Gość Pacific Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 ty tez nie masz najgorszej skoro ci tak fajnie memki lataja ;) u mnie przy 830mhz juz artami walilo :| a z V na memkach sie jeszcze nie bawiłem... xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Above Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 ty tez nie masz najgorszej skoro ci tak fajnie memki lataja ;) u mnie przy 830mhz juz artami walilo :| a z V na memkach sie jeszcze nie bawiłem... xDa pentagram xc80cu nic nie dał do o/c ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giecek Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 jakie najlepiej radiatorki uzyc do Palita 7600GS Sonic AGP ?? takie pentagramy za 15zl stykna ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pacific Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 a pentagram xc80cu nic nie dał do o/c ? :) szczerze to jeszcze nie patrzyłem co potrafi :P Jak bede miał troche więcej czasu to troche ją dovoltuje na stałe xD jakie najlepiej radiatorki uzyc do Palita 7600GS Sonic AGP ?? takie pentagramy za 15zl stykna ? :) jak chcesz kupić po taniemu to pisze do mnie na pm'a :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giecek Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 oj tam odrazu po taniemu :) chce sie zapytac czy te pentagramy stykna czy lepiej zainwestowac w zalmana albo revolteca albo thermalcontrola ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pacific Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zwykłe pentaki wystarcza ;) Pamięci się tak nie grzeją. U mnie cały czas radiatory na memkach są takie chłodne.. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Hehe no napewno byś pokonał bariere 19k :P U mnie przy 810 na core było 1.65 V :P oczywiscie z boku chlodzene Fanderem 120 mm bo sie fajnie grzało :lol: :D p.s w sigu masz skrina :P Mowimy o delcie = 0?? Bo ja przy 1,67 z delta = 0 mam 783mhz i narazie nie widzialem zeby ktos mial wiecej na 7600gs :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giecek Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zwykłe pentaki wystarcza ;) Pamięci się tak nie grzeją. U mnie cały czas radiatory na memkach są takie chłodne.. :Dno tak tylko ze ja podkrece pamieci z 1000 na 1500mhz wiec troche sie juz bede grzac :) btw pokaz jakie ty masz do zaoferowania chlodzenie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janisław Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 no tak tylko ze ja podkrece pamieci z 1000 na 1500mhz wiec troche sie juz bede grzac :) btw pokaz jakie ty masz do zaoferowania chlodzenie :) U mnie chodzą na 1500 bez radiatorów i są tylko ciepłe. Standardowy wiatrak bardzo dobrze je owiewa więc chyba nie ma sensu pakować kasy w dodatkowe chłodzenie - no chyba że podniesiesz napięcie na pamiątkach i będziesz kręcił w okolicach 1800. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giecek Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 no zobaczymy jaka bede miec sztuke i z jakimi pamieciami :) wiesz 15-20zl to nie jest duzy wydatek a zawsze 'lepiej' i troche bezpieczniej bedzie :) powiedz mi jescze @Janisław czy wentylator zarasta mocno kurzem?? i czy regulujesz nim obroty np w 2d masz 30%,low 3d 70, high3d 100% wentyla ? masz tak ustawione? glodny wogole jest na 100% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morph231 Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Mowimy o delcie = 0?? Bo ja przy 1,67 z delta = 0 mam 783mhz i narazie nie widzialem zeby ktos mial wiecej na 7600gs :) Sluchajcie moze zaleci wioska, ale o co biega z ta delta, bo nie bylem przez jakis czas na biezaco ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 a tak na marginesie: nie wiesza wam sie atitool przy find max core? bo mi tak, dla memek znajduje bez problemu (885 to chyba niezle bez radiatorkow i vmoda:)) a na rdzeniu dochodzi do okolo 600 i przewaznie zwiecha, dzieje sie tak na 0026 i 0025. any ideas?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janisław Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 (edytowane) no zobaczymy jaka bede miec sztuke i z jakimi pamieciami :) wiesz 15-20zl to nie jest duzy wydatek a zawsze 'lepiej' i troche bezpieczniej bedzie :) powiedz mi jescze @Janisław czy wentylator zarasta mocno kurzem?? i czy regulujesz nim obroty np w 2d masz 30%,low 3d 70, high3d 100% wentyla ? masz tak ustawione? glodny wogole jest na 100% Kartę mam już 2 miesiąc i jeszcze nie zarosła ;) Co do obrotów to nie mam pojęcia jak działają bo używam AtiToola a tam chyba nie ma opcji zmiany prędkości wiatraków... Faktem jest że wyraźnie słychać zmianę prędkości obrotowej po przejściu w tryb 3D (gierka czy 3Dmark). A z tymi radiatorami na RAM to nie będziesz miał tak prosto, bo chłodzenie GPU zachodzi dosyć pokaźnie na pamięci. Zatem musiałbyś też wymienić coolera albo powycinać w nim dziury. Moim zdaniem nie ma sensu przy niewielkim OC EDIT: a tak na marginesie: nie wiesza wam sie atitool przy find max core? bo mi tak, dla memek znajduje bez problemu (885 to chyba niezle bez radiatorkow i vmoda:)) a na rdzeniu dochodzi do okolo 600 i przewaznie zwiecha, dzieje sie tak na 0026 i 0025. any ideas??Jak łapie zwiechę, to znaczy że znalazł już max core. Po jakiejś minucie (może niecałej) resetuje zegary i działa dalej - przynajmniej u mnie tak jest. Generalnie jest to program do kart ATI więc nie ma co się dziwić że nie działa idealnie z NV :) Edytowane 11 Stycznia 2007 przez Janisław Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pacific Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Mowimy o delcie = 0?? Bo ja przy 1,67 z delta = 0 mam 783mhz i narazie nie widzialem zeby ktos mial wiecej na 7600gs :) No ja tez nie widziałem :P Ja mam taki wynik z delta=-50 no tak tylko ze ja podkrece pamieci z 1000 na 1500mhz wiec troche sie juz bede grzac :) btw pokaz jakie ty masz do zaoferowania chlodzenie :) Na rdzeniu XC80-CU ;) Na memkach to: 2463971[/snapback] Sluchajcie moze zaleci wioska, ale o co biega z ta delta, bo nie bylem przez jakis czas na biezaco ?? Zajrzyj na 1 strone 7300gs/gt. 2 post - od Lanca ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdi200 Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 (edytowane) Witam Dzis doszla paczka z palitem 7600GT. Roznica ogromna w porownaniu do radeona 9550 :) Garść wynikow: Radeon 9550 3DMark 2005 1136 default 1474 rdzen 430/pamiec 210 3DMark 2003 2241 default 2859 3DMark 2001 7941 default 9190 rdzen 430/pamiec 210 3DMark 2000 8617 default 9000 rdzen 430/pamiec 210 ========== 7600GT 3DMark 2001 15106 3DMark 2003 11251 12008 630/770 3DMark 2005 5522 Palita jeszcze nie krecilem. Jak narazie sciaglem rive najnowsza. czy taktowanie w trybie 2d ma byc takie jak w 3d? Podczas testow procek byl ustawiony na 1950Mhz pamieci synchronicznie z nim 10x195 1Gb ram dual. P.S. Rozbierac chlodzenie i smarowac as5? Edytowane 12 Stycznia 2007 przez valdi200 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giecek Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 Kartę mam już 2 miesiąc i jeszcze nie zarosła ;) Co do obrotów to nie mam pojęcia jak działają bo używam AtiToola a tam chyba nie ma opcji zmiany prędkości wiatraków... Faktem jest że wyraźnie słychać zmianę prędkości obrotowej po przejściu w tryb 3D (gierka czy 3Dmark). A z tymi radiatorami na RAM to nie będziesz miał tak prosto, bo chłodzenie GPU zachodzi dosyć pokaźnie na pamięci. Zatem musiałbyś też wymienić coolera albo powycinać w nim dziury. Moim zdaniem nie ma sensu przy niewielkim OC RivaTunerem da rade zmiejszac :) no wlasnie wiem ze zachodzi ;) narazie nie bede miec kasy na zmiane chlodzenia na rdzeniu :( dlatego chyba kupie te pentagramy i najwyzej im 'rogi' poobcinam zeby jakos sie zmiescily pod wentyl :E btw po stronie 'plecow' karty tez sa pamieci ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janisław Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 RivaTunerem da rade zmiejszac :) no wlasnie wiem ze zachodzi ;) narazie nie bede miec kasy na zmiane chlodzenia na rdzeniu :( dlatego chyba kupie te pentagramy i najwyzej im 'rogi' poobcinam zeby jakos sie zmiescily pod wentyl :E btw po stronie 'plecow' karty tez sa pamieci ?? Nie da rady wcisnąć pod wentyl bo tam jest z 2-3mm wolnego miejsca, więc jak chcesz zakładać radiatory na pamięć to pomyśl lepiej o jakimś zalmanie /pentagramie na GPU. Pamięci są tylko od 'przodu'. RivaTuner mnie wkurzył bo po restarcie systemu obniżał taktowanie pamięci o połowę (z 1500 robił 750) :angry: Więc wywaliłem dziada i zainstalowałem AtiToola. Podobno w najnowszych wersjach Tunera zostało to już naprawione ale nie chce mnie się z tym bawić i testować :rolleyes: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoooCash Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 750mhz to 1500ddr ;)... tak prostujac twoja wypowiedz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giecek Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 Nie da rady wcisnąć pod wentyl bo tam jest z 2-3mm wolnego miejsca, więc jak chcesz zakładać radiatory na pamięć to pomyśl lepiej o jakimś zalmanie /pentagramie na GPU. Pamięci są tylko od 'przodu'.no z tego co ja widzialem to wlasnie te radiatorki maja po 6-7mm wysokosci,wiec jak obetne rogi mysle ze da rade jakos to upchac :) jak przyjdzie karta to zobacze co da sie zrobic :) moze sam poobcinam jakies radiatory i przykleje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janisław Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 750mhz to 1500ddr ;)... tak prostujac twoja wypowiedz ;) No to z 750mhz przestawiał na 375mhz (czyli efektywnie z 1500 na 750) Jak by nie pisać robił o połowę za nisko ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 Witam Dzis doszla paczka z palitem 7600GT. (...) Panowie.. jest jakaś różnica między tym 7600GT a 7600GS jeśli idzie o oc? czy poprostu GT nie ma tego ograniczenia z napieciem i mozna bez hardmoda (tego z przelutowaniem ogranicznika) dzwigac go wyzej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalin20 Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 @giecek Uwierz Janisławowi, uwierz i mnie: dodatkowe radiatorki na pamięci w Palicie Sonic nie są potrzebne! No chyba że robisz vmoda na memki - wtedy można się ewentualnie zastanowić ale dopiero po zrobieniu moda i organoleptycznym sprawdzeniu temperatury memek. Podstawową zaletą Palita jest to że jest tani :wink: Jeśli zaczniesz dokładać do chłodzenia, radiatorków, itp to jego cena zrówna się z Galaxy... Co do regulacji wiatraczka na karcie: mam ustawione w RivaTunerze 25% dla 2d i 40% dla obu trybów 3d. Temperatura w stresie (np. 3 godzinki grania w nfs carbon) max 58'C, więc chyba nie jest źle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 Sluchajcie moze zaleci wioska, ale o co biega z ta delta, bo nie bylem przez jakis czas na biezaco ?? Zajrzyj na 1 strone 7300gs/gt. 2 post - od Lanca ;)Bynajmniej 1, który czyta F.A.Q. ;] a tak na marginesie: nie wiesza wam sie atitool przy find max core? bo mi tak, dla memek znajduje bez problemu (885 to chyba niezle bez radiatorkow i vmoda:)) a na rdzeniu dochodzi do okolo 600 i przewaznie zwiecha, dzieje sie tak na 0026 i 0025. any ideas??U mnie karta w ati toolu może dojść do 830Mhz i potem się dopiero powiesi, a max stable mam 800 [; Ati tool dobry do patrzenia na max mem, nie na max rdzenia ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giecek Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 @giecek Uwierz Janisławowi, uwierz i mnie: dodatkowe radiatorki na pamięci w Palicie Sonic nie są potrzebne! No chyba że robisz vmoda na memki - wtedy można się ewentualnie zastanowić ale dopiero po zrobieniu moda i organoleptycznym sprawdzeniu temperatury memek. Podstawową zaletą Palita jest to że jest tani :wink: Jeśli zaczniesz dokładać do chłodzenia, radiatorków, itp to jego cena zrówna się z Galaxy... Co do regulacji wiatraczka na karcie: mam ustawione w RivaTunerze 25% dla 2d i 40% dla obu trybów 3d. Temperatura w stresie (np. 3 godzinki grania w nfs carbon) max 58'C, więc chyba nie jest źle. hmm no skoro tak mowicie :) prawdopodobnie w poniedzialek dostane karte i wtedy odrazu zobacze czy pojdzie na taktowania GT bez zadnych vmodow :) ja tam w 2d tez sobie puszcze na ok 30% zeby w nocy jak zostawiam kompa wlaczonego mi nie bylo glosno ;) a w 3d jeszcze sie zobaczy ale napewno ok 70% dam ;) tak dla bezpieczenstwa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 (edytowane) poczekajcie, przyjdzie lato/upaly i pamieci wykrecone na maksa dadza o sobie znac. a jak jeszcze ktos zalozy blok na sam rdzen to juz w ogole amen Edytowane 13 Stycznia 2007 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suslik Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Witam, dzisiaj założyłem mojego nowiusieńkiego Palita 7600GS ze sklepu twojepc.emarket.pl(POLECAM! Wysyłka dhl'em ze free :)). Jak zassam smarka to zapodam wyniki :) Sprzęt jak w podpisie :) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cho-marek Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Panowie jakie jest standardowe napięcie na rdzeniu w galaxy 7600GS 1.2. Bo ja mam 1,27V pod obciążeniem coś chyba nisko. Nowe karty są na rdzeniu G73-N-B1 ale napięcie nie pozwala rozwinąć skrzydeł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 7300GT na B1 ze stock 1.25 robią 620-630Mhz na rdzeniu bez problemu. Jak chcesz rozwinąć skrzydła to pobaw się ołówkiem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cho-marek Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 To mam podobnie przy 1.27V - 620MHz na rdzeniu. Po zabawie ołówkiem (jakimś z Ikei) na 1.39V - 675MHz. Jak kupię potencjometr to zobaczę na ile stać tą te kartę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 1.39 i 675 to trochę mało. 7300GT na B1 i 1.5 robią około 750 [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...