bladder_ Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 Witam, Szukam programu na WinXp ktory po zainstalowaniu i wybraniu odpowiedniego programu nie pozwoli odinstalowac tego wybranego programu oraz oczywiscie sam rowniez nie pozwoli sie odinstalowac - moze to byc np. takie cos ze odinstalowanie bedzie mozliwe np. po podaniu hasla lub w inny sensowny sposob. Wiem ze takie cos umozliwia pracownaie na koncie zwyklego uzytkownika ale chodzi o to ze program ma dzialac na koncie administratora...Jest w ogole cos takiego - mam nadzieje ze rozumiecie o co mi chodzi ;) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 do tego nie potrzebujesz programu-XP juz tak ma od urodzenia ( NTFS ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bladder_ Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 yyy, chyba sie troche nie zrozumielismy, byc moze nie jasno napisalem o co mi chodzi no ale wlasnie w windowsie domyslnie mozna bez problemu odinstalowywac obojetnie jakie programy a ja wlasnie chce zeby tak nie bylo! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 gpedit.msc, gdzies tam było blokowanie programów. Lub szybciej Klik... Opcja blokowania programów. Wpisujesz na liste programy odinstalowyjące np. "uninstall.exe" i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 warto troche poczytac o windzie XP moze to nie jest Linux czy FreeBSD :P ( serwer TWEAK.pl) ale troche "bajerow ma " :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bladder_ Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 ok wielkie dzieki co do programu to zaraz posiedze przy nim ale cos mi sie wydaje ze jednak pomimo ze zablokuje jeden program to z drugiej strony i tak bedzie mozna usunac program ktory mi podales wlinku... czy moze sie myle??? jesli moglbys mi chociaz troche przyblizyc jak moj problem rozwiazac sposobem na "gpedit.msc" to bylbym wdzieczny - uruchomilem to dziadostwo ale nie mam pojecia jak ustawic aby wybrany program przeze mnie zablokowac od usuniecia :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 sprawa jest prosta musisz miec uprawnienia administratora konto na ktorym chcesz blokowac program musi byc z ograniczeniami szukasz pliku wykonywalnego (exe) do wlasciwego programu PKM wlasciwosci zabezpieczenia dodaj szukasz konta ktore ma nie miec dostepu do programu potem zaznaczasz odmow i juz zobacz tez w pomocy-wpisz gpedit ale tu masz zasady grupy to co podalem jest szybsze i dla kazdego konta mozesz oddzielnie to zrobic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardwin Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 sprawa jest prosta musisz miec uprawnienia administratora konto na ktorym chcesz blokowac program musi byc z ograniczeniami szukasz pliku wykonywalnego (exe) do wlasciwego programu PKM wlasciwosci zabezpieczenia dodaj szukasz konta ktore ma nie miec dostepu do programu potem zaznaczasz odmow i juz zobacz tez w pomocy-wpisz gpedit ale tu masz zasady grupy to co podalem jest szybsze i dla kazdego konta mozesz oddzielnie to zrobic a jak cos takiego zrobic na systemie XP HOME edition, tam jest tzw. "proste udostepnianie" ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 W home gpedit nie ma, ale zabezpieczenia sa dostępne w tybie awaryjnym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardwin Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 W home gpedit nie ma, ale zabezpieczenia sa dostępne w tybie awaryjnym. nie mam tego systemu u siebie... czyli moge zalogowac sie w trybie awaryjnym i porobic te ograniczenia dla jakis tam katalogow tak samo juz jak w winXP prof ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 Tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 po co tryb awaryjny, wystarczy wpisać co nieco do rejestru tworzysz plik .reg i wpisujesz do niego: [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer] "DisallowRun"=dword:00000001 [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer\DisallowRun] "1"="program" "2"="program" "3"="program" uruchamiasz plik i gotowe zamiast słowa program wpisujesz nazwę jakiegoś programu (xyz.exe) którego uruchamianie chcesz zablokować, możesz dodać tyle wpisów ile chcesz, pamiętając o zachowaniu kolejności numeracji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 Ja jednak wole zabezpieczenia na NTFS. Blokady z rejestru mozna wyłączyc tak samo szybko jak zostały zalozone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 (edytowane) Ja jednak wole zabezpieczenia na NTFS. Blokady z rejestru mozna wyłączyc tak samo szybko jak zostały zalozone.nie chodziło mi o samo zabezpieczenia, ale o sposób obejścia braku programu gpedit.msc w Windows XP HE Edytowane 12 Marca 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 Po tym "po co tryb awaryjny," mozna było zrozumiec to trochę inaczej. Ale tak jak napisales z rejestru mozna blokowac programy. Ale wole wersję 'klikaną', czyli mój program Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...