oldskul Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 Miałem to samo na swoim 7900gs. Ściągnij najnowszego Riva Tunera TU! Problem zniknie. I nie zakładaj kolejnych tematów, jest przyklejony o 7600gs i wystarczyło tam zapytać. Pamiętaj o tym na przyszłość ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tox Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 Dzięki za pomoc! I będę pamiętał na przyszłość! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 AKTUALIZACJA FAQ: UWAGA! Nvidia wypuściła odświeżoną wersję swojej mid - endowej corvetty czyli 7600GT w procesie produkcyjnym 80 nm! Oznacza to że parametry techniczne wyglądają tak: GeForce 7600 GT 80 nm Proces technologiczny - 0.80 nm Nazwa kodowa G73-B1 Wsparcie SLI - Tak Dodatkowe złącze zasilania - Brak Można łączyć w SLI karty różnych producentów Taktowania zegarów: Gpu - 700 Mhz !!! Pamięć - 900 Mhz / 1800 Mhz !!! Radmac - 400 Mhz Złącze: PCIE-E Pamięć: Ilość - 256MB GDDR3 Szyna - 128 Bit Czas Dostepu - 1.1 ns Specyfikacja układu: Liczba potoków pixeli - 12 Liczba procesorów vertex - 5 ROPs - 8 Wejścia/Wyjścia: Video HDTV Video 2x DVI Obsługiwane standardy 3D: Directx 9.0c OpenGL 2 Obsługiwane technologie: VPE (Video Processing Engine) Vertex Shader 3.0 UltraShadow II silnik CineFX 4.0 Pixel Shader 3.0+ LMA III (Lightspeed Memory Architecture III) Intellisample 4.0 High-Precision Dynamic-Range DVC (Digital Vibrance Control) DualHead Display 128-bit High-Precision Graphics Chłodzenie: Gpu - miedziany radiator + wentylator regulowany automatycznie (seryjnie) Pamięci - brak chłodzeniea (seryjnie) Zajrzyjcie TU TESTY: http://free.donews.com/viewthread.php?tid=39701 - pełny test na Taiwańskiej stronie Miałbym prośbę do Kuki1989 (PM) albo do jednego z naszych szanownych moderatorów aby przeniósł aktualizację na sam dół pod ostatnie testy w obecnym faq. Przy okazji obadajcie bo ta siedem sześćsetka daje nieźle popalić :D Ciekawe jak z OC :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnaker Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 (edytowane) ciekawa alternatywa dla 7900GS, oczywiście jeśli cena podpasuje Edytowane 7 Grudnia 2006 przez spinnaker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 ciekawa alternatywa dla 7900GS, oczywiście jeśli cena podpasuje Jaka alternatywa? :blink: Chyba ci się coś pomieszało. Potoki i szyna bitów przemawia za 7900gs. A do tego jeszcze o/c. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 Taktowania zegarów: Gpu - 700 Mhz !!! Pamięć - 900 Mhz / 1800 Mhz !!! Radmac - 400 Mhz :blink: czekam na pierwsze polskie testy, bo nie wierze a i rozumiem, ze to def takty?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 :blink: czekam na pierwsze polskie testy, bo nie wierze a i rozumiem, ze to def takty??Tak - to sa def takty :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 Tak - to sa def takty :D los mojej przyszłej karty zagrożony :lol: czekam aż polskie sklepy będą miały go w jakieś ludzkiej cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greeyer Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Witam :) Mam pytanko odnośnie Karty Galaxy GF 7600 GT PCIE DDR 3 256Mb, otóż nie mogę znaleśc jej w żadnym polskim sklepie a bardzo interesuje mnie jej cena :) Szukam,szukam i znales nie mogę, na allegro nie ma... Na stronie galaxy rownież nie widze tego modelu, ma radiator CU, nie ma chłodzenia na ramie taktowanie to: Core 560/ 1400 ram Ram samsung 1,2 ns DDR3 Złacze PCI-E Załączam zdjęcie karty: http://img81.imageshack.us/img81/4396/d51kf1.jpg <-- przod http://img91.imageshack.us/img91/489/99260oi1.jpg <--- tył Ile ta karta może kosztowac w polsce? Była bym wdzięczna za link do jakigoś sklepu, a duzo już przejrzałam i konkretnie tej karty nie ma.. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenny-f Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 (edytowane) pytanie z innej beczki czy wam tez PowerStrip "nie pozwala" odpalac niektorych programów? wiele programów wysypuje błędy krytyczne, niektóre gry też sie wysypują (wszystko niezależnie od taktowań) wystarczy wylaczyc powerstripa i wszystko dziala poprawnie sprzęt taki jak w sigu + winxp sp2 wersja powerstripa 3.72.576 Edytowane 11 Grudnia 2006 przez kenny-f Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Desert Eagel Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Mam pytanie co do tej karty: http://sklep.gral.pl/preview/PalitMicrosys...DVIPCI-E_70.php Jest ona dużo lepsza od 7300gt galaxy? I jaki zasilacz jest do niej potrzebny? Bo mam 350watt powertec i chciałbym się dowiedzieć czy taką kartę pociągnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkovich Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 (edytowane) nie wiem czy było: 7600GT wychodzi w 80mm i z zegarami 700/1800 :-) http://free.donews.com/viewthread.php?tid=39701 wydajność 7900GS BYŁO SORRY Edytowane 11 Grudnia 2006 przez malkovich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 (edytowane) Mam pytanie co do tej karty: http://sklep.gral.pl/preview/PalitMicrosys...DVIPCI-E_70.php Jest ona dużo lepsza od 7300gt galaxy? I jaki zasilacz jest do niej potrzebny? Bo mam 350watt powertec i chciałbym się dowiedzieć czy taką kartę pociągnie... Wlasnie, jak to jest. Lepiej: 1. Palit 7600GS Sonic 256MB DDR3 (1.4 lub 2ns, kreca sie ponoc do ok 1500-1600) za ~350pln czy 2. Galaxy 7600GS 128MB DDR3 (1.4ns) ~415pln??? Chlodzenie nie gra roli. Czy jakoscia Galaxy nadrobi te 128MB i roznice w cenie? Jakos Palit mi sie srednio kojarzy, ale moze mi sie tylko zdaje. Ponoc z Palitem nieraz jest problem z Vmodem - duzo rewizji PCB i ciezko znalesc, a V to ona potrzebuje, bo ~510 na GPU to trocha malo... Chyba, ze jeszcze Galaxy 7300GT 128MB ddr3, ale chyba to juz za malo. Wczesniej mialem 6800LE@16/6 i nie powiem, na styk starczala mi i nie chcialbym nic wolniejszego raczej. Za duzo z drugiej strony nie gram, wiec nie chce przeplacac za nie wiadomo jaka karte ;) Edytowane 11 Grudnia 2006 przez ridczak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu98 Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 (edytowane) Mam identyczny problem jak kolega wyżej. Ciekawi mnie czy lepiej kupić tego Pailta czy 7300GT od Galaxy z Zalmanem. Edytowane 11 Grudnia 2006 przez michu98 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnaker Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 pewnie, że palit 7600gs lepszy od 7300gt galaxy (potoki mówią za siebie) ja bym brał pewnie galaxy ridczak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 hmm 350zl za palita 256ramu 7600gs wiecej potokow tylko pytanie jak chlodzenie i te memki czy ida na 1400 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forum Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Palit ma takty @stock 450/1000,a jak nie pojdzie wiecej?! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ro8aG Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 (edytowane) hmm niekoniecznie ;) warto zerknąć na testy fokusa na egiełda (chyba) cos tam nawijają że w tej klasie kart raczej taktowanie rdzenia daje więcej niż potoki , imho temat ciekawy porównać 7300galaxy 128Mb z Palitem 7600GS 256Mb (ocz po srednim OC) obecnie prawie ten sam przedział cenowy :D moze ktoś sie skusi ........... Edytowane 11 Grudnia 2006 przez Ro8aG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 Z watku o 7300GT (przeciez piszemy o 7600 ;)) Look this.... http://atom-pc.pl/?id=77823&mode=Produkt a tu http://twojepc.pl/artykuly.php?id=x1800gto...gt&strona=3 od razu o nim napisane. fajna opcja i sli z tego zrobic to juz coś. Tylko że... te 73gt mają coś w sobie :wink: Tylko czemu na TwojePC pisza o DDR2??? Dziwne, szczegolnie tez to OC memek 1400 na stock voltazu. DDR2 by tyle wydusilo z siebie? Wydaje mi sie, ze to wersja DDR3 jednak, a recenzent nie zajrzal pod radiatory. Chyba, ze sie myle i wystepowaly karty 7600gs sonic z ddr2... Wlasnie, ciekawe jak z vmodem (na rdzen potrzebny na pewno). A moze jednak 128MB styka do grania w 1024 i zwykle Galaxy 7600GS 128MB DDR3??? Hehe. Jednak chyba Palit, jeszcze nie mialem 256MB na karcie ;) ps. Slyszal ktos o sklepie TwojePC (emarket)?? Jakies doswiadczenia, jak pozniej z gwarancja? A ten atom-pc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janisław Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 Wspomnianego Palita 7600GS Sonic mam od jakiegoś miesiąca, zatem mogę się podzielić następującymi wrażeniami: Pamięci - 256MB DDR3 bardzo dobrze się kręcą, na def V jest to 1600MHz. Są to na zylion % kostki 1.4ns (chociaż nie da się tego wyczytać z oznaczenia -XP na kościach, jedynie w karcie katalogowej producenta) i nie wiem skąd pogłoski że to 2.0ns. Dokładnie tych samych pamięci użyto w karcie 7900GS. Rdzeń - tutaj już nie jest tak wesoło, na def V tylko 500-510MHz. przy podniesieniu napięcia do 1.35V jest już ciekawiej, bo osiąga 570-580MHz ale po zwiększeniu V do wartości 1.4-1.45 rdzeń kręci się tylko do 530 O.o. W najbliższy weekend będę się dalej bawił w OC, jak coś się uda poprawić do dam znać. Galaxy 128MB vs. Palit 256MB? Chyba zdecydowałbym się na Galaxy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greeyer Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 http://img81.imageshack.us/img81/4396/d51kf1.jpg mam pytanko, czy ta karta to oryginalny Galaxy 7600GT, czy może jakaś tania chińska podrobka?;) Nie mogę niestety znaleśc nigdzie tej karty w polskich sklepach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samael88 Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 (edytowane) http://img81.imageshack.us/img81/4396/d51kf1.jpg mam pytanko, czy ta karta to oryginalny Galaxy 7600GT, czy może jakaś tania chińska podrobka?;) Nie mogę niestety znaleśc nigdzie tej karty w polskich sklepach... według mnie to bedzie ten gs http://sklep.linux.pl/?id=sklep&katego...amp;towar=14186 Edytowane 12 Grudnia 2006 przez samael88 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu98 Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 Wspomnianego Palita 7600GS Sonic mam od jakiegoś miesiąca, zatem mogę się podzielić następującymi wrażeniami: Pamięci - 256MB DDR3 bardzo dobrze się kręcą, na def V jest to 1600MHz. Są to na zylion % kostki 1.4ns (chociaż nie da się tego wyczytać z oznaczenia -XP na kościach, jedynie w karcie katalogowej producenta) i nie wiem skąd pogłoski że to 2.0ns. Dokładnie tych samych pamięci użyto w karcie 7900GS. Rdzeń - tutaj już nie jest tak wesoło, na def V tylko 500-510MHz. przy podniesieniu napięcia do 1.35V jest już ciekawiej, bo osiąga 570-580MHz ale po zwiększeniu V do wartości 1.4-1.45 rdzeń kręci się tylko do 530 O.o. W najbliższy weekend będę się dalej bawił w OC, jak coś się uda poprawić do dam znać. Galaxy 128MB vs. Palit 256MB? Chyba zdecydowałbym się na Galaxy... No to ja już sam nie wiem, kurde przydałby się jakiś test kart w takim ptrzedziale cenowym :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 (edytowane) Ja tez nie wiem :( Palit 256MB DDR3 Sonic: + 256MB DDR3 + dosc ladnie sie kreci + b. niska cena ~350pln - czy znajdzie sie vmod do danej rewizji? Bez tego GPU dosc slabo (z vmodem i tak do ok 600MHz) - generalnie OC lekko nizszy niz Galaxy Galaxy 128MB DDR3 1.4ns: + b. dobrze sie kreci (lepiej niz Galaxy pamieci i GPU) + dostepne proste vmody - "tylko" 128MB - wyzsza cena (~415pln) Gdyby Galaxy 128MB koszkowalo tyle co Palit, albo kapke mniej, byloby troche prosciej chyba ;) Edytowane 12 Grudnia 2006 przez ridczak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu98 Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 Ja na Vmody na razie nie patrze :D A jak z cisza u tego Pailta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 Ja na Vmody na razie nie patrze :D A jak z cisza u tego Pailta? Ten czarny wentyl ponoc nie jest taki zly, ale mam na stanie zalmana VF900 wiec tym sie nie interesuje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Desert Eagel Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 Możecie polecić jakiś kklep, w którym można kupić 7600gs palita i 7300gt galaxy z zalmanem w jak najmiższej cenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadowxxz96 Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 http://sklep.lechkom.pl/ Super tanie pality, ale galaxy to tam niema. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Desert Eagel Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 Ten Lech-kom to sprawdzona firma? Ktoś miał z nimi jakieś doświadczenia?(Jak z gwarancją?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 Cholera w sklepie twojepc cena poszla w gore :( Chyba kupie u siebie w DE po 90€... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...