kfazzi Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 Stałem się dziś szczęśliwym posiadaczem 7600GS pod AGP. Konfig kompa: Athlonik 1700+ @ 10x200 + 512 MB RAMu... Z tego co narazie zdążyłem zauważyć to karta śmiga jak dla mnie zadowalająco (wcześniej miałem 9700PRO który po tygodniu padł na szczescie na gwarze i dostalem 9800PRO który wytrzymał 1 dzień, po zwrocie kasy dołożyłem i kupiłem to :) ) ... Opłacało się... Mam wersję GALAXY na pamiątkach 2.5 ns. Bez formata po włożeniu karty i instalnięciu sterów nieco ponak 8k w 3D Marku 2003. Testy OC w weekend o ile dojdzie do mnie paczka z taśmą 3M :D ... Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 Taka karte kupiłes do tego proca i takiej ilosci RAMU??? Moim zdaniem lepiej bys zrobił, gdybys dokupił sobie wiecej ramu, bo ten konfig bedzie ci ograniczał te grafe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 Taka karte kupiłes do tego proca i takiej ilosci RAMU??? Moim zdaniem lepiej bys zrobił, gdybys dokupił sobie wiecej ramu, bo ten konfig bedzie ci ograniczał te grafe. Lepiej to, niz uzywaną 6600GT za tą samą cene. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 (edytowane) dzis stalem sie szczesliwym posiadaczem GF 7600GS 256MB 128bit Zalman 1,2ns pierwszy test w 3dmarku03 bez o/c jutro po pracy postaram sie wycisnac z niej wiecej Edytowane 17 Kwietnia 2007 przez heryf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 (edytowane) Lepiej to, niz uzywaną 6600GT za tą samą cene.Jesli w tej samej cenie to OK, co nie zmienia faktu ze do takiej grafy pasuje 1GB ;) @heryf jak wyglada twoja grafa?? czy jest to juz ta "najnowsza"?? Edytowane 6 Września 2006 przez torque Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 po czym poznac ze to ta "najnowsza" ;) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 strone wczesniej jest fotka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 tak mam nowa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 Taka karte kupiłes do tego proca i takiej ilosci RAMU??? Moim zdaniem lepiej bys zrobił, gdybys dokupił sobie wiecej ramu, bo ten konfig bedzie ci ograniczał te grafe. Ta i z dodatkowym ramem windows by mu sie szybciej ladowal. A gry dalej by sie ciely. Jasne , ze nie wykorzysta mocy w 100% ale sobie spokojnie dokupi pozniej Ram i procka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfazzi Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 WItam. Now łaśnie brat ma troche kaski to dokupie 512 MB RAMu a z procem to się zobaczy... Oczywiście że grafa jest ograniczona przez resztę ale raczej to był najlepszy wybór jak dla mnie na AGP (mogłem kupić 50 zł taniej 9800PRO) a 6600GT na podobnym konfigu u mojego kumpla po high oc robi niecałe 9k smarków 2k3. A za 400 zł to bym co najwyżej używkę 6600GT kupił więc wybór wg mnie OK. Taśmę już dostałem. Jutro tatko mi potnie radiator na RAMy (te, które nie będą miały nawiewu z pentaka - po przeciwnej stronie PCB) i zobaczymy jak OC... OC tylko dla rozpoznania jak się kręci bo po co ją kręcić jak i tak mi to w grach nic nie da ;) Pozdro ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikadarek Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 Właśnie wymieniłem ASUSA 6600GT AGP na GALAXY 7600GS AGP. Kosztowało mnie to 40 zł. Przyznam że szału nie robi ta karta (te DDR 2 są do bani). Zamontowałem Freezona XC 70 alu, a na pamięciach radiatorki. Co udało mi się uzyskać w podpisie. Proszę o jakieś rady co z tą kartą da się jeszcze zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfazzi Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 Witam. Mi udało się ustawić max 454 dla pamięci (podkręcam z programiku ze sterów karty i dalej już nie dało się ustawień zapisać) a dla rdzenia co dziwne 554 przeszło 3d Marka 2005... a 2003 nie przechodzi jak na rdzeniu było 504 (na 554 to nie ma co mówić...) .. Ale to jest dziwne... Bo jak miałem 554 na GPU to na ostatniej Mother Nature mi pod sam koniec zwisa robiło... a jak dałem na 504 to zaraz na początku zwis... Dziś nie będzie oc bo czasu brak (zaraz szkoła.. potem jakiś biskup przyjeżdża :blink: ) no chyba że znów wieczorkiem się do kompa dorwę :D Może ktoś wie czemu 3d Mark 2003 wywala byki a 2005 nie ?? a i do tego na 554 na core spokojnie sobie loata "Real-Time HDR IBL." ... Ktoś wie o co lata?? Pozdrawiam i mykam na majme :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 Czy oplaca sie kupowac galaxy 7600gs na nowym PCB (ta okrojona..) jak z oc? jakies porownania? czy moze lepiej polowac na ta z dual biosem zworkami i bzyczkim? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forrestal Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 Czy oplaca sie kupowac galaxy 7600gs na nowym PCB (ta okrojona..) jak z oc? jakies porownania? czy moze lepiej polowac na ta z dual biosem zworkami i bzyczkim? Pozdrawiam Wlasnie dzis taka w swoje rece dostalem i jak dobrze pojdzie to w nocy cos skrobne jak sie to kreci. Prosba do Niemca - po ile chodza te okrojone bo ja dalem 560 i nie wiem czy nie przeplacilem :P Co do samej karty to mogliby ja okroic tylko zeby takich pustych miejsc nie zostawiali bo smiesznie to teraz wyglada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujek stalin Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 Mam pytanko: Która 7600GS na AGP ma otwory na standardowe chłodzenie(o rozstawie takim jak na mostek północny czyli około 5cm).Jest to dla mnie bardzo istotne gdyż mocowanie bloku mam właśnie o takim rozstawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 obecna cena to 530, okrojenie AFIAK to tychlko brak buzera i zworka od gpu w formie lutowanej a nie przestawnej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 Szkoda Dual Biosa, bo to jednak przydatna rzecz ;) (przynajmniej dla mnie). A jak nie ma zworki zmieniajacej napiecie na GPU to jakie jest V na rdzeniu?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forrestal Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 No i brakuje drugiej kostki biosu i jakis mos tez zniknal. Taka cene to jeszcze przezyje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1xer Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 (edytowane) Jesli to kogos interesuje to 3dni temu dostalem z apollo.pl 7600 Gs z zalmanem, ktora ma wlasnie PCB ze zworkami itp. tylko wydaje mi sie iz wiatrak jest inny (mniejszy) no i brak radiatorkow na pamieciach. edit: link do karty Edytowane 8 Września 2006 przez Camel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Na benchamrku pojawił się kolejny tekst "boskiego Gigabyte" 7600 GS na AGP. Aż mnie ściska gdy widzę jak benchmark faworyzuje Gigabyte wszędzie gdzie tylko się da... Kasa misiu, kasa... $$$$ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Posiadacze AGP sie uciesza 7600GT http://www.znak.pl/index.php?cid=143&scid=2439 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Na benchamrku pojawił się kolejny tekst "boskiego Gigabyte" 7600 GS na AGP. Aż mnie ściska gdy widzę jak benchmark faworyzuje Gigabyte wszędzie gdzie tylko się da... Kasa misiu, kasa... $$$$ Według komputronika, ten GF na AGP x8 moze chodzic w SLI :lol2: http://sklep.benchmark.pl/pelny_31060.html Chetnie bym kupił taka mobo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 (edytowane) Posiadacze AGP sie uciesza 7600GT http://www.znak.pl/index.php?cid=143&scid=2439 Pewnie że tak, nawet cena nie najgorsza - 700zł na początek. Jak będzie za 600 to zrobię testy u siebie w kompie :P ECS K7S5A z GF7600GT, brzmi jak syrenka z silnikiem porsche, ale co mi tam, za 300-350zł (po pozbyciu się 66GT) gierki dostaną takiego kopa że hej :) Najlepsze że karta jest identyczna pod względem wyglądu z obecną :lol: Edytowane 9 Września 2006 przez M4TEUSZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Procesor graficzny 41 °C (106 °F) dobra temp ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Tak temperatura jest dobra, nawet bardzo dobra, ale spodziewam sie ze to jest w idle ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfazzi Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Hehe... ja mam 40*C max po OC ale to na pentagramie xc-70 cu+ na 12V (wypiąłem regulator po tym jak sie okazało że wentyl z pentagrama szaleje jak się go podłączy do mobo - kabel od podawania ilości obrotów jest wadliwy :blink: i komp sie wiesza podczas wczytywania dysków)... Czy inni posiadacze 7600GS na AGP też mają problemy z rivatunerem ? bo u mnie nie mogę w nim nic poocować... ba, mogę w zakładce gdzie standardowo są funkcje oc co najwyżej zmienić AGP z 8x na 4x... Tyle że po co mi to? :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Niestety musisz poczekac no nowa wersje RT, poniewaz widocznie 16 jeszcze nie obsługuje 7600 na AGP. A narazie do OC musza starczyc stery ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujek stalin Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 A ma ktoś może Palit 7600GS na AGP?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glo Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 mam pytanie - widział ktoś wczoraj na warszawskiej giełdzie na batorego 7600GS ddr3 zalman ? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 (edytowane) mam pytanie - widział ktoś wczoraj na warszawskiej giełdzie na batorego 7600GS ddr3 zalman ? :> Eldorado ma w cenniku internetowym , wiec powinni miec tez na stanowisku . Taki bialo niebieski namiat maja na gieldzie (i kilka stanowisk) http://www.eldoradoc.com/karty_graficzne.php Edytowane 10 Września 2006 przez Michaelius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...