G.R.E.G Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 MeDAN - tak taka karta 500/1000 istnieje i ma czas dostępu pamięci 2.0ns + Zalman - nawet w opisie na stronie prolinu jest to wyszczególnione, 2ns - dlatego takie małe zegary - tylko 1000.Chyba kręcą się na 1400 i troszke więcej jak widziałem u jednego gościa. A najlepsza karta 7600GS to Galaxy i ma zegary 500/1400 i 1.2ns + Zalman - taką KUPUJ - z reszta też sam się do niej przymierzam powoli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr@bollo Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Mam pytanko co do GF7600gs, chce kupic http://www.proline.pl/shop.php?prodid=GALAXY+7600GS+256+PZ no i mam problem bo na witrynie mówią o taktowaniu 500/1000 a w komentarzach ludzie piszą o 500/1400 ... nie wiem jaka jest prawda, czy wogóle istnieja takie karty tego typu z 500/1000 i to jest pomyłka proline`u czy prawda jest gdzie indziej ? prosze o pomoc, chce ta karte kupic w ciagu tygodnia i nie wiem czy kupowac tutaj i ryzykowac czy byc pewnym i dopłacic >30 zł i miec pewnosc. Tu masz linka do tej karty co chcesz kupic http://arest.pl/index.php?inc=produkt&...561&katid=5 zdjecie jest inne ale specyfikacja dobra!!!!!!!! pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeDAN Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 OK dzieki za pomoc, dopłace te pare "groszy" i kupie z 1.2ns . Czytałem testy i zauwazyłem ze po podkreceniu bije czasami GF7600GT(tez podkrecona). Róznice nie sa duze ale zawsze, zato różnica cen jest kolosalna. Dobra to ja śmigam za niedługo do sklepu ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeMeQ Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 (edytowane) Witam. Mam 7600GS Galaxy z niebieskim wentylatorem radiatory sam kupiłem pentagram freezone. Chciałem ją troche podkrecić np. pamięci na 800MHz(1600MHz). Jednak riva tuner wywala błąd juz na 750MHz :blink:. Jak wy kręcicie do ilu wam pozwala riva tuner? Co mam zrobić żeby więcej podkręcic? Czy może ja trafiłem na całkiem skopaną kartę ? Help :sad: Edytowane 23 Sierpnia 2006 przez DeMeQ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Witam. Mam 7600GS Galaxy z niebieskim wentylatorem radiatory sam kupiłem pentagram freezone. Chciałem ją troche podkrecić np. pamięci na 800MHz(1600MHz). Jednak riva tuner wywala błąd juz na 750MHz :blink:. Jak wy kręcicie do ilu wam pozwala riva tuner? Co mam zrobić żeby więcej podkręcic? Czy może ja trafiłem na całkiem skopaną kartę ? Help :sad: wyłączamy testowanie zegarów - bo wolimy własne oczka :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeMeQ Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Czyli wyłączyć testowanie. Kręcić i sprawdzać czy nie ma artefaktów, zwisw itp ? Czy u wszystkich wywala sie na około 750, jak jest u ciebie yotomeczek? Dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MohSETH Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Mam pytanie... Chciałbym sobie założyć radiatorki na pamięci... Kupić całe opakowanie czy może kto byłby w stanie odsprzedać mi dwie sztuki na mojego GSa? Może mi ktoś napisać jakie jest OC pamięci bez radiatorków i z nimi? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shamtu Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Mam pytanie... Chciałbym sobie założyć radiatorki na pamięci... Kupić całe opakowanie czy może kto byłby w stanie odsprzedać mi dwie sztuki na mojego GSa? Może mi ktoś napisać jakie jest OC pamięci bez radiatorków i z nimi? Pozdrawiam Umnnie zadan roznica, a radiatorki kupilem na allegro takie za 7,77zl. Wczesniej pisalem ze mam jakis myk dziwny, nie wiem czy to plyta czy karta robi. Poprostu jak dam wiecej niz 850MHz na pamieci to karta zaczyna sama zwlaniac, choc nie ma zadnych artow, nvidia skreca wdol zegar procesora :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMDFan Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Witam Zmodernizowałem trochę komputer i na sprzęcie: A64 3000+ 512 Ram Asus A8N SE SLI Geforce 7600 GT (Gigabyte Silent Pipe) osiągam: 3dMark 2003 -11970 pkt 3dMark 2005 -5790 pkt Na razie nic nie podkręcałem-ale wyniki wydają się być trochę niskie Co może być tego przyczyną? Czy są jakieś opcje konfiguracyjne w biosie które warto zmienić (sprawdzić)- chodzi o szynę PCIE? Czy te benchmarki są bardzo czułe jeśli chodzi o RAM?-mam "tylko" 512 MB? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMDFan Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Witam Zmodernizowałem trochę komputer i na sprzęcie: A64 3000+ 512 Ram Asus A8N SE SLI Geforce 7600 GT (Gigabyte Silent Pipe) osiągam: 3dMark 2003 -11970 pkt 3dMark 2005 -5790 pkt Na razie nic nie podkręcałem-ale wyniki wydają się być trochę niskie Co może być tego przyczyną? Czy są jakieś opcje konfiguracyjne w biosie które warto zmienić (sprawdzić)- chodzi o szynę PCIE? Czy te benchmarki są bardzo czułe jeśli chodzi o RAM?-mam "tylko" 512 MB? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pewin Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 (edytowane) Jeżeli nic nie podkręcałeś(proc, ram, grafa) to wynik w normie A na singlu w markach tak dużo sie nie traci ja na jednej kostce 512 bh6 proc na 2,8ghz mem 255mhz i grafa po oc miałem 15300 a w 2k5 7100pkt. w dualu rożnicy nie było znacznej . Więcej daje optymalizacja w sterach itp. Edytowane 23 Sierpnia 2006 przez Pewin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Czyli wyłączyć testowanie. Kręcić i sprawdzać czy nie ma artefaktów, zwisw itp ? Czy u wszystkich wywala sie na około 750, jak jest u ciebie yotomeczek? Dzięki za pomoc. ja wyłączyłem zaraz po tym jak mi max gpu 540 znalazło :D ramek nie pamiętam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 zadam glupie pytanie... gdzie to mozna wylaczyc to automatyczne testowanie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeMeQ Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 (edytowane) W riva tuner zakładka power user, overclocking/global i wybierasz wartość 1 dla opcji "Disable Clock Test" @yotomeczek a teraz jakie masz ustawione czestotliwości gpu i pamięci ? Edytowane 23 Sierpnia 2006 przez DeMeQ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 (edytowane) Wchodzisz w zakładke Power User, pozniej RT\overclocking\global i w miejscu disable test wpisujesz 1. @EDIT spozniełem sie o pół godz ;) Edytowane 23 Sierpnia 2006 przez torque8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeDAN Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Mam pytanie, czy to sa identyczne produkty ? bo cena różnie sie znacznie... http://www.gral.pl/preview/Galaxy/GeForce7...DVIPCI-E_40.php http://www.apollo.pl/store/show_detail/21/25790 Wczoraj na gral.pl ta karta kosztowała 595 zl , na drugi dzien czyli dzisiaj juz 623 zl ? wtf ? :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 (edytowane) Sa to idento grafy ;) tylko cena rózna. Cene podniesli pewnie dlatego ze jest duzy popyt na te grafe :| Edytowane 23 Sierpnia 2006 przez torque8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 hehe a w gownianym zestatawieniu top grafik na gownianym benchamrku nie ma o tej grafice ani slowa:P no tak trzeba wypromowac to co sie ma na magazynach.... a rzetelnosc... no coz... :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1xer Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Panowie (i Panie :]) gdzie mozna obecnie kupic (o ile mozna) ta karte GeForce 7600GS Galaxy 256MB DDR3 Zalman z radiatorkami na pamieciach? Chcialbym ja nabyc w przyszlym tygodniu ale czytam ze sa modele z i bez radiatorkow, a fajnie bylo by je miec odrazu ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 odemnie masz dobrą wersje karty :) na nowym pcb i taniej niż w sklepie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nemix Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Witam. Mam 7600GS Galaxy z niebieskim wentylatorem radiatory sam kupiłem pentagram freezone. Chciałem ją troche podkrecić np. pamięci na 800MHz(1600MHz). Jednak riva tuner wywala błąd juz na 750MHz :blink:. Jak wy kręcicie do ilu wam pozwala riva tuner? Co mam zrobić żeby więcej podkręcic? Czy może ja trafiłem na całkiem skopaną kartę ? Help :sad: Też mam wersje z niebieskim Zalmanem i jak narazie podkreciłem 600/800 i wszystko chodzi ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Wreszcie zwodowałem i zwodowałem moje małe SLI :) i pierwsze rezultaty: 2006 7,1k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Jakie bloczki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Jakie bloczki? 3*kyniek pro [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Jakie bloczki? Kyńki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 (edytowane) Oooo ładna chłodniczka :D. Jeszcze jakis ghetto chiller do graf i mosta :D Jaki przyrost OC dały mody i załozenie wc? (na vga, o mobo nawet nie pytam :D ) I czemu bloczki na VGA maja inaczej zrobione kanały. Pierwszy na prawy kanalik dluzszy, a drugi lewy dłuższy :D ? Czyzby SLi-mod Kyńka :D ? Edytowane 24 Sierpnia 2006 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 @yoto probowałes juz jaki jest max dla GPU po modzie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 ile V .. i czemu tak malo.. bo widze ze na gpu tylko 670 ... ? chcemy 750 i 1000 na mem ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 ile V .. i czemu tak malo.. bo widze ze na gpu tylko 670 ... ? chcemy 750 i 1000 na mem ;] hehe 1,55V :D 700GPU ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Widze, ze na CPU malo do testu, ale z compare wychodzi, ze pojedziesz mojego GTX-a, bo w 3D masz lekko wiecej, natomiast na CPU mniej. Gratki za ladny zestaw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...