luki2 Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 Gratuluje ortografii A swoja drogą GS 6800 jest nieznacznie wydajniejszy od 7600GT Ale 256mb/256bit, a nie to co on mial... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaBlO Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 Gratuluje ortografii A swoja drogą GS 6800 jest nieznacznie wydajniejszy od 7600GT Lol.... A jedzie mi tu czołg?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 mowisz o tym: A tak na serio, to troche nieudolne porównanie wziąłem, bo myślałem o karcie na AGP 450/1200 pisząc w temacie o PCI-ex Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcik441 Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 (edytowane) Mam 7600GS Galaxy 256MB 1.2ns I chciałem wgrać nowy bios o wyższych zegarach, a jeden zostawić bez zmian, zrobiłem już przełacznik do przełaczania pomiedzy biosami, i próbowałem nvflashem z dosu i jakoś mi nie idzie, nie chce sie wgrać, Co moge robić nie tak??? może jest tu jakiś haczyk??? wywala takie coś:: NO NVIDIA ADAPTER FOUND Edytowane 30 Marca 2007 przez malcik441 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 Mam 7600GS Galaxy 256MB 1.2ns I chciałem wgrać nowy bios o wyższych zegarach, a jeden zostawić bez zmian, zrobiłem już przełacznik do przełaczania pomiedzy biosami, i próbowałem nvflashem z dosu i jakoś mi nie idzie, nie chce sie wgrać, Co moge robić nie tak??? może jest tu jakiś haczyk??? Hmmm Z tego wynika, że na karcie bez dual biosa, zrobiłeś sobie przełącznik i myślisz, że to będzie działać ? :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcik441 Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 Karta ma Dual BIOSa bo są na niej 3 zworki i własnie niebieska służy do przełaczania biosów, Problem jest w flashowaniu i niewiem jak sobie z nim poradzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszek1905 Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 Mam 7600GS Galaxy 256MB 1.2ns A CZY JEST DUŻA RÓŻNICA MIĘZY TWOJĄ WERSJĄ W WERSJĄ Z 1,4NS?? można wyczuć tą różnicę? Gdzie konretnie odczuję rożnicę między 1,2ns a 1,4ns? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 @lukaszek1905 Nigdzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 Ja co prawda mam 7300GT, ale nie to mi w tym pytaniu chodzi, wiec pozwole sobie dac je rowniez w tym temacie, bo te karty sa raczej podobne. Moze mi jakis wlasciciel Palita powiedziec, czy mial cos takiego na karcie ? Musze wiedziec, bo jesli nie na wszystkich jest, to wtedy moge to zerwac, wyczyscic i jak by cos (odpukac), to moge udawac durnia, ze nic nie bylo. Chyba, ze ktos zna sposob jak to oderwac, bo czarno to widze. Pol biedy jak by to byla zwykla naklejka, ale ona jest tak jakby "poprzecinana" i sklada sie z kilku mniejszych i jak by tego nie ruszac, to nie da sie oderwac, bez zniszczenia :/ Juz i tak jeden rog troszeczke sie naderwal, wiec wole sie spytac przed dalsza zabawa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcik441 Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 Już uporałem sie z problemem, wystarczyła nowsza wersja nvflash'a i wszystko ładnie poszło, Teraz mam 2 biosy i moge sobie przełaczać w zależności co robie. Jeszcze tylko zrobie V-moda i bedzie git. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cloperflake Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 Plomba gwarancyjna - naklejona prawdopodobnie przez sprzedawce - zrywasz tracisz gwarancje teoretycznie. To male cos jest nawet dosyc sprytne pozbycie sie go bez uszkodzenia praktycznie niemozliwe. Na twoja korzysc przemawia ze identyczna naklejki mozna zdobyc za pare zloty, po drugie nie pisze kto ja nalozyl wiec ewentualnie sprzedawca moze ci naskoczyc. Mam palita nie mialem stickera nie ukrywam ze w pewnych seriach kart moga byc juz fabrycznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 (edytowane) No wlasnie raczej nie przez sprzedace, bo pudelko z karta bylo zaplombowane z obu stron. Jak chcialem zobaczyc z jakim chlodzeniem to wersja, to koles nie chcial otworzyc, bo musialby zrywac srebrne plomby (na nich bylo napisane PALIT). Tak wiec wydaje mi sie, ze tego nie mogli w sklepie nalozyc. Ale wlasnie chcialem sie dowiedziec, zebym pozniej nie mial lipy. A mowisz, ze mozna dostac taka naklejke, ale gdzie ? Edytowane 31 Marca 2007 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cloperflake Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 allegro :) nasze kochane :) wpisz fraze "sticker , plomba gwarancyjna" w liczbie pojedynczej jak i mnogiej i na 100% znajdzie sie ktos kto wydrukuje identyczna ps. radze zrobic przed jej zniszczeniem pare dobrych zdjec , wymiary naklejki jak i czcionki :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 No popatrzylem na allegro i raczej watpie, zeby mi sie udalo, albo nawet chcialo pozniej srac z takim kawalkiem naklejki. Kurde, to mam rozumiec, ze na kazdym Palicie jest taka blomba ?? Bo jak nie ma, to sral ich pies, powiem jak cos bajke, ze nie mialem. Jak nie wymienia, to wiecej u nich nie kupie i straca klijenta, a juz nie raz u nich bralem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 Ja co prawda mam 7300GT, ale nie to mi w tym pytaniu chodzi, wiec pozwole sobie dac je rowniez w tym temacie, bo te karty sa raczej podobne. Moze mi jakis wlasciciel Palita powiedziec, czy mial cos takiego na karcie ? Musze wiedziec, bo jesli nie na wszystkich jest, to wtedy moge to zerwac, wyczyscic i jak by cos (odpukac), to moge udawac durnia, ze nic nie bylo. Chyba, ze ktos zna sposob jak to oderwac, bo czarno to widze. Pol biedy jak by to byla zwykla naklejka, ale ona jest tak jakby "poprzecinana" i sklada sie z kilku mniejszych i jak by tego nie ruszac, to nie da sie oderwac, bez zniszczenia :/ Juz i tak jeden rog troszeczke sie naderwal, wiec wole sie spytac przed dalsza zabawa. To słodki stikerek, mam go u siebie na Gainwardzie, niestety :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfik Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 Kiedyś już o tym pisałem, ale nikt mi nie pomógł. Od początku użytkowania Geforce'a 7600GS (Palit Xpertvision) mam z nią spore problemy. Po pierwsze: Obiekty które POWINNY być, w wielu grach nie pokazują się. Albo drzewa znikają gdy za daleko odejdę, albo jakieś inne ważne detale (szyby, posągi, itp.). Tekstury okropnie przeskakują z jednej na drugą w miarę zbliżania się do nich (wiele osób mi mówi, że tak powinno być. Ja jednak oglądałem filmiki z tych samych miejsc i wiem swoje). Druga sprawa: Na niektórych obiektach (zazwyczaj z daleka) jeżdżą takie paski. Np. tekstura robi się biało czarna i w miarę zbliżania się do niej te białe paski jeżdżą po czarnych. Występuje to też przy niektórych krawędziach (np. brzegi wysp w BF2 też tak 'jeżdżą'). Ponadto w wielu grach mam dziwne twory, np. woda "jeździ" (tak, tak) po jeziorze podczas gdy się poruszam. Albo kanciaste cienie (inni mają normalne). Karta się nie przegrzewa, nie podkręcałem jej. W serwisie powiedzieli mi, że wszystko ok (kłamcy). Specyfikacja mojego sprzętu: Athlon 3000+, 2 GB DDR2 RAM, ASUS M2N4-SLI. Jestem trochę załamany, ponieważ w grach stawiam głównie na doznania estetyczne. A gry u mnie wyglądają dość... dziwnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiNDer Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 Nie wiem, czy pytanie będzie adekwatne do tematu, ale jest poniekąd z nim związane. Czy jest sens wymieniać mojego - niestety - już dość leciwego Radeona 9800PRO na któregoś z GeForce'ów 7600GS? Przy procesorze Pentium 4 2.53 na jądrze Northwood (i chipsecie VIA :() oraz 1 GB pamięci (DDRy I, jedna na szynie 233, druga 400)... czy ta karta da duży skok wydajnościowy przy tych podzespołach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suanis Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 Moja przygoda z AGP i Soket A zakończyła się tak że zmieniłem platforme i karte mi wymienili na PCI-E . Jestem troche zły bo niewiele dokładając mogłem mieć 7900 gs no ale już trudno . Chciałem zastosować V-MODY na swoim palicie 7600 GT ale moja karta nieco się różni od modelu przedstawionego w drugim poście na zdjęciach . Zresztą sami zobaczcie . Czy ktoś mógłby pomóc w opracowaniu V-modów ewentualnie ktoś może widział na zagranicznych forach :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 Mowisz, ze to 7600GT ?? No to ladnie, mam 7300GT na tym samym PCB :) http://www.pokazto.com/?img=Nazwaplikubezr...rzenia-44h1.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suanis Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 He he niezły LOL :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 1. Sprawdź na innych sterownikach. 2. Sprawdź kartę w innym kompie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 Jaki masz temperatury w IDLE i w stresie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfik Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 1. Niestety nie mam możliwości. 2. Próbowałem wszystkich nowszych i starszych sterowników, na wszystkim jest to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suanis Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 40 idle stress ~ 47 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 Czyli jest tak jak podejrzewalem. Umnie w stresie 57C, wiec na 100% ten radiator dobrze nie przylega do rdzenia, tym bardziej, ze jest ledwo letni. I teraz [gluteus maximus], nie moge go zdjac przez ten sticker pier... A nie wie ktos z Was moze, czy jak bym poszedl do tego sklepu (tak goscie sa wpozadku raczej, bo nie raz bralem od nich sprzet), to by mi "smarneli" w serwisie AS5 jak bym mial ze soba ? Moze glupie pytanie, ale a noz by sie dalo tak zrobic :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suanis Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 Strikera można ściągnąć bo już ściągałem go . Wystarczy troche cierpliwości . Ściągaj od strony gpu w strone szyny PCI-E . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Wez żyletkę i go tak wytnij jakoś... ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 No wlasnie o to chodzi, ze on jest naklejony na jakichs sciezkach i czyms ostrzejszym jak zyleta, to tego nie potraktuje :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 A może jak by tak podgrzać tą nalepkę czymś np suszarką do włosów moze wtedy by łatwiej zeszła... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Stiker musi się odkleić, nie ma bata, z resztą na szczęście wykonany jest z grubszej taśmy, nie tej która pęka od każdego dotknięcia. Także trzeba trochę popodwarzać i to wszystko, powinien się odkleić. Dobrze byłoby go też zagrzać, wtedy klej będzie miększy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...