ULLISSES Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Hehe. W Linux tak, ale dla Windows to najzwyklejsza partycja - najlepiej na FAT32, bo NTFS nie ma tam sensu. Potem tylko trzeba przestawić plik wymiany. Panel Sterowania->System->Zaawansowane->(1 z 3)Ustawienia->Zaawansowane->Zmień. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nick126 Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 to jest odpowiedź na moje pytanie? jezeli tak to nic z tego nie rozumie :D ... no moze troche :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Jeśli moje tłumaczenie nic nie daje, to może www.google.pl lub klawisz F1 w Windows Ci pomoże... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Tworzysz partycje na fat32/16 i ustalasz tam plik wymiany(tak jak napisał Ulisses) o rozmiarze tej partycji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość evo4 Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 A jakbysciezagospodarowali dysk 160 GB mam aktualnie tak c: 10 GB (system) ntfs, był fat32 d: 100GB (filmy, muzyka, instalki do progr, troche obrazow gier) ntfs e:(reszta gb) zainstalowane gry, obrazy plyt, ntfs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamesein Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 A jakbysciezagospodarowali dysk 160 GB mam aktualnie tak c: 10 GB (system) ntfs, był fat32 d: 100GB (filmy, muzyka, instalki do progr, troche obrazow gier) ntfs e:(reszta gb) zainstalowane gry, obrazy plyt, ntfs Na "d" dałbym gry i programy, a na "e" filmy, instalki itp. 80GB C: 10GB ( Windows ) D: 30GB ( Gry / Programy) E: 20GB ( Filmy, Anime, Muzyka ) F: 20GB ( Instalki + obrazy ) Tak mam i jest mi dobrze :D Czy oplaca sie robic osobna partycje tak z 5GB dla Flashgeta + eMule + BitSpirit ? I czy dac ja na "d" i reszte przesunac ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Powiem Ci w ten sposob - Moja partycja na download/dokumenty znajduje sie na samym koncu i defragmentuje ja co miesiac ze stanu gleboka czerwien do stanu czerwien przerywana blekitem :wink: Czyli innymi slowy rzucanie download tam gdzie masz gry jest slabym pomyslem. Chyba ze masz duzo czasu i lubisz dzwiek glowicy dysku twardego :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość evo4 Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Na "d" dałbym gry i programy, a na "e" filmy, instalki itp. tak się składa że mam na tym 100 GB cały zarzucony filmami, naszczęście mam dvd rw trzeba się będzie do tesko po cd wybrac po nagrywac wszystko i przebudowac partycje, mowicie ze na download osobna partyche ? a tak 10 gigasow wystarczy, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Sata Raptor 37 GB > 10GB na system, reszta na gry (Oblivion, HL2, Condemned i BRAKLO miejsca :] Sata 160GB podzielone na 4 czesci. dwa FAT32 i dwa NTFS (na iso ;) Mysle ze kazdy system sie zamuli z czasem. najlepiej zainstalowac sobie system > strzelic Ghosta i spokoj. w kawiarence niedaleko mnie, chlopaszek co pare godzin zdalnie lanem robi ghosta, co by kompy byly czyste i dzialaja jak zloto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 o jest odpowiedź na moje pytanie? jezeli tak to nic z tego nie rozumie ... no moze troche Rozumiem o co Ci chodzi. Te partycje niby tylko na SWAP to pic na wodę (może w wolniejszych dyskach i przy 256 ramu ma to sens). Mając 7200 obr i 512 ramu (a teraz już średnio 1gb) nie ma to sensu. Przy tworzeniu tej partycji za każdym razem musisz ją ustalać i aktywować bo ona nie jest widoczna (dopiero po instalacji w systemie ustalasz gdzie ten swap ma być). Windows sam tego nie wykryje (zapewne oto Ci chodziło). Ja mam tak: c: 9GB d:60 GB (grym, muzyka, download) e: 20 GB (brat) f: 12 GB (backup programów, moje dokumenty) Wszystko na NTFS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość evo4 Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Mam problem, otóż posiadam dysk 160 GB pojemność i zrobiłem nowe partycje, oto one: c: 5 GB system d: 1,5 GB swap e 60 GB gry f 72 GB filmy, mp3 g 16 z czymś GB na incomplited z neta z tym że, nie widzi mi partycji G: mam system windows 2000 SP4 czy może mi ktoś pomóc ? dzisiaj wgrałem winde, poprzednio kiedy miałem tylko 3 partycje nie widziało mi 3 E: 50 GB co jest czy coś z moim dyskiem ? Wcześniej jechałem na XP i nie miałem z tym problemów, jednak ja dopiero zaczynam z 2k powód mało ram na XP a liczy się wydajność i komfort pracy, więc proszę o pomoc nie zamierzam zmieniać windy na XP chce rozwiązac problem z tym OS, ---.> ale sie zagalopowalem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Trzeba włączyć adresowanie 48-BIT. Jest do tego jakiś wpis w rejestrze lub programem - bodajże Xteq X-Setup ma taką opcję. Generalnie problem prosty do rozwiązania, opisany chyba milion razy w Sieci i przynajmniej raz na forum. Innymi słowy: "było, szukaj". :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość evo4 Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 (edytowane) Ulisses dzieki, przeszukam te ponad 2 miliony postów, dałem na LBA ale nic dalej widzi 4 zamiast 5 partycji Edytowane 12 Sierpnia 2006 przez evo4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zobacz w zarządzaniu dyskami bo mozliweze nie dał litery dla partycji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość evo4 Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 dzięki SGJ wszystkim wogóle, takiej opcji szukałem jednak nie wiedziałem gdzie to jest i jak się nazywa zapomniałem, a chodziło o przypisanie litery, pzdr, możecie wywalić moje posty żeby nie było zasmiecone, albo zostaawic bo moze sie przydac niektorym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszC93 Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 A ja zamierzam jeszcze dodatkowo linuxa ubuntu zainstalowac na hdd 120gb c: WindowsXP - 6GB NTFS d: Swap - 2GB Fat32 Swap dla linuxa - 1GB Linux - 8GB ext3 e: Gry, programy - 20GB NTFS f: Mp3, filmy, iso, moje dokumenty - 60GB NTFS g: download, wspólne pliki dla windowsa i xp - 14GB Fat32 /* fat 32 by linux mogl korzystac z tej partycji tj odczyt i zapis Co sądzicie o takim podziale? Podstawowy system to XP a linux głównie do nauki systemu a w przyszłości moze do powarzniejszych zastosowań. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Archeolog... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszC93 Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Archeolog...??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 ???Odkopujesz temat, który już się wyczerpał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 Wybaczcie,że odkopuje,ale lepiej chyba niż nowy tworzyć. Chciałem obejrzeć swoje partycje,czy czasem cosik sie nie marnuje i znalazłem takie coś: Co to jest i do czego służy?, moge to wywalić i zagospodarować ? W laptopie każdy megabajt na wage złota,a tu sie ich cały tysiąc marnuje :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 Z tego co wiem partycja z której odzyskujesz windowsa-żeby nie robić formatu dysku całego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 Do tego jest partycja RECOVERY,a ta jest jakaś dziwna "type d7". W dodatku windows'owy menedżer też ją zauważył: Szkoda,że niepamiętam,czy tak już było wcześniej :? Ale to raczej nie możliwe,żeby 1Gb się sam oddzielił i stworzył partycje :lol2: ,żadnych problemów z wirusami,trojanami itd też nie miałem,nigdy też nie robiłem nic przy dyskach,bo laptop nowy,a i czasu i potrzeby takiej nie miałem. To ponawiam pytanie, wywalić te dziwną partycje, czy nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 Do tego jest partycja RECOVERY,a ta jest jakaś dziwna "type d7". W dodatku windows'owy menedżer też ją zauważył: nie cytujemy obrazków Szkoda,że niepamiętam,czy tak już było wcześniej :? Ale to raczej nie możliwe,żeby 1Gb się sam oddzielił i stworzył partycje :lol2: ,żadnych problemów z wirusami,trojanami itd też nie miałem,nigdy też nie robiłem nic przy dyskach,bo laptop nowy,a i czasu i potrzeby takiej nie miałem. To ponawiam pytanie, wywalić te dziwną partycje, czy nie? Lepiej jak byś pytał w laptopach, broń Boże wywalać ją. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...