grzesiu Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 widziałem test tego 7600gt extreme , podkręcił się do 630/1770 Nic nadzwyczajnego...kazdy GT leci tyle po lekkiej kresce od ołówka ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba1983 Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 witam chcialem zapytac czym najlepiej podkreca sie karte mam sterowniki 83.91 i jak chce dac wiecej na rdzeniu niz 580 to nie przechodzi test i nie da sie dalej "pociagnac" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Hmm sorry ze ja tak nie w temat, ale planuje zmienic grafe... i nie wiem co wziac :/ Czy 7600GS czy Radka x1600PRO. Mozecie napisac co jest "za" tym gforcem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuki1989 Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 (edytowane) zalezy czy ten x1600pro jest na ddr2 czy na ddr3, jesli na ddr2 to brac 7600gs bez zastanowienia, jesli na ddr3 to tu juz moze byc kłopot z wyborem :D Edytowane 4 Maja 2006 przez kuki1989 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ocean Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Nawet jesli ten 1600Pro jest na ddr3 to nadal nie ma problemu, niestety ATI nie udal sie ten radek i bardziej wydajny bedzie 7600gs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 http://www.gral.pl/preview/MSI/GeForce7600...DVIPCI-E_63.php Fajne chłodzonko na tym MSI :D P.S Bierz 7600gs --> popatrz ma testy http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=1127-28 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 A te 256 mb na karcie w ogole po co jest? No ok widzialem te testy, ale dlaczego karta jest lepsza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 A te 256 mb na karcie w ogole po co jest? W przeciwienstwie do GF6600/6600GT w 7600GS/7600Gt 256mb się przydaje, zresztą teraz to minimum zeby pograc w nowe gry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 (edytowane) K, tylko teraz która kupic, jakie pamieci, zwykle DDR czy jakies inne? Jakiego producenta brac? Do jakis taktowan mozna dojsc zwykle ta karta? Jak bardzo na o/c jest podatna? Edytowane 4 Maja 2006 przez Pioorek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 K, tylko teraz która kupic, jakie pamieci, zwykle DDR czy jakies inne? Jakiego producenta brac? Do jakis taktowan mozna dojsc zwykle ta karta? Jak bardzo na o/c jest podatna? Jezeli mówisz o 7600GS to raczej wystrzegaj się modeli chłodzonych pasywnie (oprócz PINE XFX) poniewaz słabo się kręcą. Leadtek wypuscił 7600GS z swoim chłodzeniem wiatraczkowym, recenzje karty mozna przeczytac na egiełdzie. Kazda* 7600GS ma pamieci DDR2, przewaznie 2.5ns, XFX 2.2ns. Oc procentowo jest raczej mniejsze niz na 6600/6600GT, ale karty nie kręcą sie az tak tragicznie. *GALAXY 7600GS GDDR3 jest wyjątkiem ->recenzja ->pclab.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaz Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 a co powiecie na to msi z tym wypaśnym chłodzeniem? opłaca się w to pakować? ktoś miał do czynienia z tym? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 a co powiecie na to msi z tym wypaśnym chłodzeniem? opłaca się w to pakować? ktoś miał do czynienia z tym? Ja bym wziął najtanszego referencyjnego 7600GT, kupił Evercoola, wyszłoby na to samo a wydajniej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 Ja bym wziął najtanszego referencyjnego 7600GT, kupił Evercoola, wyszłoby na to samo a wydajniej... wydajniej ? co masz na myśli ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 pewnie o niższą temp mu chodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 Ja bym wziął najtanszego referencyjnego 7600GT, kupił Evercoola, wyszłoby na to samo a wydajniej...Z tym ze evercool kosztuje prawie 100zł a ten msik jest w podobniej cenie jak inne z referencyjnym chłodzeniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuki1989 Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 Galaxy 7600GS GDDR3 1,2ns 500/1400MHz: http://www.in4.pl/komentarze.htm?kbt=N&news_id=9682 ciekawe jak to sie bedzie krecic :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 Ciekawe czy cena pozwoli jej konkurowac ze zwyklymi 7600gt. Bo jak za wersje z 256 ramu zaspiewaja 700+ to chyba wole dac 780 za to msi (580/1500) albo leadteka extreme (590/1600 pamieci 1.2ns). No ale jakby wersja 128 byla kolo 600 to bylaby rewelka :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 (edytowane) Galaxy 7600GS GDDR3 1,2ns 500/1400MHz: http://www.in4.pl/komentarze.htm?kbt=N&news_id=9682 ciekawe jak to sie bedzie krecic :D tak się śmiesznie składa ze własnie mam tę grafę u siebie w domu :) juz niedługo art na pccentre.pl :) Edytowane 5 Maja 2006 przez MILANS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 tak się śmiesznie składa ze własnie mam tę grafę u siebie w domu :) juz niedługo art na pccentre.pl :) A w ofercie swojej też będziesz miał takie? :D A no i jak tam z ceną? Wiesz coś już na ten temat? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 (edytowane) narazie nie mam takich i nie wiem jaka będzie cena (postaram się dowiedziec na jutro). z dobrych wieści to to, że w czechach pojawiły się w sprzedaży galaxy więc może niedługo bede mógł załatwiać taniej grafy tej firmy. dziś pewnie testy + foty. postaram się na jutro wszystko do kupy złożyć (2x galaxy + leadtek :P ) btw.. a może któryś z was chce pożyczyć mi sprzęt do testów ? chetnie sprawdze gigabyte'a i msi z niereferencyjnym coolerem :) Edytowane 5 Maja 2006 przez MILANS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 Byłoby miło gdybys dowiedzial sie jak z cenami to bedzie wygladac ;) Trzeba w koncu przygotować kieszeń.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 Wlasnie bo od biedy moge te 800 wyskrobac, ale jeszcze wtrzymuje sie zakupem do wynikow i cen tych kart galaxy bo lepiej byloby te 200 oszczedzic (w koncu to sporo browarow roznicy :D ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radeon Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 podobno taki galaxy+zalman (500/1400) to 180-200 $, osobiscie wole juz dolorzyc 100zł i kupic jakas bardziej markowa 7600GT i miec spokoj. Bo pewnie ten galaxy sie spier******** po 2 miechach ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 podobno taki galaxy+zalman (500/1400) to 180-200 $, osobiscie wole juz dolorzyc 100zł i kupic jakas bardziej markowa 7600GT i miec spokoj. Bo pewnie ten galaxy sie spier******** po 2 miechach ... Problem w tym ze Galaxy to JEST markowa firma, a to że Tobie się zespuła karta to mógł być przypadek, czasem sie zdarza i tyle ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 podobno taki galaxy+zalman (500/1400) to 180-200 $, osobiscie wole juz dolorzyc 100zł i kupic jakas bardziej markowa 7600GT i miec spokoj. Bo pewnie ten galaxy sie spier******** po 2 miechach ... :lol: A co jest wg Ciebie bardziej markowe? Tylko w polsce wiele firm uznaje sie za szrot, gdy na zachodzie są one bardzo cenione...tak samo pewnie xfx i bfg to szroty nei? n/c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 galaxy mnie nie przekonuje. pamiątki są niby 1.2ns (jeszcze nie sprawdzałem ale na to bedzie jeszcze czas) ale ja na leadteku wiecej cisnąłem z samsunga 1.4ns Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 Hmm bylem dzis na gieldzie patrze msi z dwuslotowym chlodzeniem 740 zeta no to nie namyslajac sie dlugo polecialem do najblizszego bankomatu i kupilem :D Tylko , ze jak na razie kicha nie wiem czemu wogle nie ma sygnalu z karty, system normalnie ja wykrywa (sygnal analogowy idzie z integry na monitor , kabelek dvi podlaczylem pod karte) , instaluje sterowniki od nvidii normalnie, ale potem jak odlaczam zintegrowane ati to czarny ekran. Sprawdzilem na wszelki wypadek czy kabel nie walniety (ale analogowy podlaczony przez przejsciowke tez nie ma sygnalu). Teraz nie wiem albo karta jest walnieta, albo moj deer 400w daje ciala (chociaz bez problemu puszczalem na nim bartona@3200+ i r9700), albo cos zle robie z konfiguracja zintegrowanej karty graficznej. W kazdym razie lece wieczorem do kumpla zobaczyc czy u niego dziala na taganie 430 ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 ustaw w biosie, zeby grafika z pci-e była "pierwszorzędna" a nie z mobo może pomoże Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 ustaw w biosie, zeby grafika z pci-e była "pierwszorzędna" a nie z mobo może pomoże Nie pomaga juz sprawdzalem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 Nie pomaga juz sprawdzalem ;) No to pozostaje Ci tylko sprawdzic karte na innym konfigu, wtedy sie dowiesz czy jest sprawna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...