Skocz do zawartości
SZUK

Automatyczne I Mimowolne Przekierowanie Na Inne Strony Www

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jak w temacie:

Co 1-2 min przeglądania internetu dostaje automatyczne przekierowanie na inną stronę o jakiejś beznadziejnej tematyce, czytam "tweaka" i nagle samo strona w tym samym oknie się przekierowywuje na inną albo wyskakują dodatkowe (jak wspomniałem co 1-2). Wcześniej tego nie miałem.

Mam atywirusa:

AntiVir XP

Antyspyware:

AD SmasheR

Spyware doctor

Spywareblaster

Mimo ciągłych skanowań i usunięcia połowy niepotzrebnych rzeczy to coś się zaszyło gdzieś i choler*** mnie *****.

Myślę żę ktoś się z tym spotkał i wie czego trzeba użyc??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaką masz przeglądarkę internetową? Jeśli to explorer i to co powyżej nie pomaga to odpuść sobie i zainstaluj jakąś inną. Opere, Firefoxa, cokolwiek innego. Uwierz mi, że dużo lepiej na tym wyjdziesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaką masz przeglądarkę internetową? Jeśli to explorer i to co powyżej nie pomaga to odpuść sobie i zainstaluj jakąś inną. Opere, Firefoxa, cokolwiek innego. Uwierz mi, że dużo lepiej na tym wyjdziesz.

Problem w tym , ze jak juz jest zasyfiony system to nawet jak FF lub Opere zainstalujesz to i tak bedzie przekierowywalo...

Do autora tematu : (najszybsza droga do wyleczenia)

Logujesz sie na tym forum : http://www.searchengines.pl/phpbb203/index.php?showforum=99

Zakladasz temat , wedlug opisu w przyklejonym temacie , czyli dokladny opis problemu + logi z hijackthis i SilentRunners . Czekasz az ktos ci pomoze :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem w tym , ze jak juz jest zasyfiony system to nawet jak FF lub Opere zainstalujesz to i tak bedzie przekierowywalo...

Bez przesady. Program taki odwołuje się do konkretnej przeglądarki. Myślisz, że program który wywołuje przekierowanie w explorerze będzia działał na Firefoxie albo Mozilli? W życiu!!! Poza tym co to za polityka, wysłać kogoś na jakieś inne forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez przesady. Program taki odwołuje się do konkretnej przeglądarki.

Glupoty gadasz takie , ze hej . Owszem sa takie , ktore odwoluja sie tylko do IE . Ale wiekszosc z obecnych problemow , to bezposrednio zasyfienie samego Windowsa a nie tylko przegladarki . Z reszta ciezko Ci to bedzie wytlumaczyc skoro takiego problemu nie miales . Ja w robocie mam pod opieka 50 stanowisk i uwierz mi na slowo , ze w wiekszosci przypadkow nie pomagala sama przesiadka na FF lub opere .

Z reszta co ty w ogole dajesz za rowiazanie problemu ? :lol:

No tak jest problem , koles ma trojana lub inny syf i zamiast go usuwac , to niech sobie siedzi w systemie a on niech korzysta z FF :lol:

Myślisz, że program który wywołuje przekierowanie w explorerze będzia działał na Firefoxie albo Mozilli? W życiu!!!

Czytaj wyzej . W jakis sposob chcesz uchronic sie przesiadka na inna przegladarke skoro sam syf siedzi w systemie i to on daje polecenie odpalenia konkretnej strony a nie przegladarka ?

Poza tym co to za polityka, wysłać kogoś na jakieś inne forum.

Tweak to forum o tematyce overclockingu . Uwazam , ze szybsza i lepsza odpowiedz na jego problem dadza mu na forum , ktore specjalizuje sie w takim temacie .

Z reszta widac to po tym jakie jest zainteresowanie tym tematem tutaj...

Edytowane przez Heat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

->Heat

Nie śmiem nawet dalej dyskutować z Tobą. Na razie spróbuję wygrzebać się z tego błota w które mnie wsadziłeś.

-> Szuk

Sprawdż co Ci się uruchamia wraz z systemem. Na początek dobry jest msconfig w pasku Start/Uruchom a jeśli to nie pomoże to trzeba patrzeć w logach Hijackthis. Podejrzewam, że program który to robi to jakiś plugin do explorera. Dlatego tak jak wspominałem już zainstaluj sobie inną przeglądarkę a na 99% będziesz miał spokój.

Edytowane przez Excray

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

->Heat

Nie śmiem nawet dalej dyskutować z Tobą. Na razie spróbuję wygrzebać się z tego błota w które mnie wsadziłeś.

-> Szuk

Sprawdż co Ci się uruchamia wraz z systemem. Na początek dobry jest msconfig w pasku Start/Uruchom a jeśli to nie pomoże to trzeba patrzeć w logach Hijackthis. Podejrzewam, że program który to robi to jakiś plugin do explorera. Dlatego tak jak wspominałem już zainstaluj sobie inną przeglądarkę a na 99% będziesz miał spokój.

Dyskutowac mozemy , tylko warto swoje tezy opierac o jakies argumenty...

Co do Hijackthis to juz od dawna wiadomo , ze wielu rzeczy nie pokazuje i jest dobry na sam poczatek .

Szuk jak Ci sie nie chce z tym bawic to format + sys na nowo postaw i tak jak Excray zasugerowal zmiana IE na FF lub Opere .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heat:

1. O czym Ty mówisz? Czego np Ci nie pokazuje HJT?

2. Jak wg ciebie działa to przekierowanie?

Bo ja np jestem na 99% pewien, że to coś dorzuciło się do systemu jako wtyczka/ActiveX dla IE i na FF oraz Opere nie ma żadnego wpływu. Jedyny sposób, aby przekierować FF lub Operę, to wywołać przekierowanie poprzez wpisanie adresu w uruchom (uruchomić przez polecenie systemowe). Do tego Opera, FF musi być domyślną przeglądarką i otwierać nowe linki w aktywnym panelu (a przecież domyślnie jest w nowym).

Szuk:

MS AntiSpyware (wyszła nowsza wersja - szukaj w sieci) działa bezbłędnie i zalecam jego użycie.

Poza tym polecam SP2 dla Windows (jeśli go nie masz), zmianę przeglądarki na FF lub Operę i zablokowanie IE (np przez zmianę nazwy pliku: c:\program files\internet explorer\iexplore.exe na np "ie.exe").

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi