grzesiu Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 mi sie wydaje, ze przegrzales kosci pamieci stad te pasy na ekranie... ogolnie na 99% to wina grafy... zobacz ja jeszcze u kumpla lub daj jakis nawiew na nia (domowy wentylator) jesli dodatkowe chlodzenie nie pomorze to nie masz wyjscia i musisz oddac grafe na gware p.s przy takich upalach krecic to samobojstwo (sam all odkrecilem ;/) no chyba, ze ktos ma WC/FC :lol: Ja mam cały czas wszystko podkręcone, nie ma że boli :> Grafa na 600/800, proc na 2.6ghz. Komp ma działac cały rok na tym samym ustawieniu :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 wiesz, ja po tym, ze sam sie topie w pokoju majac 32*C i slyszac ilu moim kolegom cos padlo, postanowilem odkrecic wszystko :lol: tak, tak przestarszylem sie :E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 wiesz, ja po tym, ze sam sie topie w pokoju majac 32*C i slyszac ilu moim kolegom cos padlo, postanowilem odkrecic wszystko :lol: tak, tak przestarszylem sie :E W sumie jak jest słaba wentylacja obudowy + upały to faktycznie moze coś na grafie się spalić (jakies stabilizatory napięcia, mosfety czy pamięć). Ja przy temperaturze pokoju 30c mam w obudowie 34c także o nic się nie martwie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 Ja przy temp otoczenia około 30*C w budzie tez mam 30/31*C, ale pracuje na to "aż" 7 wentylatorów. Ale tez minimalnie przykreciłem grafe na 620/800. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stalovy Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 Nie wiecie, czy były już przeprowadzone testy porównawcze GF7600GS 256MB AGP i GF6800GS 256MB AGP? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 (edytowane) OT instalowalem jakis czas temu windowsa i zainstalowalem tez drivery 91.33 (tych jeszcze nie mialem) slyszalem, ze sprawiaja mniej problemow niz 91.31... lecz to guzik prawda ;/ po wychodzeniu z gier nie mialem juz czarnego pulpitu z kusorem myszki lecz za to pojawil sie inny probelm - mulacy kursor myszki tzn. on nie plywal po pulpicie tylko lekko skakal... odrazu wywalilem te stery i zainstalowalem cos z 8x.xx problem znikl ehh nV musi wydac jakies dobre stery bo te co sa ostatnio to = zal.pl END OT wiec jak cos dziwnego dzieje sie wam z windowsem, chodzi nie stabilnie, muli, dziwne zjawiska po wychodzeniu z gier, bsod'y itp. to na 95% jest to wina sterow jesli posiadacie 9x.xx Edytowane 27 Lipca 2006 przez DarkArrow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 Dzieki bogu jest takie cos jak klima na gorace dni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superlama Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 Panowie, mam prośbę... Bo może rzeczywiście źle zrobiłem zakładając wątek osobno... Proszę jako użytkownicy 7600tek będziecie w stanie mi coś powiedzieć na ten temat: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=207501 Dzięki:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek OC Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 Witam wszystkich :), w niedługim czasie mam zamiar kupić Galaxy 7600 GS 1,2ns tylko mam pytanko: gdzie kupowaliście swoje karty ? Z którego najlepiej się kręcą (jeżeli oczywiście jest jakaś różnica) ? I ogólnie który sklep polecacie ? Arche ? Allegro ? Sirius ? Proline ? ESC ? Czy może jeszcze jakiś inny ? Skłaniam sie ku Arche bo mają na swojej stronce najtaniej. A zauważyłem u nich w cenniku 2 identyczne pozycje tylko różniące się ceną 580 zł i 595 zł, ktoś wie o co tam chodzi ? Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 Ja kupowałem od Niemca i wszystko było OK :) A co do arche to to jest ta sama karta tylko na to wyglada ze im sie jakis bład do cennika wkradł. Najprawdopodobniej szykuje sie podwyzka :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio89 Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 Tez mam do Niemca i nie bylo problemow :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek OC Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 Hmm, a co myślicie o Gainward Geforce 7600GT Bliss Golden Sample 256MB za 639 zł (klik) albo o Gigabyte Geforce 7600GT SilenPipe II 256MB (klik). Tak się właśnie zastanawiam na tym Gainwardem bo to bardzo ciekawa oferta, tylko 39zł drożej od Galaxy 7600GS no i pasywne chłodzenie. Ktoś miał z nim do czynienia i wie coś o tej karcie? Pamięci ma 1,4ns no i firma ta kiedyś była jedną z najlepszych. Czym więcej czytam tym sytuacja się bardziej komplikuje :wacko: :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 jesli cenisz cisze i duze temperatury Ci nie straszne to mozesz kupic Gainwarda :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek OC Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 jesli cenisz cisze i duze temperatury Ci nie straszne to mozesz kupic Gainwarda :)Duże temperatury mi nie straszne bo mam z boku 2x80mm :). No i jeszcze znalazłem w pobliskim sklepie XFX GeForce 7600GT 256MB DDR3/128bit TV/DVI PCI-E (1,6GHz) 661 zł :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 Maciek OC :) ja na twoim miejcu wybralbym najtansza grafe :P a mianowicie 7600gs od Galaxy zawsze to te 40-80 zl taniej a i tak bedziesz mial taka sama wydajnosc bo watpie, ze by Ci nie poszedl ow Galaxy na 600/1600 - no i masz Zalmana, ktorych jest dosyc cichy i wydajny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 7600gs od galaxy przy tych samych zegarach co 7600gt jest mniej wydajny , ponieważ karty od galaxy mają poluzowane timingi by uzyskiwały wysokie zegary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 7600gs od galaxy przy tych samych zegarach co 7600gt jest mniej wydajny , ponieważ karty od galaxy mają poluzowane timingi by uzyskiwały wysokie zegary Owszem, ale tylko te z serii GS DDR3 i GE. Moja 7600GT referencyjna ma wyniki w porządku ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 (edytowane) ale jest to marginalna roznia... nie warta doplaty 40-80zl no a trafiaja sie padaki 7600gt co slabo sie kreca - to nie to co bylo na poczatku no i na 7600gs mamy Zalmana/radiatorki, dual bios etc. i jest oczywiscie taniej Edytowane 28 Lipca 2006 przez DarkArrow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 hmm a gdyby wgrac bios od 7600gt? (do 7600gs 256mb ofkors) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 Nie wiem mozna by sprobować i w koncu skorzystac z tego dual BIOSa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 (edytowane) nawet biosu nie trzeba wgrywac... tylko dac ostrejsze timingi pamieci w obecnym - oczywisice kosztem oc pamieci Edytowane 28 Lipca 2006 przez DarkArrow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 Tylko nie wiem czy wiecej nie daja wyzsze takty od agresywniejszych timingów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 (edytowane) Tylko nie wiem czy wiecej nie daja wyzsze takty od agresywniejszych timingów BTW, moja karta jak ją kupiłem i testowałem max o/c to leciała na 935mhz bez artefaktów bez chłodzenia i vmodow..na czymś przecież Galaxy musiało uciąć cene ;) Zresztą tak samo było z 6600GE więc to nic nowego, duża strata to nie jest...(bynajmniej w grach, w markach to troche inaczej juz wygląda, ale kto tam gra w marki ;) ) Edytowane 28 Lipca 2006 przez grzesiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 patrzac na rankingi hwbota z moimi wynikami nie wydaje mi sie zeby galaxy rzeczywiscie tracilo na tych timingach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek OC Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 Hmm może i te nowe 7600 GT już tak się nie kręcą, ale z drugiej strony jak mi się trafi padaka GS to będzie to samo :sad: . Ale chyba jednak wezme tego Galaxy bo niższa cena no i zalman, a te standardowe coolerki na GT to pewnie małe odkurzacze. Mały OT: !!! Sprzedam: HARDCANO 9, Podwójan katoda Revoltec i inne !!!Mała literówka, "Podwójna" :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vodor Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 (edytowane) Panowie, mam prośbę... Bo może rzeczywiście źle zrobiłem zakładając wątek osobno... Proszę jako użytkownicy 7600tek będziecie w stanie mi coś powiedzieć na ten temat: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=207501 Dzięki:) Sprawa wygląda bardzo prosto.Dostałeś kartę INNĄ niż zamawiałeś,różni się rodzajem chłodzenia,pamięciami.Dla laika to może drobne zmiany, dla szanującego sie praktykanta oc - kolosalne.Albo komputronik odsyła Ci kartę identyczną jak zamawiana, albo zwrot kasy i nawet niech nie śmią pisnąć słowem.Pomijam fakt zmiany chłodzenia przez sklep bo to o pomstę do nieba woła, a pamięci zostały dalej 2.5. Edytowane 29 Lipca 2006 przez Vodor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ocean Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 Hmm, a co myślicie o Gainward Geforce 7600GT Bliss Golden Sample 256MB za 639 zł (klik) albo o Gigabyte Geforce 7600GT SilenPipe II 256MB (klik). Tak się właśnie zastanawiam na tym Gainwardem bo to bardzo ciekawa oferta, tylko 39zł drożej od Galaxy 7600GS no i pasywne chłodzenie. Ktoś miał z nim do czynienia i wie coś o tej karcie? Pamięci ma 1,4ns no i firma ta kiedyś była jedną z najlepszych. Czym więcej czytam tym sytuacja się bardziej komplikuje :wacko: :) Mam GigaByte SPII, pisalem juz o niej w tym topic. W skrocie jestem bardzo, bardzo zadowolony. SPII na tej karcie to rewelacja, nawet w te upaly po o/c rdzen dochodzi do tylko do 65 st. i katowaniu w Oblivion i ta cisza. Niestety od poltora miesiaca mecze sie na zastepczej plycie z zerowymi mozliwosciami o/c, wiec nie bawilem sie dalej z o/c, ale jest na przyzwoitym poziomie, jak widac. 3 lata gwarancji i super rewelacjne chlodzenie, dla mnie warta swej ceny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brunneriusgreyna Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 Witajcie! Kupiłem Galaxy 7600GS DDR3 1.4ns i jestem zadowolony :) Tylko, że RivaTuner i panel sterowników pokazują mi jak byk, że pamięci mam na 700 a powinno być dwa razy tyle. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 Witajcie! Kupiłem Galaxy 7600GS DDR3 1.4ns i jestem zadowolony :) Tylko, że RivaTuner i panel sterowników pokazują mi jak byk, że pamięci mam na 700 a powinno być dwa razy tyle. Pozdrawiam OMG...Zagadnienie poruszane 100 razy. Wszystko jest ok, po prostu programy pokazują taktowanie rzeczywiste, a nie DDR. Zresztą w riva tuner jest opcja aby wyświetlało częstotliwość efektywną... <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brunneriusgreyna Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 Eee. no sorry za noobowanie, a gdzie ta opcja, albo link jakiś... Z góry dzięki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...