Skocz do zawartości
kuki1989

Geforce 7600 GS / GT

Rekomendowane odpowiedzi

Ati tool ? :lol:

Dzisiaj zacząłem się nim bawic... i ? http://img.photobucket.com/albums/v675/Swi...Tool_810MHz.jpg

i skonćzyłem, bo to nie ma sensu :mrgreen:

PS. te kropki to od memków.. za duzo :/

Ehe ehe :rolleyes: wlasnie tez sobie zauwazylem ze 705Mhz to max mojegor dzenia ... bo moja zabawa skonczyla sie na 712mhz (zawieszenie komputera)

Ale jak na Stock Voltage :):) :rolleyes: :rolleyes: Niezle :]

A Dzis wieczorem/noca dostane moje fotki zebyscie nie meczyli mnie z tym modem :lol:

To sobie obadacie jak to rozwiazalem :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gucio89

ja na tym co w podpisie mam dokładnie (bez optymalizacji zadnych, w tle nic nie chodzi oprócz firewalla i neostrady) 7160. Temperatura w pokoju 31 stopni, zamknieta obudowa, 80 na wlocie i 80 na wylocie, obydwie na 12V, w zasilaczu 120 i 80. Zworki zółtej jeszcze nie przełozyłem :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe no to topic "7600gt/gs" zamienił się praktycznie w "GALAXY 7600gs/gt" :P Dorwe tylko lutownice to chociaz w OC rdzenia was dogonie B-)

P.S. Oj, oj świder co ja u ciebie widze na pulpicie ;p sd4hide a obok nfs --> nieładnie :)

P.S.2 blad ort...

Edytowane przez Popiół

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Firekage

Nie mów, że tobie by się chciało ciągle tacką jeździć i płytki niszczyć :lol2:

Odpinasz wszystkie napedy i po klopocie.Powiem wam tak w ramach offtopu...chamstwem jest zabezpieczanie gier Star forcem.Wk...mnie to na maxa.Moj Warhammer z CDProjektu,Collin 3 po updejcie paczem i Riddick PL....musze zuzywac kompakty bo oni sie zabezpieczyly.....tylko ze tym ktorzy kupuja oryginaly tylko utrudnili zycie,a i tak wiekszosc zasysa wersje angielskie bo do polskich nie ma dostepu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakie macie temp. w te cieple dni podczas grania? ja w te cieple dni, na standardowym chlodzeniu srednio ok. 65*C lecz sa gry, ktore jeszcze bardziej ja wygrzewaja

a to wszystko przy 30-32*C w pokoju, zamknietej budzie -> wentylowanej lecz w niej i tak jest upal ponad 40*C :D

czas chyba znowu pentagrama zamontowac :lol:

Edytowane przez DarkArrow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sry wlasnie zauwazylem :) ahh ta pogoda robi swoje ;/

EDIT

lecz na standardowym chlodzeniu (nie tym Zalmanie) temp. podal tylko Sector19 i to po dosc duzym OC, jesli ktos ma jeszcze grafe z tym zwyklym aluminiowym chlodzeniem to niech da znac jakie ma temp.

BTW jak u was z tym beeperem? on u mnie piszczy dopiero przy 80*C (bynajmiej tak mi sie wydaje) bo w poludnie gralem w Prey'a i piszczal, lecz teraz jak gralem temp. dochodzila do 75*C i nic

heh dodam tylko, ze w Prey'u mam tylko tak wysoka temp. w innych grach to max 65*C :-)

Edytowane przez DarkArrow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeciez byla przed chwila o tym mowa. A tak btw ktos obiecywal foty swojego v-moda i cos ich nie widac <_<

Przepraszam za Poslizg :)... Ale :lol: :lol: Wakacjeeeeeeeeee :D

All Rights Reserved :)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Ps. Poprostu nie mam cyfrowki i ciezko mi sie "doprosic" dlatego takie spoznienie :)

Edytowane przez Sector19

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tutaj macie świetne porownanie (OC !!!) wszystkich 7600GS/GT dostepnych na rynku

http://nvision.pl/content.php?review.96

Galaxy 650/906(1812ddr) wyjaśnia (szkoda ze na nowym pcb juz tak nie lataja)

a moja idzie 660/890 .. na nowym pcb.. to nieby zle?

sector .. wsadzaj te poty w te karte bo cie dzwiękne :P

Edytowane przez Chaos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam za Poslizg :)... Ale :lol: :lol: Wakacjeeeeeeeeee :D

Ps. Poprostu nie mam cyfrowki i ciezko mi sie "doprosic" dlatego takie spoznienie :)

Czy mi sie tylko wydaje, czy to narazie jest samo odprowadzenie kabelków bez v-moda? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sektor robi mody tak ze wpkada se potki w te 2pinowe wtyczki

btw

walcze wlasnei ze sli

proc na 2500 memki na 233 (bo wc musialem rozebrac jak robilem moda na SLI)

grafy na stock

05 8.5k

610/800

03 24.1k

05 11k

06 5.2k

wiecej wieczorem

jak bedzie wc na procu i dowiem sie ile grafy ciagna max razem

Edytowane przez Chaos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

btw

walcze wlasnei ze sli

proc na 2500 memki na 233 (bo wc musialem rozebrac jak robilem moda na SLI)

grafy na stock

05 8.5k

610/800

03 24.1k

05 11k

06 5.2k

wiecej wieczorem

jak bedzie wc na procu i dowiem sie ile grafy ciagna max razem

moje w SLI 650/840 tawaj wyniki to porownamy..

zrob takrze testy na ustawieniu procka 2800 pamieci 550 3-4-4-4 to zobaczymy czy jest roznica w 7600gt/7600gs

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak on te potki reguluje? Imo to troche nie wygodne - ja wole miec na wierzchu ładne pokretlo ;) Potek juz mam (znalazl sie taki stary fajny w piwnicy) teraz musze tylko lutownice wykolowac i pokaze jak to u mnie bedzie wygladac (zapewne nie tak ladnie jak u sektora).

P.S. Schemat mam stąd --> http://forums.guru3d.com/showthread.php?p=1733608

Napoczątku myślałem ze mam inne PCB (czerwone msi) to i tak rozmieszczenie wszystkiego jest identyczne. Teraz się zastanawiam bo jak porównuje z tym (post nr8) to mimo to, ze niby wszystko jest takie same to koleś wskazał inny punkt by wlutować potek ;)

I teraz pytanie --> czy oba schematy są dobre, bo nie wiem który zastosować (SF3D napisał tylko ze to powinno działać a dalej pojawia się link do drugiego forum z ciut innym schematem).

P.S2 Teraz to zglupialem.... Zajrzalem spowrotem do tego pierwszego podanego vmoda z vr-zone i tutaj widze zeby bezposposrednio do czwartej nozki ukladu przylutowac potencjometr tyle ze 50k. Troche dziwne bo wszystko na tym samym ukladzie, a tyle sposobow :D

No to z ktorego schematu skorzystac? :D

Przy okazji, jeśli ktoś chce to moze skorzystac i zrobic pencilmoda (wystarczy zamalowac wskazany rezystor)

Edytowane przez Popiół

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra .. juz mi sie nie chce dzis bawic sli

01 - 32.5k - orby cos nie fikaja na 2k1 mi juz od jakiego czasu

03 - 25.8k - http://service.futuremark.com/compare?2k3=4867583

05 - 11936 - http://service.futuremark.com/compare?3dm05=2108201 (nie da rady do 12k dociagnac :( )

06 - 5.5k - http://service.futuremark.com/compare?3dm06=382369

kombinacja z moja karta .. ;] ale dalo rade ;]

Dołączona grafika

Edytowane przez Chaos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wynik ładny, szkoda ze tych 12k sie nie udało przekroczyc :?

A tak wogole to wzrost wydajnosci w porównaniu do jednej karty jest prawie dwukrotny :D

Dopiero tutaj mozna cos mówic o opłacalnosci SLI (za niewiele ponad 1000zł, nie wliczjac mobo z SLI) mozna sie cieszyc wyzsza wydajnoscia od kart za 2k zł. :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wynik ładny, szkoda ze tych 12k sie nie udało przekroczyc :?

A tak wogole to wzrost wydajnosci w porównaniu do jednej karty jest prawie dwukrotny :D

Dopiero tutaj mozna cos mówic o opłacalnosci SLI (za niewiele ponad 1000zł, nie wliczjac mobo z SLI) mozna sie cieszyc wyzsza wydajnoscia od kart za 2k zł. :-P

ja nie mam mobo ze sli

dorobilem se ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi