Skocz do zawartości
kuki1989

Geforce 7600 GS / GT

Rekomendowane odpowiedzi

Jakieś 10-20%. Liczyłeś kalkulatorem podanym wcześniej?

Jeżeli tak to wsadź do "konfigu" tylko procka jakiego masz i karty. Wyjdzie ci przyblizony wynik jakim będzie obciążana linia 12V. Do tego 10-15% na górkę. Dolicz starzenie się kondensatorów.

Jak będziesz wybierać zasiłkę to patrz, która na lini 12V będzie dysponowac obciążeniem jakie ci wyjdzie w programie.

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wyliczyłem że na niedaleką przyszłość do SLI [2x o/c 7600gs galaxy] na takim sprzęcie jak mam bedzie mi potrzebna zasiłka min 435W. ile potrzebuje Watt zapasu na zasilce?

:lol:

To chyba Cie kalkulator ci***. Ja 2 x 76GS po max oc i X2@2.5GHz puszczalem na 420W.

Edytowane przez DEVILEK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanko. Wczoraj dotrala do mnie Galaxy 7600GS 256MB GDDR3 więc zaraz zabralem sie za oc :) Optymalnie stery wybraly mi 560/1380 ale chcialem wycisnac z niej wiecej wiec sprawdzilem na ile pojdzie rdzen i poszedl na 710MHz !! Pewnie beda arty itp ale to jest max, a pamiatki 1440MHz gora. I teraz pytanie :) Na ile max moge podkrecic rdzen skoro kreci sie do 710MHz ? A w ogole to musze pochwalic chlodzonko Zalmana bo po grze ( 15min ) w Hitmana 4 ( ultra details, AA, soft shadows, 1280x1024 PLYNNIE :D ) mialem 44*C a zaraz spadlo do 40*C :D Zaraz porobie testy 3D Markami i pochwale sie wynikami :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No czekamy z niecierpliwością .... :)

Ciekaw jestem, jak będzie Ci się zachowywać karta przy rdzeniu podkręconym na powiedzmy 680Mhz. Mi też się kręci do ok. 690Mhz, ale przy 670Mhz marki i gry się już wieszają... Pewnie prądu brakuje :sad:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Narazie zrobilem test 3D Markiem 03 i wynik wydaje mi sie slaby :-| Na zegarach 650/1410 uzyskalem 11884 :-| Myslalem, ze wycisne ze 12500 a tu pupa :-| Wynik 3D Marka 05 doedytuje zaraz bo dopiero mi sie sciaga.

EDIT: Dzieki methyl1test po zmianie na wysoka wydajnosc wynik mnie satysfakcjonuje :D Mam 12086 :D

3D Mark 03:

Dołączona grafika

Test 3D Mark 05 tez robilem na wysokiej wydajnosci i jestem zadowolony z wyniku. Uzyskalem 5762 pkt :D

Dołączona grafika

Edytowane przez Pawel7332

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zaczynamy...

43 waty liczone są jako pobierane przez mobo albo co tam.

+ procek = athlon 3800+ venice 1.4 [na tyle jest o/c] = 132W

+ grafa 7600GT [GS@GT] = 168W [sLI= 219W]

+Surge Compensation 25% + Capacitor Aging 20% [jak zalecają] = 335W

+ IDE 7200 rpm + DVD/CDRW = 400W

+ 2 koscie ramu = 415W

+ inne zbędne bajery

no licze wszystko bo nie kce zeby mi padł jak bede kopiowal z cd na dysk i w tym czasie sciagal z netu a przy okazji grał i oglądał tv :lol:

żartuje ale powiedzcie sam procek + SLI bierze 219W czy w takim wypadku potrzebuje wiecej jak 365W na moim Enermax ie??

aaa no i + sugre comp.... i Capacior Amb.... to jest 318w

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zaczynamy...

43 waty liczone są jako pobierane przez mobo albo co tam.

+ procek = athlon 3800+ venice 1.4 [na tyle jest o/c] = 132W

+ grafa 7600GT [GS@GT] = 168W [sLI= 219W]

+Surge Compensation 25% + Capacitor Aging 20% [jak zalecają] = 335W

+ IDE 7200 rpm + DVD/CDRW = 400W

+ 2 koscie ramu = 415W

+ inne zbędne bajery

no licze wszystko bo nie kce zeby mi padł jak bede kopiowal z cd na dysk i w tym czasie sciagal z netu a przy okazji grał i oglądał tv :lol:

żartuje ale powiedzcie sam procek + SLI bierze 219W czy w takim wypadku potrzebuje wiecej jak 365W na moim Enermax ie??

aaa no i + sugre comp.... i Capacior Amb.... to jest 318w

skonczmy ..

nie zebym sie czepiał .. ale to nie jest problem do rozwiaązywania w tym temacie ...

zalozyles temat na CO KUPIC .. i tam proponowalbym ciagnac ten problem .. tu rozmawiamy o Karcie ..

a ty karte juz masz wybrana szukasz zasilacza i mobo .. nie ten temat wiec ....

a wracajac do tematu ..

jak tam Vmody panowie?

bo moj rdzen sie nudzi pod blokiem taki zimny ;]

Edytowane przez Chaos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Dawidsfuturx

hmmm ja na waszym miejscu z "stąłymi" vmodami bym jeszcze poczekał, jeszcze nei wiadomo, ale ebdzie moze mozliwosc programowego vmodu, tak jak to mialo miejsce w seri 6xxx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm ja na waszym miejscu z "stąłymi" vmodami bym jeszcze poczekał, jeszcze nei wiadomo, ale ebdzie moze mozliwosc programowego vmodu, tak jak to mialo miejsce w seri 6xxx

mody biosem dawaly chyba tylko 0.1v o ile sie nie myle ... nie wiem nie podmienialem jesio biosów w GF ... (ostatnio gf jakeigo mialem to gf2 .. potem dlugo ati i ostatnio 6600gt i 7600gs wiec moge sie mylic ;]

a potek zawsze daje tyle na ile nerów starczy ;]....

moj radek 9800pro@xt dostawal na rdzen 1.69@1.95 i na vdd 2.7@3.05v ;] i latał radosny ;] .. na AC !

na tym bulgatskim serwisie dawali po 1.6v na core zdaje sie .. i osiagali po 700 pare mhz ;]

wracajac do tematu .. 7600 to dosc mocna karta i czuje ze starczy mi na jakis czas .. wiec chcialbym z niej troche wydusic ;]

Edytowane przez Chaos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mody biosem dawaly chyba tylko 0.1v o ile sie nie myle ... nie wiem nie podmienialem jesio biosów w GF ... (ostatnio gf jakeigo mialem to gf2 .. potem dlugo ati i ostatnio 6600gt i 7600gs wiec moge sie mylic ;]

a potek zawsze daje tyle na ile nerów starczy ;]....

U mnie w 6800XT można zmienić o 0.3V - z 1.1 na 1.4. Bardzo szybko to się robi i wygodnie... Tego mi w Galaxy brakuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posiadam pasywnie chodzonego 7600GT Gigabyta

1. i... nie potrafię uzyskać kolorowego obrazu na wyjściu TV przy użyciu tej przejściówki dołączonej do kompletu z kartą (bez niej się nie da podłączyć S-video bo jest inne wyjscie), ktoś wie jak uzyskać kolorki ? przełączanie na inne systemy w sterach nic mi nie pomogło. Na tej przejściówce są też wyjścia do podłączenia HDTV (3 jacki) ale niestety HD telewizorka nie posiadam a jedynie zwykły 32 cali widescreen...

2. nie wiem czy dobrze widzę... czy na płycie ze standardowym rozkładem PCI-E nie da się zapakować takich dwóch kart ?

Mam płytę Epoxa ze SLI...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posiadam pasywnie chodzonego 7600GT Gigabyta

1. i... nie potrafię uzyskać kolorowego obrazu na wyjściu TV przy użyciu tej przejściówki dołączonej do kompletu z kartą (bez niej się nie da podłączyć S-video bo jest inne wyjscie), ktoś wie jak uzyskać kolorki ? przełączanie na inne systemy w sterach nic mi nie pomogło. Na tej przejściówce są też wyjścia do podłączenia HDTV (3 jacki) ale niestety HD telewizorka nie posiadam a jedynie zwykły 32 cali widescreen...

Podlacz przez cinch. Wykorzystaj niebieskie gniazdo i bedzie po problemie.

Twoj problem lezy nie po stronie karty, a TV, nie pamietam jak to sie nazywa, ale jesli chcesz przez svideo to musisz miec specjalny kabel, sa inaczej podlaczone kabelki, mozna samemu przelutowac. Najprosciej przez cinch podlaczyc lub przelutowac kabelki. Poszukaj na forum, jest o tym problemie nie jeden topic.

Czy ta karta bardzo sie nagrzewa? Bo pasuje mi bardzo, i chyba sie na nia skusze.

Dokladny zestaw temp. podawalem w tym topic. W skrocie sa zadziwiajaco niskie, te pasywne chlodzenie jest doskonale np. teraz temp. to 45st. C Przy kreceniu jak w sig max temp. przy naslonecznionym pokoju to ~61 st. C.

Wystarczy miec w boku obudowy wentyl, a temp. spada znacznie. Jak moj rozkrece na max obroty to temp. spada poniezej 40 st.Tylko uwazaj to chlodzenie jest strasznie glosne ;)

Edytowane przez Ocean

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi