Jump to content
kuki1989

Geforce 7600 GS / GT

Recommended Posts

Hmm

Ja zrobiłem 880(810) 1.8V / 1900 timing mod 2.55V i jest to raczej najszybciej taktowany Palit na tym forum ...

Ale co to za różnica czy Palit czy Galaxy?

Mozna trafić dobry rdzeń i w Galaxy i Palicie

Edited by Damikor

Share this post


Link to post
Share on other sites

Do marków

Na codzień 780(740) 1.5V / 1700 timingmod 2.15V

Ty masz inna rewizje

Niestety nie daje 1.6V na codzien bo karta wtedy strasznie piszczy ;/

Ale na 1.8V przez 4h Markowania przy lekkim nawiewie (80mm @ 5V) MOSFETy nie były gorące

A twoje te 840 z jaka delta i V robi?

Edited by Damikor

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dzisiaj zamontowałem sobie 2 kartę grafy GF 7600GS 256mb i zrobiłem sobie SLI.

Pierwsze odpalenie wyszło dobrze, wykryło obie grafy i wyskoczył komunikat z pytaniem czy chcę aktywować SLI kliknąłem "tak".

I od tego momentu mój system głowny zaczął wariować... Najpierw wyświetlały się na ekranie zielone paski, po resecie zostawał czarny ekran i ostatecznie wyświetlał się obraz logowania jednak po wpisaniu hasła znowu był czarny ekran a zamiast strzałki jako myszki miałem białe paski. Na drugim systemie (automatycznie mi wyłanczał SLI i pisał że 2 karta nie jest wpięta) zacząłem trochę więcej czytać o SLI i ostatczenie zainstalowałem najnowsze sterowniki nvida dzięki czemu SLI zaczęło dobrze funkcjonować na zapasowym systemie, jednak system główny nadal nie chce się odpalić, czarny ekran po logowaniu - da się coś zrobić aby poprawnie odpalił system główny?

 

Znowu miałem coś innego przy uruchamianiu systemu głównego...

Raz po wpisaniu hasła zalogowało się niby zaczęło ładować po czym zresetował mi się samoczynnie komp, następnym razem miałem obraz ładowania systemu przed wpisaniem hasła (niebieski), przy innym uruchomieniu jeszcze przed pojawieniem sie prośby o hasło wyskoczył mi komunikat:

 

Parser Message

Value creation failed " at line 422.

 

po czym (kliknięciu parę razy ok) pojawił się ekran logowania a później czarny ekran.

Edited by zuldzin

Share this post


Link to post
Share on other sites

chcemy :)

 

p.s.

obnizylem delte jak jest to opisane w FAQ w temacie 7300GT, sprobowalem krecic dalej rdzen no i jak bylo 620 tak dalej jest 620, jak sprawdzic czy faktycznie ta delta jest zmniejszona, jakims programem da sie to zobaczyc :?:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pobawiłem się trochę dziadkiem 7600GT. Dałem delte -100 i łagodnego pencil vmoda i rdzeń poszedł na 763mhz. Pamięci 1564. 3dMark05 - 6884. Ma ktoś pomysł jak dobić do 7000? :] http://www.hwbot.org/submitResult.do

 

EDIT:

Rdzeń poszedł na 769 a pamięci na 1590. 6974 43dmarks ;]

http://www.hwbot.org/submitResult.do

Edited by PaBlO

Share this post


Link to post
Share on other sites

Chłodzisz czymś pamięci???

EDIT:

masz za ten wyniczek jakieś punkty na hwbocie?

Nakleiłem na nie radiatorki, a co do hwboot to nie mam pojęcia co to takiego.

 

A jakim ołówkiem robisz tego pencilmoda? Może to nie ma znaczenia, ale wcześniej robiłem pencilmoda jakimś tam ołówkiem i pamięci nie chciały chodzić nawet na 1700 Mhz, teraz zrobiłem 2B (niezbyt się starając, ot tak naszkryfałem) i oto wynik.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Panowie jak zmniejszyc w prosty sposob obroty zalmana na Galaxy 7600Gs, riva tuner nie reaguje na zmiane obrotow, tak samo modyfikowany bios nic nie zmienia,

mam chyba wersje w ktorej nie da sie programowo ustawic obortow, jak napisalem chyba bo moze sa jakies inne sposoby

jezeli nie da sie programowo to moze ktos napisac gdzie, co i jak podpiac zeby zwolnic troche te obroty, wyciszylem wszystko oprocz wiatraka z grafiki

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam

 

Mam 2 problemy z moim GeForcem 7600Gs 256mb, pasywne chłodzenie.

 

1.Z tego co wiem 7600GS powinnien miec 12pp i 5vp. W RivaTuner mi pokazuje ze mam tylko 8pp i 4vp SCREEN, a w AtiTool pokazuje tyle ile powinno byc czyli 12pp i 5vp :huh: SCREEN.

EDIT

dorzucam screena z GPU-Z SCREEN tutaj 12pp i 4vp =?

 

2.7600GS powinnien miec 400mhz na rdzeniu i 400mhz na pamieci.Moj 7600gs mial takie taktowania: 400mhz na rdzeniu i 350mhz na pamieci. Rdzen podkrecilem juz do 500mhz, ale pamiec moge tylko do 375mhz, bo powyzej juz tego testu w Rivie nie przechodzi. <_<

 

jakby co to: Gigabyte M61VME-S2, Athlon 3800+@ 2530Mhz, 2x512Mb 533mhz, GF7600GS

Z gory dzieki za odp.

 

Pzdr eXo

Edited by eXospeed

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mam karte 7600GT PCi-express ( core clock 560, memory clock 700) w rivie zmieniłem odpowiednio na CC 600 MC 750. Włączyłem grę która wcześniej mi nie cieła a teraz tragedia. Dodam, że czytałem że ludzie spokojenie na tej karcie maja takie ustawienia bez żadnych innych zmian. Co jest czemu tak tnie ???

Share this post


Link to post
Share on other sites

@nixonn

To że ktoś inny tak ma, nie zznaczy, że ty też tak będziesz miał ;]]

 

Witka ;]

 

Prośba do posiadaczy 7600GS Galaxy 256MB 1.2ns na Samsungach

 

1. Otwórzcie Nibitor.

2. Wejdźcie w zakładkę Timings.

3. Kliknijcie Autoselect Timingset

4. Kliknijcie Detailed Timings

5. Zróbcie screena i wrzućcie na forum / na PW.

 

Będę baaardzo wdzięczny za pomoc ;)

 

@markee

Dzięki bardzo :)

Edited by Lanc

Share this post


Link to post
Share on other sites

@nixonn

To że ktoś inny tak ma, nie zznaczy, że ty też tak będziesz miał ;]]

 

Witka ;]

 

Prośba do posiadaczy 7600GS Galaxy 256MB 1.2ns na Samsungach

 

1. Otwórzcie Nibitor.

2. Wejdźcie w zakładkę Timings.

3. Kliknijcie Autoselect Timingset

4. Kliknijcie Detailed Timings

5. Zróbcie screena i wrzućcie na forum / na PW.

 

Będę baaardzo wdzięczny za pomoc ;)

Zrobiłem jak prosiłeś, a karta to wersja na AGP.

post-143856-1195825189_thumb.jpg

Edited by markee

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mógłbyś podać te timingi?

 

Edit:

Teraz mam ustawione orginalnie, czyli tak jak poniżej

post-143856-1195839250_thumb.jpg

 

i pamięci u mnie chodzą 1800 Mhz 2.05v na codzień, bez żadnych artów

Mam pytanie dotyczące timingów, a mianowicie które są wydajniesze?

Edited by markee

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...





×
×
  • Create New...