Skocz do zawartości
kucyk

Torino Winter Olympics 2006 (c) 2k Games

Rekomendowane odpowiedzi

Torino Winter Olympics 2006 © 2k Games

Dołączona grafika

# Oficjalna strona:
b/d

# Producent: 49Games

# Wydawca: Cenega

# Gatunek: Sportowa

# Data wydania w Polsce: Luty 2006

# Multiplayer: Tak

# Zapowiedź: gry.wp.pl

# Demo: brak

# Trailer: Gamershell

#Screeny:gry.wp.pl

# Opis:

W "Torino 2006" gracz otrzyma szansę wcielenia się w zawodnika jednej z kilku zimowych dyscyplin olimpijskich i poczucia choć trochę tej adrenaliny, która mu towarzyszy podczas uczestniczenia w zawodach. 49Games zakupiło licencję, więc będziesz miał do czynienia ze wszystkimi 85. reprezentacjami, jakie wystąpią na igrzyskach. Programiści zaimplementują do gry piętnaście konkurencji ośmiu dyscyplin olimpijskich. Pośród nich nie zabraknie łyżwiarstwa, narciarstwa w różnych odmianach, saneczkarstwa, snowboardu czy też konkurencji, która jest darzona szczególną sympatią przez polskich kibiców - skoków narciarskich.

................................................................................
...........................

powiem szczerze, że trochę pociupałem i gra jest taka sobie
graficznie nie powala, ale gra się nawet przyjemnie, najlepiej wypadnie potyczka z kumplami - do 4 osób na jednym kompie
skoki praktycznie niczym nie różnią się od RTLa, po za tym, że cały czas kierujemy zawodnikiem strzałkami
ceny w Polsce jeszcze nie ustalono, jeżeli będzie oscylowała w granicach 60zł to sympatycy sportów zimowych powinni po nią sięgnąć, jeżeli oczywiście nie mają dosyć sniegu za oknami :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pograłem trochę i muszę przyznać, że całkiem przyjemnie. Jedna rzecz strasznie mnie wkurzyła. Podczas skoków przy wybiciu z progu za każdym razem się spóźniałem (na ekranie było napisane żeby się wybić trzeba wcisnąć spację). Okazało się, że wybija się lewym przyciskiem myszy. W tej chwili mój tekord bez przewrócenia się wynosie lekko ponad 140m :) (140,xx)

Ciekawe są też dyscypliny takie jak downhill. Można sobie szybko pojeździć tzn. ok 150km/h, ale ta prędkość dopiero w bobsleju jest dość dobrze widziana. Jazda pow 140km/h w lodowej rurze daje niezły efekt. Jednym z + w tej grze jest dla mnie przypomnienie mojego 286 na którym grałem w "Winter".

Ogólnie pomimo kilku błędów gra się całkiem przyjemnie więc jak zostało wyżej napisane jeśli gra nie będzie zbyt droga to można kupić i się trochę rozerwać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi