Skocz do zawartości
zzzkuba

Chieftec Dragon - Czas Na Malowanie

Rekomendowane odpowiedzi

Sami widzicie, wiele ludzi jest za tym żeby buda została taka jaka jest a tylko została zmodowana. Zastanów się czy chce ci sie bawić w malowanie a domowym sumptem możesz tylko narobić niezłego bigosu :D Mam tu na mysli zacieki, cienie i odpadanie farby. Jak wcześniej tego nie robiłes to szkoada zniszczyć taką nową budę. Ale twój wybór, Tobie ma sie podobać. Czekamy w końcu na wyniki prac!!!Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja się własnie zastanawiam nad tym czarnym midi tower... Szkoda że ma tylko 3 miejsca na napędy 5,25" :/ Ja mam 2 napędy i jednego fanbusa i kończy się mozliwośc późniejszej rozbudowy.

Sam juz nie wiem którą mam kupić :( heh..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiecie co, to jest cokolwiek dziwne. Kolor moze nie jest jakis wypasiony, ale w koncu to nie ROZOWY. Wiec skoro mozna kupic bude taniej o polowe, to nad czym sie zastanawaic? A ewentualna zmiana lakieru to juz kwestia naprawde malego wydatku.

Gdybym mial zmieniac puszke, to nawet bym nie mial watpliwosci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ze względu na kolor będziesz rezygnował z przestronności obudowy? Bezsens!

Bierz żółtą ;)

Na wielkanoc jak znalazł :P

Carl0s ma w wiekszej czesci zoltego avatara i nie oddaje go do lakiernika :F

a swoja droga podpinam sie do tego co napisal victro89 - nie ma sensu skreslania budy za to ze ma zolty kolor

poza tym Dragon to Dragon - a kolor zawsze mozna zmienic

wiecie co, to jest cokolwiek dziwne. Kolor moze nie jest jakis wypasiony, ale w koncu to nie ROZOWY. Wiec skoro mozna kupic bude taniej o polowe, to nad czym sie zastanawaic? A ewentualna zmiana lakieru to juz kwestia naprawde malego wydatku.

Gdybym mial zmieniac puszke, to nawet bym nie mial watpliwosci.

A nawet jak nie masz smykalki do malowania (Ja sie przyznam ze tez nie mam) to idziesz do lakiernika i mowisz mu jaka jest sprawa - dodasz ze jestes biednym studentem i nie masz tyle $ zeby sfinansowac malowanie - albo trafisz na takiego lakiernika ze kupisz porzadna flache i bedziesz mial sprawe zalatwiona

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no cena jest ok

malowalem dla próby swojego fortrona mdn kolorem "czarny połysk" spray samochodowy firmy motip taki 200ml

po zmatowieniu i pomalowaniu pierwszej warstwqy bylo ok ale widocznie za szybko sie wzielem z malowanie drugiej warstywy i sie narobiło troche zacieków ale ogolnie nie jest źle

mysle ze sprobje jeszcze pomalowac starą obudowe i pobawic sie w jej modding jak nabiore wprawy to kupie chiefteca

tylko jest jeden problem ten spray to jest akryl i jest strasznie miekka ta farba i łatwo sie rysuje :E

moze bezbarwny lakier troche go utwardzi? zeby sie tak nie rysował

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokladnie! A pozatym patrzac na te fotki - kolor mi sie zaczyna podobac. Buda jest oryginalna, markowa i jeszcze za pol ceny :D.

tak teraz jeszcze mi sie przypomnialo - Carl0s - zamien skytower'a (o ile dobrze pamietam) na tego dragona - bedziesz akurat pod kolor avatara ~~

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hyhyhy, nie nie Kanathea, to nie wchodzi w gre. Skytowera szukalem i wybieralem za dlugo zeby teraz sie go ot tak pozbyc, ponadto mam co do niego wielkie plany ;). No i bigtower to jednak bigtower :). Looknij na allegro jaki ladny skytowerek jest wystawiony :). Moj bedzie ladniejszy :P

O ile ktos sledzi te aukcje, to napewno zauwazyl ze obudowy mimo koloru ciesza sie powodzeniem. Takze chyba sprawdza sie teoria ze mimo wszystko marka i jakos wygraja z uprzedzeniami do koloru. I to mi sie podoba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pisałem juże że dragon mi sie podoba ale jakoś tak patrze na tego budacza i ten kolor mi sie kojarzy z "New York Cab"

czyli taksówką z New Yorka :P jakiś pasek walnąć carno biały na około i już zmodowane :P

Mi sie kojarzy z pokrywą silnika w Bf109E lub F, jeszcze tylko jakieś stylowe okopcenia albo kolektory domalować areogrfem + inne smaczki np. krzyże i było by całkiem sympatycznie B) :rolleyes:

Obrazek poglądowy :D

http://www.hasegawa-model.co.jp/05.9/images/09638.jpg

Edytowane przez KosiMazaki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja to wszystko przemyślałem i biorę taką budę

http://www.allegro.pl/item86875835_chiefte...a_sprawdz_.html

+ taki bok: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=85106100

Idealny kolor do WC z miedzianych rurek. Oczywiście Seria Dragon nigdy mi się nie podobała zawsze chciałem Big Towera z serii MESH, ale ta cena, wolę zaoszczędzone 220 zł. dołożyć do lepszego procka. O, i tym sposobem kupię Opterona 165 a nie jak wcześniej zamierzałem Athlona X2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja to wszystko przemyślałem i biorę taką budę

http://www.allegro.pl/item86875835_chiefte...a_sprawdz_.html

+ taki bok: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=85106100

Idealny kolor do WC z miedzianych rurek. Oczywiście Seria Dragon nigdy mi się nie podobała zawsze chciałem Big Towera z serii MESH, ale ta cena, wolę zaoszczędzone 220 zł. dołożyć do lepszego procka. O, i tym sposobem kupię Opterona 165 a nie jak wcześniej zamierzałem Athlona X2.

dokladnie, ja sobie kupilem taki kolorek z tym bokiem, wyglada kozacko

ladniej sie prezentuje niz na tych "fotkach" z aukcji

napchalem ja tym co w podpisie i wazy 17,7kg

to naprawde mocna obudowa a wiecej o niej tu

kolor cos kolo takiego

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poniewaz temat jest miedzy innymi o zoltym Chieftecu to zapytam :) Czy ktos moze juz go kupil i czy istnieje fizyczna mozliwosc zmieszczenia na tylnim panelu wentylatora 12cm? Chodzi mi o odleglosc miedzy krawedzia obudowy, a krawedzia gdzie sie wklada zaslepke na wyjscia i porty z plyty glownej... Moglby ktos zmierzyc i podac wymiar ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi