolei bloczek daje kolo 10-15mhz

heheh tylko po co benchowac w 3dmarku2001? bo nie macie 3dmarka99 :) ?

z tego co pamietam 99 daje male wyniki na nowych grafach bo ich nie umie wykorzystac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

brawo - cóż za treściwa wypowiedź :lol2:

bez urazy ale moim zdaniem sensowniej byloby testowac w benchmarkach czy grach ktore korzystaja z wszystkich nowych technologii jakie daja nam nowe GPU. Bardziej przemawialby do mnie wynik w jakim nowym benchmarku albo w np FEAR czy innej grze wymagajacej wiele od grafiki... w koncu to mowi wiele wiecej o wydajnosci niz 30k w jakims archaicnym marku gdzie nie uzywa sie obecnie takich technik generowania obrazu. w koncu nawet recenzenci przestali uzywac QIII Arena do testowani kazdej gpu i cpu jaki wyszedl :) Ale jak ktos chce to prosze bardzo, to byla tylko drobna sugestia z mojej strony. A jesli chodzi o tresciwoc wypowiedzi... no coz Twoja jest tak samo tresciwa, pozazdroscilem mi czegos czy jak? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bez urazy ale moim zdaniem sensowniej byloby testowac w benchmarkach czy grach ktore korzystaja z wszystkich nowych technologii jakie daja nam nowe GPU. Bardziej przemawialby do mnie wynik w jakim nowym benchmarku albo w np FEAR czy innej grze wymagajacej wiele od grafiki... w koncu to mowi wiele wiecej o wydajnosci niz 30k w jakims archaicnym marku gdzie nie uzywa sie obecnie takich technik generowania obrazu. w koncu nawet recenzenci przestali uzywac QIII Arena do testowani kazdej gpu i cpu jaki wyszedl :) Ale jak ktos chce to prosze bardzo, to byla tylko drobna sugestia z mojej strony. A jesli chodzi o tresciwoc wypowiedzi... no coz Twoja jest tak samo tresciwa, pozazdroscilem mi czegos czy jak? :)

nie wiem czy czytasz uważnie tematy ... ale tak się składa że 3dmark 2006 też był na tapecie - a temu nie zarzucisz archaiczności

skoro nie interesują cię starsze benchmarki - to daruj sobie głupawe komenty i będzie zgoda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chaos--> z tego co piszesz to montowanie na sile wc na rdzeniu, zeby znaczaco poprawic wyniki nie ma sensu? Nawet w wypadku ponoszenia napiecia o wartosci wieksze niz ta zworka?

U mnie przy skromnym oc 630 na rdzeniu temp nie przekroczyla 55 st...Czyby ten zalman byl chlodzeniem prawie idealnym jak na AC?

yotomeczek--> kompletnie nie zrozumiales sensu mojej wypowiedzi. Ja nikomu nic nie zarzucam bo niby skad mialbym do tego prawo. Wyrazilem swoja opinie, neutralna, nigogo nie chwalac ani potepiajac.

jesli zostala uznana za glupawa to coz, Twoja riposta nie byla madrzejasza, zapewniam.

Chaos zrozumial sens mojego zapytania i dopisal cos ciekawego.

Naprawde doceniam i gratuluje wyniku tylko chcialbym zobaczyc cos nowszego i bardziej "zyciowego". Moze warto ustalic ustawienia jakiej gry "wyciskacza potu" z grafik i tak zrobic pare testow?Bo czasem 3dmarki markami a gry grami:)

Mysle ze dalsze wyciecki osobiste nie maja sensu na forum.

Nie wiem czy to pytanie juz padlo ale jak rozpoznac nowe(ponoc lesze w oc) rewizje poza innnym zalmanem i brakiem radiatorow na pamieciach?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naprawde doceniam i gratuluje wyniku tylko chcialbym zobaczyc cos nowszego i bardziej "zyciowego". Moze warto ustalic ustawienia jakiej gry "wyciskacza potu" z grafik i tak zrobic pare testow?Bo czasem 3dmarki markami a gry grami:)

"caly swiat" sciga sie w markach i my tez. wyniki Yoto sa swietne. ja na pD@4ghz i X1900XT 512mb taktowanym 698/840 i 4 kosciach ramu mialem wynik troche ponad 33k

Nie wiem czy to pytanie juz padlo ale jak rozpoznac nowe(ponoc lesze w oc) rewizje poza innnym zalmanem i brakiem radiatorow na pamieciach?

na nowym pcb byl tez "stary" zalman i radiatorki na memkach. najprostszym sposobem jest namierzenie zoltej zworki, na nowych jest ona pod koniec pcb a na starych w okolicach srodka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko powiedz mi gdzie ktos prowadzi ranking FPS np w FEAR albo Obliviona, żeby mozna sie było poscigac??

W tych Markach chodzi o to kto wyciagnie wiecej punkcików ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi