Skocz do zawartości
kuki1989

Geforce 7600 GS / GT

Rekomendowane odpowiedzi

ty tez nie masz najgorszej skoro ci tak fajnie memki lataja ;) u mnie przy 830mhz juz artami walilo :| a z V na memkach sie jeszcze nie bawiłem... xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a pentagram xc80cu nic nie dał do o/c ? :)

szczerze to jeszcze nie patrzyłem co potrafi :P Jak bede miał troche więcej czasu to troche ją dovoltuje na stałe xD

jakie najlepiej radiatorki uzyc do Palita 7600GS Sonic AGP ?? takie pentagramy za 15zl stykna ? :)

jak chcesz kupić po taniemu to pisze do mnie na pm'a :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe no napewno byś pokonał bariere 19k :P U mnie przy 810 na core było 1.65 V :P oczywiscie z boku chlodzene Fanderem 120 mm bo sie fajnie grzało :lol: :D

p.s w sigu masz skrina :P

Mowimy o delcie = 0?? Bo ja przy 1,67 z delta = 0 mam 783mhz i narazie nie widzialem zeby ktos mial wiecej na 7600gs :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zwykłe pentaki wystarcza ;) Pamięci się tak nie grzeją. U mnie cały czas radiatory na memkach są takie chłodne.. :D

no tak tylko ze ja podkrece pamieci z 1000 na 1500mhz wiec troche sie juz bede grzac :)

btw pokaz jakie ty masz do zaoferowania chlodzenie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no tak tylko ze ja podkrece pamieci z 1000 na 1500mhz wiec troche sie juz bede grzac :)

U mnie chodzą na 1500 bez radiatorów i są tylko ciepłe. Standardowy wiatrak bardzo dobrze je owiewa więc chyba nie ma sensu pakować kasy w dodatkowe chłodzenie - no chyba że podniesiesz napięcie na pamiątkach i będziesz kręcił w okolicach 1800.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no zobaczymy jaka bede miec sztuke i z jakimi pamieciami :)

wiesz 15-20zl to nie jest duzy wydatek a zawsze 'lepiej' i troche bezpieczniej bedzie :)

powiedz mi jescze @Janisław czy wentylator zarasta mocno kurzem??

i czy regulujesz nim obroty np w 2d masz 30%,low 3d 70, high3d 100% wentyla ? masz tak ustawione? glodny wogole jest na 100%

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a tak na marginesie: nie wiesza wam sie atitool przy find max core? bo mi tak, dla memek znajduje bez problemu (885 to chyba niezle bez radiatorkow i vmoda:)) a na rdzeniu dochodzi do okolo 600 i przewaznie zwiecha, dzieje sie tak na 0026 i 0025. any ideas??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no zobaczymy jaka bede miec sztuke i z jakimi pamieciami :)

wiesz 15-20zl to nie jest duzy wydatek a zawsze 'lepiej' i troche bezpieczniej bedzie :)

powiedz mi jescze @Janisław czy wentylator zarasta mocno kurzem??

i czy regulujesz nim obroty np w 2d masz 30%,low 3d 70, high3d 100% wentyla ? masz tak ustawione? glodny wogole jest na 100%

Kartę mam już 2 miesiąc i jeszcze nie zarosła ;) Co do obrotów to nie mam pojęcia jak działają bo używam AtiToola a tam chyba nie ma opcji zmiany prędkości wiatraków... Faktem jest że wyraźnie słychać zmianę prędkości obrotowej po przejściu w tryb 3D (gierka czy 3Dmark).

A z tymi radiatorami na RAM to nie będziesz miał tak prosto, bo chłodzenie GPU zachodzi dosyć pokaźnie na pamięci. Zatem musiałbyś też wymienić coolera albo powycinać w nim dziury. Moim zdaniem nie ma sensu przy niewielkim OC

EDIT:

a tak na marginesie: nie wiesza wam sie atitool przy find max core? bo mi tak, dla memek znajduje bez problemu (885 to chyba niezle bez radiatorkow i vmoda:)) a na rdzeniu dochodzi do okolo 600 i przewaznie zwiecha, dzieje sie tak na 0026 i 0025. any ideas??

Jak łapie zwiechę, to znaczy że znalazł już max core. Po jakiejś minucie (może niecałej) resetuje zegary i działa dalej - przynajmniej u mnie tak jest. Generalnie jest to program do kart ATI więc nie ma co się dziwić że nie działa idealnie z NV :) Edytowane przez Janisław

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mowimy o delcie = 0?? Bo ja przy 1,67 z delta = 0 mam 783mhz i narazie nie widzialem zeby ktos mial wiecej na 7600gs :)

No ja tez nie widziałem :P Ja mam taki wynik z delta=-50

Na rdzeniu XC80-CU ;) Na memkach to: 2463971[/snapback]

Sluchajcie moze zaleci wioska, ale o co biega z ta delta, bo nie bylem przez jakis czas na biezaco ??

Zajrzyj na 1 strone 7300gs/gt. 2 post - od Lanca ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Dzis doszla paczka z palitem 7600GT.

Roznica ogromna w porownaniu do radeona 9550 :)

Garść wynikow:

Radeon 9550

3DMark 2005

1136 default

1474 rdzen 430/pamiec 210

3DMark 2003

2241 default

2859

3DMark 2001

7941 default

9190 rdzen 430/pamiec 210

3DMark 2000

8617 default

9000 rdzen 430/pamiec 210

==========

7600GT

3DMark 2001

15106

3DMark 2003

11251

12008 630/770

3DMark 2005

5522

Palita jeszcze nie krecilem. Jak narazie sciaglem rive najnowsza.

czy taktowanie w trybie 2d ma byc takie jak w 3d?

Podczas testow procek byl ustawiony na 1950Mhz pamieci synchronicznie z nim 10x195

1Gb ram dual.

P.S. Rozbierac chlodzenie i smarowac as5?

Edytowane przez valdi200

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kartę mam już 2 miesiąc i jeszcze nie zarosła ;) Co do obrotów to nie mam pojęcia jak działają bo używam AtiToola a tam chyba nie ma opcji zmiany prędkości wiatraków... Faktem jest że wyraźnie słychać zmianę prędkości obrotowej po przejściu w tryb 3D (gierka czy 3Dmark).

A z tymi radiatorami na RAM to nie będziesz miał tak prosto, bo chłodzenie GPU zachodzi dosyć pokaźnie na pamięci. Zatem musiałbyś też wymienić coolera albo powycinać w nim dziury. Moim zdaniem nie ma sensu przy niewielkim OC

RivaTunerem da rade zmiejszac :)

no wlasnie wiem ze zachodzi ;) narazie nie bede miec kasy na zmiane chlodzenia na rdzeniu :( dlatego chyba kupie te pentagramy i najwyzej im 'rogi' poobcinam zeby jakos sie zmiescily pod wentyl :E

btw po stronie 'plecow' karty tez sa pamieci ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

RivaTunerem da rade zmiejszac :)

no wlasnie wiem ze zachodzi ;) narazie nie bede miec kasy na zmiane chlodzenia na rdzeniu :( dlatego chyba kupie te pentagramy i najwyzej im 'rogi' poobcinam zeby jakos sie zmiescily pod wentyl :E

btw po stronie 'plecow' karty tez sa pamieci ??

Nie da rady wcisnąć pod wentyl bo tam jest z 2-3mm wolnego miejsca, więc jak chcesz zakładać radiatory na pamięć to pomyśl lepiej o jakimś zalmanie /pentagramie na GPU. Pamięci są tylko od 'przodu'.

RivaTuner mnie wkurzył bo po restarcie systemu obniżał taktowanie pamięci o połowę (z 1500 robił 750) :angry: Więc wywaliłem dziada i zainstalowałem AtiToola. Podobno w najnowszych wersjach Tunera zostało to już naprawione ale nie chce mnie się z tym bawić i testować :rolleyes: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie da rady wcisnąć pod wentyl bo tam jest z 2-3mm wolnego miejsca, więc jak chcesz zakładać radiatory na pamięć to pomyśl lepiej o jakimś zalmanie /pentagramie na GPU. Pamięci są tylko od 'przodu'.

no z tego co ja widzialem to wlasnie te radiatorki maja po 6-7mm wysokosci,wiec jak obetne rogi mysle ze da rade jakos to upchac :) jak przyjdzie karta to zobacze co da sie zrobic :) moze sam poobcinam jakies radiatory i przykleje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Dzis doszla paczka z palitem 7600GT.

(...)

Panowie.. jest jakaś różnica między tym 7600GT a 7600GS jeśli idzie o oc?

czy poprostu GT nie ma tego ograniczenia z napieciem i mozna bez hardmoda (tego z przelutowaniem ogranicznika) dzwigac go wyzej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@giecek

Uwierz Janisławowi, uwierz i mnie: dodatkowe radiatorki na pamięci w Palicie Sonic nie są potrzebne! No chyba że robisz vmoda na memki - wtedy można się ewentualnie zastanowić ale dopiero po zrobieniu moda i organoleptycznym sprawdzeniu temperatury memek.

Podstawową zaletą Palita jest to że jest tani :wink: Jeśli zaczniesz dokładać do chłodzenia, radiatorków, itp to jego cena zrówna się z Galaxy...

Co do regulacji wiatraczka na karcie: mam ustawione w RivaTunerze 25% dla 2d i 40% dla obu trybów 3d. Temperatura w stresie (np. 3 godzinki grania w nfs carbon) max 58'C, więc chyba nie jest źle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sluchajcie moze zaleci wioska, ale o co biega z ta delta, bo nie bylem przez jakis czas na biezaco ??

Zajrzyj na 1 strone 7300gs/gt. 2 post - od Lanca ;)

Bynajmniej 1, który czyta F.A.Q. ;]

U mnie karta w ati toolu może dojść do 830Mhz i potem się dopiero powiesi, a max stable mam 800 [; Ati tool dobry do patrzenia na max mem, nie na max rdzenia ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@giecek

Uwierz Janisławowi, uwierz i mnie: dodatkowe radiatorki na pamięci w Palicie Sonic nie są potrzebne! No chyba że robisz vmoda na memki - wtedy można się ewentualnie zastanowić ale dopiero po zrobieniu moda i organoleptycznym sprawdzeniu temperatury memek.

Podstawową zaletą Palita jest to że jest tani :wink: Jeśli zaczniesz dokładać do chłodzenia, radiatorków, itp to jego cena zrówna się z Galaxy...

Co do regulacji wiatraczka na karcie: mam ustawione w RivaTunerze 25% dla 2d i 40% dla obu trybów 3d. Temperatura w stresie (np. 3 godzinki grania w nfs carbon) max 58'C, więc chyba nie jest źle.

hmm no skoro tak mowicie :)

prawdopodobnie w poniedzialek dostane karte i wtedy odrazu zobacze czy pojdzie na taktowania GT bez zadnych vmodow :)

ja tam w 2d tez sobie puszcze na ok 30% zeby w nocy jak zostawiam kompa wlaczonego mi nie bylo glosno ;) a w 3d jeszcze sie zobaczy ale napewno ok 70% dam ;) tak dla bezpieczenstwa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi