Gość Pioorek Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 Nice [; BTW, w temacie o 7300GT ktos pisal ze podlal olejem wiatrak na karcie bo mu troche glosno chodzilo... zastanawia mnie to. Moze sprobowac? :> Czy lepiej nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 ja zawsze jak wiatrak zaczyna warczec to odklejam naklejke, wyciagam korek, wlewam krople oleju "do pelna" zatykam korkiem i wiatrak lata jak nowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 Nice [; BTW, w temacie o 7300GT ktos pisal ze podlal olejem wiatrak na karcie bo mu troche glosno chodzilo... zastanawia mnie to. Moze sprobowac? :> Czy lepiej nie? ja zawsze jak wiatrak zaczyna warczec to odklejam naklejke, wyciagam korek, wlewam krople oleju "do pelna" zatykam korkiem i wiatrak lata jak nowy. @ Pioorek - spróbuj, wiatraki przeważnie warczą od tego, że nie mają smaru ;> @ PolandMET - mam nadzieje, że nie Bartkiem z 1 tłoczenia :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio89 Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 A niech to wiatrak zaczal chrobotac :/ co radzicie zrobic to co wyzej (czyt. smarowac czyms)?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extremeee Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 @gucio89 troche oliwy maszynowej albo jakiegos smaru nie powinno zaszkodzic, zawsze tak robie gdy z wiatrakiem cos jest nie tak :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 (edytowane) wlasnie dostalem w swoje rece 7600gs 1.2ns bez zalmana ... zobacze dzis co to warte ;] nowy uklad jest ... tak ze mozna zamontowac radiatorki na memkach mimo chlodzonka (na poprzedniej z defaultowym coolerme nie dalo rady) ... mam nadzieje na 630 na rdzeniu przynajmniej .. bo pamieci napewno pojda lepiej niz na mojej bo zaczynaja od 1400 gdzie moje sie koncza ;] 1600-1700 i bede happy ;] btw .. kto wyciagnal najwiecej na PPC na memkach? i ile to bylo? a i jeszcze jedno .. ma ktos taka karte na nowym pcb? sprawdzal jak sie one kreca? czy jakeis roznice? i czy zolta zworka nadal tak malo daje? Edytowane 29 Czerwca 2006 przez Chaos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 btw .. kto wyciagnal najwiecej na PPC na memkach? i ile to bylo? a i jeszcze jedno .. ma ktos taka karte na nowym pcb? sprawdzal jak sie one kreca? czy jakeis roznice? i czy zolta zworka nadal tak malo daje? ad1. mialem jedna sztuke, ktora szla na 950 na memkach, ale teraz jest u klienta i tam juz zostanie. kilka sztuk mialem co robily 900. ad2. karty kreca sie tak samo jak na starym pcb choc sa takie perelki j.w. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 ad1. mialem jedna sztuke, ktora szla na 950 na memkach, ale teraz jest u klienta i tam juz zostanie. kilka sztuk mialem co robily 900. ad2. karty kreca sie tak samo jak na starym pcb choc sa takie perelki j.w. zobaczymy .. >30k w 2k1 musi byc z 14-15 w 2k2 i reszta coby troche wzrosla ;] ale 30k w 2k1 to mus ... mimo moich 2800 na procu tylko .. to musi byc ;] ciekawe czy ta 1.2 i moja 2ns pojda razem w sli ;] ============================== edit: no to po testach 05 - 7320 01 - 30314 .. ale cos nie moge dodac :o tak na zachete ;] reszta potem ;] jak wyczaje max ;] zegary w tescie 625/875 .. 900 na mem sie wiechlo a 645 bez wody nie chodzilo na wodzie jeszcze nie lookalem .. zolta zworka tak jakbyla .. no i nie wiem gdzie na tej karcie miezyc napiecie na gpu :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysio Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Pojawiła się nowa wersja Eweresta 3.00 , która już rozpoznaje nasze karty :-P . I w związku z tym pytanie. Pojawiła się w czujnikach nowa temperatura opisana jako GPU Diode. Wcześniej tego nie było... Czy to jakiś czujnik na karcie??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Pojawiła się nowa wersja Eweresta 3.00 , która już rozpoznaje nasze karty :-P . I w związku z tym pytanie. Pojawiła się w czujnikach nowa temperatura opisana jako GPU Diode. Wcześniej tego nie było... Czy to jakiś czujnik na karcie??? To temperatura rdzenia...przecież w sterownikach też mozna sprawdzić temperature GPU :\ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysio Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 U mnie pokrywa się temperatura karty oznaczona w Ewereście jako Procesor nr.1 <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 01 - 31023 (jakies bledy na 3dmarku nie mozna wyslac :/ ) 03 - 15707 05 - 7320 06 - 3620 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel7332 Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 (edytowane) Chaos -> zajrzalem na Twoja stronke "Chaos Machine" i widze, ze na 1300MHz na pamiatkach masz o prawie 1000pkt wiecej w 3D Marku 2003 bo 13 217, a ja mam zaledwie 12 435 przy 1400MHz <_< O co chodzi ? Czemu mam tak slabo ? To wina sterow czy cos pokombinowales ? Edytowane 29 Czerwca 2006 przez Pawel7332 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Chaos -> zajrzalem na Twoja stronke "Chaos Machine" i widze, ze na 1300MHz na pamiatkach masz o prawie 1000pkt wiecej w 3D Marku 2003 bo 13 217, a ja mam zaledwie 12 435 przy 1400MHz <_< O co chodzi ? Czemu mam tak slabo ? To wina sterow czy cos pokombinowales ? Moze dlategoz e masz Cinkiego procka/ram... (aka slabe taktowanie)... <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Chaos -> zajrzalem na Twoja stronke "Chaos Machine" i widze, ze na 1300MHz na pamiatkach masz o prawie 1000pkt wiecej w 3D Marku 2003 bo 13 217, a ja mam zaledwie 12 435 przy 1400MHz <_< O co chodzi ? Czemu mam tak slabo ? To wina sterow czy cos pokombinowales ?wyniki na tamtej stonce sa z 645/1420 .. obecnych jeszcze nei update'nelem ... bedzie niebawem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel7332 Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 To i tak cos nie jest tak bo przez 20Mhz byloby prawie 1000pkt wiecej ? Ja mam na rdzeniu 675MHz wiec powinno na to samo wyjsc, a jednak mam sporo mniej <_< Procesor w 2003 nie jest wazny tak jak w 2001 wiec ehhhhhh nie wiem skad ta roznica :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 przy tylu markach procek jest juz wazny w 03... ja na stokowym ustawieniu mam wlasnie ok. 1k mniej niz po podkreceniu procka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 To i tak cos nie jest tak bo przez 20Mhz byloby prawie 1000pkt wiecej ? Ja mam na rdzeniu 675MHz wiec powinno na to samo wyjsc, a jednak mam sporo mniej <_< Procesor w 2003 nie jest wazny tak jak w 2001 wiec ehhhhhh nie wiem skad ta roznica :blink:podaj orba od 2k3 .. i ci wyjasnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Hmm, kiedy gry sie wieszaja to czego jest to wina? Zbyt duzego co pamieci? 600 mhz to max na rdzeniu i wiecej nie chce isc... zaraz sie wieszaja gry. Nie wiem czemu tak beznadziejnie mi sie to kreci, temp mam bardzo male, radiatory na pamieciach sa chlodniutkie prawie ze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 Hmm, kiedy gry sie wieszaja to czego jest to wina? Zbyt duzego co pamieci? 600 mhz to max na rdzeniu i wiecej nie chce isc... zaraz sie wieszaja gry. Nie wiem czemu tak beznadziejnie mi sie to kreci, temp mam bardzo male, radiatory na pamieciach sa chlodniutkie prawie ze... Daj nawiew na grafe... to moze pomoc <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 (edytowane) Hmm, kiedy gry sie wieszaja to czego jest to wina? Zbyt duzego co pamieci? 600 mhz to max na rdzeniu i wiecej nie chce isc... zaraz sie wieszaja gry. Nie wiem czemu tak beznadziejnie mi sie to kreci, temp mam bardzo male, radiatory na pamieciach sa chlodniutkie prawie ze...z doswiadczenai wiem ze max w 3dmarkach prawie nigdy nie nadaje sie do grania ... dopierod dluzsze testy na grach powiedza jakie ustawienia core sa stabilne .. ja uzywam zawsze maxymalnych obnizonych o jakeis 30-50mhz ... w grach nie robi to jakiejsc duzej roznicy =================================================== a wogole to takie porownanie starej karty Galaxy i nowej przod http://chaos.dracopc.com/pub/galaaxy/1.2ns/gs%20004.jpg tyl http://chaos.dracopc.com/pub/galaaxy/1.2ns/gs%20005.jpg jak widac inny uklad .. z zalet ewidetnych musze wyminiec multum dziurek na mocowanie ;] wkoncu abadon poszedl na 4 miejsca a tak wyglada karta "solo" http://chaos.dracopc.com/pub/galaaxy/1.2ns/gs%20015.jpg http://chaos.dracopc.com/pub/galaaxy/1.2ns/gs%20010.jpg i jeszcze mala fota przy montazu ;] http://chaos.dracopc.com/pub/galaaxy/1.2ns/gs%20017.jpg ruszona bo na szybko tak .. Edytowane 30 Czerwca 2006 przez Chaos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 (edytowane) Sector19, no nie wiem, innym jakos spoko lata i mi cos nie za bardzo... Chaos, no w sumie to jest max, np. w csa moge grac 3 godz. i bedzie ok, ale taki blac and white 2 juz po godzinie potrafi sie dziwnie scinac przez taktowania... i nie wiem dlaczeg otak sie dzieje... testuje i ciagle zanizam, wyjdzie na to ze w ogole nie podkrece rdzenia :lol:. Jak za mocno podkrece pamieci, to wyskocza tylko arty, nie bedzie sie wieszac? EDIT: Aha, te zwieszki sa dziwne, bo gra wiesza sie na okolo 5 sek. (slychac powtarzajacy sie dziwiek, czyli oznaka zwieszki ;]) i po 5 sek z powrotem moge grac przez pol godziny i znow tak... Edytowane 30 Czerwca 2006 przez Pioorek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 EDIT: Aha, te zwieszki sa dziwne, bo gra wiesza sie na okolo 5 sek. (slychac powtarzajacy sie dziwiek, czyli oznaka zwieszki ;]) i po 5 sek z powrotem moge grac przez pol godziny i znow tak...to ja bym to nazwal przycinka mi sie tak robilo w fear czasem jak mialem za maly plik wymiany (mimo 1gb ramu) 1.5gb swapa zalatwilo sprawe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 Mam 1.5 gb swapa ;) Wiesz, to nie moga byc raczej scinki, bo wszystko sie wiesza, obraz, dzwiek itp i po chwili wszystko wraca do normy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frezer Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 Też mam na swojej karcie te przycinki i zauważyłem że one występują tylko wtedy gdy rdzeń przekroczy 60 stopni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 Sector19, no nie wiem, innym jakos spoko lata i mi cos nie za bardzo... Chaos, no w sumie to jest max, np. w csa moge grac 3 godz. i bedzie ok, ale taki blac and white 2 juz po godzinie potrafi sie dziwnie scinac przez taktowania... i nie wiem dlaczeg otak sie dzieje... testuje i ciagle zanizam, wyjdzie na to ze w ogole nie podkrece rdzenia :lol:. Jak za mocno podkrece pamieci, to wyskocza tylko arty, nie bedzie sie wieszac? EDIT: Aha, te zwieszki sa dziwne, bo gra wiesza sie na okolo 5 sek. (slychac powtarzajacy sie dziwiek, czyli oznaka zwieszki ;]) i po 5 sek z powrotem moge grac przez pol godziny i znow tak... podkręć tylko gpu , mem nie ruszaj i potestuj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 (edytowane) Wiec tak, jak podkrece gpu do 620 i zostawie mem standardowo to juz po kilku sek. mam zwis i tak co jakis czas. Jak dam gpu 590 mhz i mem standardowo to juz nie ma tych zwieszek, ale co jakis czas mam scinki, nie takie dlugie i nie zawiesza sie dzwiek, po prostu sie tnie. Jak dam mem na 850 to to samo (1700 mhz jest stabilne)... wiec wychodzi na to ze musze na standardowym gpu jechac bo wtedy nie ma zadnych scinek, w ogole! Lub podkrecic o kilka mhz lolz... Edytowane 30 Czerwca 2006 przez Pioorek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 (edytowane) Dzis dostalem mojego Galaxy ale po odkreceniu wiatraka nie mam napisane co to za GPU jest. Ktos juz tak mial ale nie moge tego znalezc Pamieci sie trzymaja na tasmie bardzo dobrze wiec nie wiem jak mozna by je jeszcze lepiej przymocowac :) Zmienilem ten bialy ser z GPU na srebrnego Titana. Szkoda ze na pamieci nie da sie wlozyc miedzianych radiatorow Edytowane 30 Czerwca 2006 przez PolandMET Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 Dzis dostalem mojego Galaxy ale po odkreceniu wiatraka nie mam napisane co to za GPU jest. Ktos juz tak mial ale nie moge tego znalezc Pamieci sie trzymaja na tasmie bardzo dobrze wiec nie wiem jak mozna by je jeszcze lepiej przymocowac :) Zmienilem ten bialy ser z GPU na srebrnego Titana. Szkoda ze na pamieci nie da sie wlozyc miedzianych radiatorow Na dole widać G7x, zdarte literki masz, powinno być tak: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 pioorek ja mam takie same zwiechy z powodu zasilacza ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...