odjazdowicz Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 na czym polega te okrojenie zalmana harryt???? bo link mi nie dziala. możecie wysłać foty z róznymi wersjami galaxy z zalmanem bo sam chce kupic w najblizszym czasie ta karte i chciałbym wybrac najlepszą wersje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DooGy Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 na czym polega te okrojenie zalmana harryt???? bo link mi nie dziala. możecie wysłać foty z róznymi wersjami galaxy z zalmanem bo sam chce kupic w najblizszym czasie ta karte i chciałbym wybrac najlepszą wersje. Ja trafiłem na dobrą wersje tej kart. Rdzen kręci sie az do 694Mhz. I to beż żadnych vmodów!!!! Zero zwiech i artefaktów. Mam ta karte 2tyg. Gwara jest na 24 miesiące. ale musze ją szybko sprzedać. Cena 530zł. Jak ktoś chce kupić to pisać PW lub gg. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paczka01 Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 Witam, mam problem po dołożeniu GF7600GS do kompa, mianowicie wielkie problemy z otwieraniem filmow, komp zamula sie, uzycie procka wynosi 100% i tylko reset zostaje , przesiadka byla z GF2Ti to mozliwe ze z nowa karta cos jest nie tak? dodam, ze gra sie na niej normalnie , brak bledow w grafice itd, tylko te filmy... prosze o pomoc, pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gość002 Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 może spróbuj formata zrobić. powinno pomóc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paczka01 Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 postawiony zostal nowy system, oczywiscie byl format Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harryt Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 na czym polega te okrojenie zalmana harryt???? bo link mi nie dziala. możecie wysłać foty z róznymi wersjami galaxy z zalmanem bo sam chce kupic w najblizszym czasie ta karte i chciałbym wybrac najlepszą wersje. Nie okrojony tylko mniejszy. Masz fotke w poscie 3236 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rekrut Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 (edytowane) witam i pozdrawiam Mam kilka pytań odnośnie tej karty z postu 3236 o ile i czy wogóle jest słabsza od wersji 7600 GS , bo wczoraj ją kupiłem za 540 zł i myśłe, że jeśli byłoby coś nie tak to mi ją wymienią na ten model z dwoma biosami, bo przeglądając wasze posty nie znalazłem o tym żadnej zmianki. A i jeszcze jedno ona ma taktowanie 500/1400 tylko jak otwieram okno do ustawiania taktowania zegara pokazuje mi takie wartości FOTO, mam rozumieć że to 700 jest x2 i jeszcze dodaje foto z wynikiem w 3DMark03 Czy jest ok ?? czy może za mało ?? dodam że jest to wynik bez żadnego O/C wer. sterownika 91.31 P4 2.8 HT L775 GA-8I915 Duo 2*512 twinmos dual GALAXY 7600GS 256 MB 1.2 ns ZALMAN 2*HDD 80 i 200 GB Barracuda SATA Edytowane 14 Września 2006 przez rekrut Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forrestal Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 Wszystko w normie a taktowanie pamieci to odpowiednio wyglada 700MHz realnie a 1400MHz to efektywnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kvasek Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 (edytowane) nie znalazłem o tym żadnej zmianki.mówi się wzmianki proszę pana :] no chyba że to literówka :] Edytowane 14 Września 2006 przez kvasek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rekrut Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 mówi się wzmianki proszę pana :] no chyba że to literówka :] literówka literówka :), a wracając do mojego postu to bawić się w wymianę karty na ten drugi model, czy zostawić tak jak jest?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 (edytowane) Panowie no to z tego co obserwuje od poczatku istnienia 7600gs to mamy juz 3 rewizje 7600gs tak? Czy ta ostatnia poza brakiem buzzera,dual biosa i "zwyklymi" kondziolkami ma jakies konkretne minusy ? No i przede wszystkim czy vmody sa takie same jak na 2 wersji (po wprowadzeniu nowego pcb) ? Edytowane 14 Września 2006 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_iotrek Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 witam i pozdrawiam Mam kilka pytań odnośnie tej karty z postu 3236 o ile i czy wogóle jest słabsza od wersji 7600 GS , bo wczoraj ją kupiłem za 540 zł i myśłe, że jeśli byłoby coś nie tak to mi ją wymienią na ten model z dwoma biosami, bo przeglądając wasze posty nie znalazłem o tym żadnej zmianki. A i jeszcze jedno ona ma taktowanie 500/1400 tylko jak otwieram okno do ustawiania taktowania zegara pokazuje mi takie wartości FOTO, mam rozumieć że to 700 jest x2 i jeszcze dodaje foto z wynikiem w 3DMark03 Czy jest ok ?? czy może za mało ?? dodam że jest to wynik bez żadnego O/C wer. sterownika 91.31 P4 2.8 HT L775 GA-8I915 Duo 2*512 twinmos dual GALAXY 7600GS 256 MB 1.2 ns ZALMAN 2*HDD 80 i 200 GB Barracuda SATA Witam,u mnie na zegarach 500/1400 mam wynik 12800 pkt a przy 625/1550 mam 14700.Wydaje mi sie ze mam troche maly ten wynik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 (edytowane) witam i pozdrawiam Mam kilka pytań odnośnie tej karty z postu 3236 o ile i czy wogóle jest słabsza od wersji 7600 GS , bo wczoraj ją kupiłem za 540 zł i myśłe, że jeśli byłoby coś nie tak to mi ją wymienią na ten model z dwoma biosami, bo przeglądając wasze posty nie znalazłem o tym żadnej zmianki. A i jeszcze jedno ona ma taktowanie 500/1400 tylko jak otwieram okno do ustawiania taktowania zegara pokazuje mi takie wartości FOTO, mam rozumieć że to 700 jest x2 i jeszcze dodaje foto z wynikiem w 3DMark03 [[/img] Czy jest ok ?? czy może za mało ?? dodam że jest to wynik bez żadnego O/C wer. sterownika 91.31 P4 2.8 HT L775 GA-8I915 Duo 2*512 twinmos dual GALAXY 7600GS 256 MB 1.2 ns ZALMAN 2*HDD 80 i 200 GB Barracuda SATA Normalny wynik z tym prockiem. Edytowane 14 Września 2006 przez grzesiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 Co?? Athlon podkrecony na 2.7GHz zaniza wynik? Chyba ze porownujesz do jakiegos C2D ;) Zrob jeszcze sobie test w 3DMarku 05, bo tutaj jak na tego proca to IMHO troche mało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 (edytowane) Co?? Athlon podkrecony na 2.7GHz zaniza wynik? Chyba ze porownujesz do jakiegos C2D ;) Zrob jeszcze sobie test w 3DMarku 05, bo tutaj jak na tego proca to IMHO troche mało. Chodziło mi o wynik rekruta (zle zacytowałem). On ma P4 2.8GHz, a te procki skutecznie zaniżają wyniki, bo są mało wydajne po prostu ; ) Edytowane 14 Września 2006 przez grzesiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 Athlon moze zanizac, zobacz sobie art na egieldzie odnosnie wykorzystania prockow przez grafe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harryt Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 (edytowane) Wreszcie dostałem płytę i procesor. Moje wyniki po uruchomieniu pierwszy raz karty (okrojona) 3Dmark03: 500/1400 - 13 085 560/1400 - 13 717 Edytowane 15 Września 2006 przez harryt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 (edytowane) Athlon moze zanizac, zobacz sobie art na egieldzie odnosnie wykorzystania prockow przez grafeTaki Athlon moze zanizac w porownaniu do C2D. A w Marku 03 jest jednak jak najbardziej OK. Chaos na A64 2.8GHz miał 12780pkt ;) Zreszta harryt ma C2D i mozna porownac wyniki (mniej wiecej) ;) Edytowane 15 Września 2006 przez torque Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
odjazdowicz Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 czyli do tej pory wyszły tylko wersje 2 wersje galaxego z zalmanem?? jedna z niebieskim a druga z czarnym wentylem??? http://allegro.pl/item126982998_galaxy_gef...zalman_box.html http://allegro.pl/item127386905_galaxy_gef..._2_ns_ddr3.html wydaje się że karta z 2 linku ma większy radiator??? czy to te same wersje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 czyli do tej pory wyszły tylko wersje 2 wersje galaxego z zalmanem?? jedna z niebieskim a druga z czarnym wentylem??? http://allegro.pl/item126982998_galaxy_gef...zalman_box.html http://allegro.pl/item127386905_galaxy_gef..._2_ns_ddr3.html wydaje się że karta z 2 linku ma większy radiator??? czy to te same wersje? Karta z drugiego linka jest starsza, ma większy radiator. Zobacz odległość pomiędzy radiatorem a kondensatorami po prawej stronie karty, w drugim linku wyraznie widać, że radiator prawie się z nimi styka, a w pierwszym jest jeszcze sporo miejsca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
odjazdowicz Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 czyli ta starsza jest lepsza i podatniejsza na kręcenie??? i czy można jeszcze gdzieś dostać ten model w sklepie z gwarą??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 Byly 2 PCB - 3 wersje: 1. Stare PCB (chyba raczej ciezko do dostania) 2. Nowa PCB - poprawiono uklady zasilania itp 3. Ostatnia wersja na tym samym PCB co 2 tylko okrojona z dualbiosu, buzzera, zmienione kondzily na tansze Nie wiem jak z kreceniem, ale jesli chodzi o ostatnia to chyba bedzie najslabiej. Jesli sie myle to niech ktos mnie poprawi. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forrestal Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 Mam ostatnia wersje i rdzen jak narazie 645 wiec nie jest zle :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
outflow666 Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 Witam serdecznie. Posiadam GFa 7600gs od Galaxy z chlodzeniem Zalmana (1.2 ns). Moje pytanie brzmi: Czy ogranicza mnie teraz procesor ? Pod pojeciem mnie mam na mysli moj komputer, ktorego konfig jest taki: GA K8NE a na nim Sempron 2600+ nie krecony, bo ta plyta to kicha. 2x512mb ramu od twinmosa (400 mhz) Seagate Baracuda 10, 250 GB na SATA 2 (16 mb cache) Chieftec 400W Co radzilibyscie zmienic zeby PC dostal wiekszego kopa ? Oplaca sie przejsc na slot 939 i krecic jakis szybki procesor ? Moj wynik w 3Dsmarku 2003 to po podkreceniu karty graficznej zaledwie 13000... Karta ma teraz taktowanie 660/840x2 (1680). Prosze o szybko odpowiedz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 Z testu na egieldzie wynika ze do grafy pokroju 7600GT potrzebny jest athlon 64 wykrecony gdzies na co najmniej 2.5GHz. Ten twoj moze nie jest bardzo słaby ale po przejsciu na np San Diego powinna byc odczuwalna roznica. Wynik 13k to jest dosc mało ;) ale to własnie wina proca. pozdr :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forrestal Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 Ja na E6300 @ 1.9 :/ i GF7600GS na 645/820 wyciagam 14,5 tys jednak plyta obsluguje jedynie PCIE x4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
outflow666 Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 Dalem rade wykrecic proca na rowne 2 ghz i wynik wzrosl o 950 pkt... Teraz jestem pewny czego to wina :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 wiekszosc z Was ma 7600gs na pcie ale moze ktos wie co to za wersja z zalmanem na agp? zdjecia sa malutkie wiec niewiele widac a google jakos mi nie znajduja takiej wersji poza allegro http://www.allegro.pl/item126878039_geforc..._rohs_agp_.html faktycznie jest to zalman? i czy jest sens dokladac jakies 50 zeta za niego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glo Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 standartowe chlodzenie jest calkiem dobre i ciche, ja bym nie dokładał :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 a ten palit (znalazlem takiego samego za 415) z mojego poprzedniego posta jest lepszy/gorszy od galaxy? bo cena prawie ta sama? czy poza kolorem laminatu czyms sie roznia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...