Mapet Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Jesli ktos chce zakupic 7600GS to w sklepie www.apollo.pl maja je za 493zl, a dokladnie taki model [PCIE] Karta GeForce 7600GS MSI 256MB 128b NX7600GS-T2D256EH. Bardzo mnie ciesza te spadki cen:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limubai Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 No ja wybralem juz drugi egzemplarz z apollo (msi 7600gs), poprzedni jak pisalem ulegl destrukcji [: Obecnie testuje w tym czym mam, troche zawiodlem sie mozliwosciami podkrecania |: oraz ogolnie sama karta. W tych kartach nawet oszczedzaja na gniazdku pod wiatraczek, wypadaloby sprawdzic czy tam dochodzi napiecie i czy mozna wlutowac :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 cos mi sie wydaje ze ty takie bajki snujesz.. wszedzie w testach jest dobrze podkreca sie do poziomu 76gt (wydajnosci nie zegarow) ale nie u fanatyka ATI wszystko sie sypie nic sie nie podkreca arty juz w biosie.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LEON2000 Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Podajcie linki do testów gdzie kręci się do GT ->Limubai podaj jak kręcą sie pamięci i rdzeń bo chyba gdzieś to przeoczyłem Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 nie kreci sie do gt i to jest bajka... jedynie rdzen kreci sie do takiego jak w gt, ale pamieci nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 pamięci nie podejdą do poziomu GT bo w GS są ddr2 ale poczekajmy na GS od Galaxy bo ta z pewnością bedzie sie do poziomu GT kręciła.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JestemNoobem Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 cos mi sie wydaje ze ty takie bajki snujesz.. wszedzie w testach jest dobrze podkreca sie do poziomu 76gt (wydajnosci nie zegarow) ale nie u fanatyka ATI wszystko sie sypie nic sie nie podkreca arty juz w biosie.. Był tu też taki jeden co sie przesiadł z 9800 na 6600gt i też miał same problemy. No cóż może ta karty NV wiedzą komu działać dobrze a komu się palić i sypać artami :lol: ? Co do karty to właśnie zobaczyłem http://www.pcinpact.com/articles/a/181/1.htm ten test i co tu mówić nie robi wrażenia w porównaniu z 6600GT ;/ Oczywiście pod zależnością ceny do wydajności. A tu podkręcona karta na 520/900 na standardowym chłodzeneniu i jej wyniki http://www.hardwarezone.com/articles/view....1&id=1856&pg=10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 omg pisze wydajnosc a nie takty :D ludzie czytac mozna tak wykrecic rdzen zeby 76gs byl tak samo wydajny jak 7600gt na stocku (ave 6200/6600 do 6600GT) i zebyscie mnie odrazu nie wysmiali w gre wchodza wszelkie vmody =D (w tym przypadku sa to banalne pencil mody) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 nawet parkerem nie zrobisz takiego moda, ze ci pamieci ddr2 na taktowania ok 1400(ddr) polecą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati666death Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 ja pier****, niewazne, czy ma racje, czy nie, ale pisze, ze chodzi mu o wydajnosc, a nie o taktowania! Nie potraficie czytac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr Smith Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 To nie zmienia faktu że podkręcony GS nie dorówna zwykłemy GT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati666death Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Jest to prawda, dlatego napisalem: "niewazne, czy ma racje, czy nie" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MasterAdi Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Witam :) Zaobserwowalem dziwna rzecz.Mam 7600 gt,karte krece oczywiscie w sterach i tak,jak wykrece rdzen karty na np 600,lub 620,czy wiecej to w grach widze jedynie 4 fps wiecej a czasami wcale(tak jak by bylo 560:-))) tylko w 3d markach jest wiecej pkt !:) gry takie jak OBLIVION,TOMB RAIDER LEGENDS. Czy ktos moze wytlumaczyc o co chodzi bo nie kumam nic tego....... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 lol a czy 4 fps to malo ? jesli w tej grze miales, np. 40 fps to to jest juz wydajnosc lepsza o 10 % Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonCapone Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 wydaje mi sie z 4fps to i tak jakos za malo :o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arch Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 a memy tez krecisz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirkirst Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Mógłbym dać fotosy ale w sumie po co?? jest nagonka na SLI w sensie że SLI to tylko dla 7800gt gtx a teraz 7900gt gtx. Dodam że wszystko co napisałem jest prawdą a chłodzenie wchodzi na styk trzeba się namęczyć ale się opłaca. Dodam jeszcze małe porównanie 6600gt sli w 3Dmark03 w rozdzielczości 1600x1200 ma 10600 pkt. a 7600gt sli na 16000pkt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 (edytowane) Mógłbym dać fotosy ale w sumie po co?? jest nagonka na SLI w sensie że SLI to tylko dla 7800gt gtx a teraz 7900gt gtx. Dodam że wszystko co napisałem jest prawdą a chłodzenie wchodzi na styk trzeba się namęczyć ale się opłaca. Dodam jeszcze małe porównanie 6600gt sli w 3Dmark03 w rozdzielczości 1600x1200 ma 10600 pkt. a 7600gt sli na 16000pkt. No to ciekawe co to za propaganda bo mnie sie wydaje ze lepiej inwestowac w dwie karty (7600GT) relatywnie tanie co w SLi radza sobie nad wyraz dobrze, których koszt to max 1500 zl i wzrost wydajnosci od 80 do 100% w wysokich rozdzielczosciach +AA + AF, niz ladowac 2500 w 2x 7900GT w ktorych juz takiego kopa w du** nie bedzie sie odczuwalo. Ale kazdy zrobi jak bedzie uwazal bo wszak jeden lubi fiolki a drugi jak mu skarpety smierdza ;] W sumie 2x7600GT po oc na 600/1500 maja wydajnosc wyzsza (~10%) niz 7900GTX czy x1900XTX wiec nie wiem po co to cale marudzenie...nowe stery daja kopa, nowe gry potrafia to wykorzystac... czasy 6600GT co w sli dawalo ciala chyba juz minely, technologia sie rozwianela i w sumie jest przyszlosciowa bo w tej chwili wydawac zaczynaja takie gry dla ktorych jedna karta to malo, vide Oblivion. Edytowane 8 Kwietnia 2006 przez -Caleb- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Mam pytanie jakie najlepiej kupić chłodzonko do tej Grafy?? tak do 80zł... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati666death Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 (edytowane) chyba tylko Pentagram xc-80 AlCu, albo inny model np. sama miedz, ale to juz nie do konca 80 zl... Edytowane 9 Kwietnia 2006 przez Muniol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 jest nagonka na SLI w sensie że SLI to tylko dla 7800gt gtx a teraz 7900gt gtx. ... Bzdura nie ma zadnej nagonki ,po prostu wymiana sensownych argumentow ,jak widac w tym ostatnim cienko ,bo zasypujesz nas wynikami w markach :? ... W sumie 2x7600GT po oc na 600/1500 maja wydajnosc wyzsza (~10%) niz 7900GTX czy x1900XTX wiec nie wiem po co to cale marudzenie...nowe stery daja kopa, nowe gry potrafia to wykorzystac... A GTX'a nie mozna podkrecic? :rolleyes: Na stock'u ledwo takie SLI dochodzi GTX'a http://www.ixbt.com/video2/g71-part3-d.shtml#p18 :-| Oczywiscie po podsumowaniu kosztow wychodzi 2x800zl i dodatkowe chlodzenie 2x80zl czyli razem 1760zl :? I tutaj nie robi sie za wesolo ,bo za 1300zl mozna miec cicha 7900GT ktora sie ladnie kreci i depcze po pietach GTX'owi :) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Bzdura nie ma zadnej nagonki ,po prostu wymiana sensownych argumentow ,jak widac w tym ostatnim cienko ,bo zasypujesz nas wynikami w markach :? A GTX'a nie mozna podkrecic? :rolleyes: Na stock'u ledwo takie SLI dochodzi GTX'a http://www.ixbt.com/video2/g71-part3-d.shtml#p18 :-| Oczywiscie po podsumowaniu kosztow wychodzi 2x800zl i dodatkowe chlodzenie 2x80zl czyli razem 1760zl :? I tutaj nie robi sie za wesolo ,bo za 1300zl mozna miec cicha 7900GT ktora sie ladnie kreci i depcze po pietach GTX'owi :) pozdro jasne że 7900GT - nic innego w tym przedziale cenowym jak jesteś sprytny to osiągniesz wydajność 7900GTX++ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirkirst Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Mój opis dokładnie odzwierciedla że 1 7600gt jest w grach kilka procent wydajniejszczy niż 6600gt SLI a 7600gt SLI są wydajniejsze o 80-100%. Sam nie mogłem się nadziwić. Nie mniej 6600gt sli zanim nie było kart z serii 7xxx był tanim i dobrym rozwiązaniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The_GoodEvil Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Witam serdecznie ! Pierwszy post i odrazu problem :mur: Przeczytalem chyba wszystkie posty tutaj zawarte i zastanawiam sie w chwili obecnej nad jedna rzecza. Moj Leadtek 6600 GT Extreme zepsul sie i otrzymalem nowa karte w zamian tamtej i mozliwosc wymiany na inna karte. Najpierw bylem zdecydowany na Geforce 6800 GS a tu nowa karta i jak zwykle watpliwosci ;) Faktycznie w testach 7600 GT wychodzi lepiej (3dmark) , w grach rowniez zauwazalna przewaga GT nad GS ale jedno pytanie skierowane dla osob ktore posaidaja juz ta karte lub ktore mialy przyjemnosc pograc na niej a mianowicie. Czy faktycznie gra czasami "dlawi sie " ? Czy w przyszlosci w grach ktore wyjda i zapewne beda mialy wieksze wymagania , czy wlasnie wtedy szyna pamieci 128 bit nie bedzie miala klopotu ? Posiadam monitor 17 calowy i w gry glownie gram na 1024x 768. Wiele opini i teraz zamieszanie w glowie :wink: Pewnie z wielu z Was posiada juz ta grafike i moze pomoc mi. Zastanawiam sie nad zakupem wersji Gigabyte z pasywnym chlodzeniem , co prawda zajmuje ona 2 sloty ale cenie sobie cisze. Z gory dziekuje wszystkim za pomoc i rade. Pozdrawiam --------------------- The_GoodEvil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati666death Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 (edytowane) Witam serdecznie ! Pierwszy post i odrazu problem :mur: Przeczytalem chyba wszystkie posty tutaj zawarte i zastanawiam sie w chwili obecnej nad jedna rzecza. Moj Leadtek 6600 GT Extreme zepsul sie i otrzymalem nowa karte w zamian tamtej i mozliwosc wymiany na inna karte. Najpierw bylem zdecydowany na Geforce 6800 GS a tu nowa karta i jak zwykle watpliwosci ;) Faktycznie w testach 7600 GT wychodzi lepiej (3dmark) , w grach rowniez zauwazalna przewaga GT nad GS ale jedno pytanie skierowane dla osob ktore posaidaja juz ta karte lub ktore mialy przyjemnosc pograc na niej a mianowicie. Czy faktycznie gra czasami "dlawi sie " ? Czy w przyszlosci w grach ktore wyjda i zapewne beda mialy wieksze wymagania , czy wlasnie wtedy szyna pamieci 128 bit nie bedzie miala klopotu ? Posiadam monitor 17 calowy i w gry glownie gram na 1024x 768. Wiele opini i teraz zamieszanie w glowie :wink: Pewnie z wielu z Was posiada juz ta grafike i moze pomoc mi. Zastanawiam sie nad zakupem wersji Gigabyte z pasywnym chlodzeniem , co prawda zajmuje ona 2 sloty ale cenie sobie cisze. Z gory dziekuje wszystkim za pomoc i rade. Pozdrawiam Jeju... Jest pelno testow, wystarczy poczytac. Jasne, ze w nadchodzace gry sobie nie pograsz na maksymalnych detalach, ale wszedzie 7600GT wypada lepiej od 6800 GS. Ten temat byl poruszany bardzo wiele razy. Moze nauczysz sie korzystac z wyszukiwarki itp.? Moze sam poszukasz testow? Nic, tylko LENISTWO! Edytowane 9 Kwietnia 2006 przez Muniol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirkirst Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Grałem właśnie w BF 2 na 1600x1200 wszysto max aa x 4 i żeby było ciekawiej grałem na jednym 7600gt. Srednio wyświetla się 42 klatki czasem spadnie jak jest jakiś wybuch z nalotu albo ostrzału ale gram w 1600x1200 szok. Jedna karta w sumie daje rade a SLI to he he he wypas. Szkoda że nie mam gdzie załatwić 7900gt na testy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 (edytowane) A GTX'a nie mozna podkrecic? :rolleyes: Na stock'u ledwo takie SLI dochodzi GTX'a http://www.ixbt.com/video2/g71-part3-d.shtml#p18 :-| Oczywiscie po podsumowaniu kosztow wychodzi 2x800zl i dodatkowe chlodzenie 2x80zl czyli razem 1760zl :? I tutaj nie robi sie za wesolo ,bo za 1300zl mozna miec cicha 7900GT ktora sie ladnie kreci i depcze po pietach GTX'owi :) pozdro No niby tak ale: 1) nikt cie nie zmusza do wywalenia od razu 2100 na GTXa, możesz dokupic za 2-3 miechy druga albo i pozniej - tak wg. mnie jest sensowniej 2) 2x800 to lekka przesada, ja kupilem 7600GT Galaxy za 720, ale bez problemu dorwiesz powiedzmy za 750-760 i to cie wychodzi juz 100 taniej 3) po co od razu pentaki? do Oc na 620/1600 to i zwykle chlodzenie referencyjne wystarczy, zalezy ofc jaka ci sie sztuka trafila (pentaki to opcja) 4) Do GTXa przydalaby sie juz zasilka (po OC) tak z 450W a do Sli 2x7600GT po OC wystaczy i 420-430W (Markowa) bo nie sa prondozerne 5) Jednak trzeba przyznac ze nowsze stery daj kopa i prawdopodobnie nvidia bedzie je jeszcze bardziej optymalizowac bo ostatnimi czasy jedna grafika moze nie starczyc :) 6) a tak osobiscie to mnie to Szli korci ;] i tyle hehe, a taki tandemik 2x1GB dual, X2, Szli, bracia Kaczyńscy - wszedzie sie cos dubluje ;] Reasumując za 1500 zl (ofc nie na raz) możesz miec wydajnosć 7900GTX bez przymusu wywalania konkretnej kasy bo jedno 7600GT starczy na jakis czas a jak nadejdzie moment ze bedzie mocy brakowalo dorzucasz drugiego i lecisz dalej, no ale każdy zrobi jak uważa, ja osobiscie zainwestuje w Szli bo nigdy nie wydam wiecej na raz na grafike niz 1000 zl poprostu to za duzo kasy jak na granie a profitu z tego zadnego procz radochy ;] (starzy juz nie placa ;[)pozatym najdrozsze zabaweczki najszybciej traca na wartosci a wtedy troche du** boli... Edytowane 9 Kwietnia 2006 przez -Caleb- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The_GoodEvil Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Jeju... Jest pelno testow, wystarczy poczytac. Jasne, ze w nadchodzace gry sobie nie pograsz na maksymalnych detalach, ale wszedzie 7600GT wypada lepiej od 6800 GS. Ten temat byl poruszany bardzo wiele razy. Moze nauczysz sie korzystac z wyszukiwarki itp.? Moze sam poszukasz testow? Nic, tylko LENISTWO! Wybacz ale niewiem czy zauwazyles ze napisalem ze przeczytalem wszystkie wypowiedzi w tym temacie, oczywiscie ze ogladalem wszelkie testy na polskich oraz zagranicznych serwisach i zobaczylem ze 7600 gt jest szybszy niz GS a chodzilo mi glownie o to "dlawienie" Poprostu moja brazna w ktorej pracuje nie jest zwiazana z informatyka itp.. i dlatego zadalem to pytanie. Mialem poprostu wielki metlik w glowie bo jedni pisza to inni tamto i zapewne wielu z Was mialo mieszane uczucia w odbiorze tej karty :rolleyes: Ale i tak dziekuje za odpowiedz i chec pomocy. Pozdrawiam serdecznie The_GoodEvil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati666death Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 (edytowane) przepraszam, o jakie "dlawienie" Ci dokladnie chodzi? W testach jest porownywana srednia ilosc klatek na sekunde, gdyby nastepywaly nagłe spaki wydajnosci, to odbiloby sie to na tej wlasnie sredniej- to logiczne. Nie wiem, czy o to Ci chodziło, jesli nie, to sprecyzuj swoja mysl:) A co w koncu wybrales? P.S. Najpierw przeczytalem Twoja wypowiedz i napisalem odpowiedz, lecz stwierdzilem, ze wkurzajace jest czytanie ciagle pytan typu "6800 GS, czy 7600GT?", wiec zaczalem wywod. Niestety, niefortunnie padlo na Ciebie- przykladnego uzytkownika forum, ktory najpierw szuka i czyta, a potem pyta. :) Pzd. Edytowane 9 Kwietnia 2006 przez Muniol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonCapone Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 mozliwe jest cos takiego ze np. 7600GT maks fps ma 80 ale za to czesto spada do 30, natomiast w 6800GS maks jest 60 ale spada tylko do 45 i w srednim wyliczeniu wychodzi ze 7600GT jest lepsza. Zalezy co kto woli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...