babel85 Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 Mam problem co wybrac Canona PowerShot Pro 1 czy Minolte A200 jaka jest wasza opinia?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 Minolta A200 uważana jest za najlepszego kompakta więc ja bym ją brał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 (edytowane) Minolta A200 uważana jest za najlepszego kompakta więc ja bym ją brał. Od kiedy ? i gdzie ? POKAŻ ! Co do tematu ... hmm z tego co się słyszy to ludzie bardziej polecają A2 (nie A200) a Pro1 (sam mam) ma strasznie duże szumy już na ISO 200 ... Autofokus działa tak sobie (albo to moje przyzwyczajenie do lustra) ... Bierz Minolte albo najlepiej to jakbyś brał Sony R1 ;] - kładzie wszystkie hybrydy P.S. Tu też nie widze sensu wypowiedzi piekła ... przecież Soniacz R1 jedzie wszystkie hybrydy .. zresztą ... POKAŻ ... ale w sumie nie ma się co dziwić skoro nazywasz hybrydę "kompaktem" - n/c i nie wprowadzaj ludzi w błąd ! Edytowane 28 Stycznia 2006 przez MaciekCi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 on pytal się o te dwa konkretne aparaty więc napisalem co lepsze o R1 nic nie bylo mowione a co do kompaktow to fakt moj blond :? Aha i przynajmniej moim zdaniem A200 robi lepsze fotki od R1 na poparcie daje foty R1 A200 Odrazu widac ze liście na a200 są wyrazniejsze a na r1 takie rozmyte Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cookie Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 bo w sumie A200 to taka kompaktowa hybryda w porównaniu z A1/A2 :wink: , co do tematu A200 to okrojona z kilku funkcji A2, więc lepiej kierować sie w stronę A2. Z tym że A200 można wyciągnąć za 1700 a np. R1 stoi chyba coś 2800, więc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 (edytowane) on pytal się o te dwa konkretne aparaty więc napisalem co lepsze o R1 nic nie bylo mowione a co do kompaktow to fakt moj blond :? Aha i przynajmniej moim zdaniem A200 robi lepsze fotki od R1 na poparcie daje foty R1 A200 Odrazu widac ze liście na a200 są wyrazniejsze a na r1 takie rozmyte Liscie - a czy autor zdjecia ostrzyl na liscie czy na inne obiekty na tych zdjeciach? Pozatym liscie maja to do tego, ze jak jest wiatr to sie poruszaja, wiec skad masz pewnosc ze akurat sie nie poruszaly? Edit: @cookie "bo w sumie A200 to taka kompaktowa hybryda w porównaniu z A1/A2" yyy tzn.? nie kumam, A200, A1, A2 to sa wlasciwie takie 3 hybrydy :> Edytowane 28 Stycznia 2006 przez SKRYTOBOJCA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 (edytowane) on pytal się o te dwa konkretne aparaty więc napisalem co lepsze o R1 nic nie bylo mowione a co do kompaktow to fakt moj blond :? Aha i przynajmniej moim zdaniem A200 robi lepsze fotki od R1 na poparcie daje foty R1 A200 Odrazu widac ze liście na a200 są wyrazniejsze a na r1 takie rozmyte no sorry ale ja tu wyraźnie widzę, że R1 ma ostrzejsze foty :D -> papatrz na tą łódkę a nie na liście. EDIT : Pozatym R1 ma znacznie większą matrycę i korzysta z większej powierzchni obiektywu ... 2/3" to praktycznie sam wycinek środka obiektywu = ostrość a 22mm R jedynki tak jak lustra chaczy już o zaokrąglanie szkła tzn. już nie obejmuje tylko środka więc na obrzeżach mogą być minimalne rozmazania ... Edytowane 28 Stycznia 2006 przez MaciekCi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cookie Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 @cookie "bo w sumie A200 to taka kompaktowa hybryda w porównaniu z A1/A2" yyy tzn.? nie kumam, A200, A1, A2 to sa wlasciwie takie 3 hybrydy :> :D z grubsza, jak porównasz kształt tych trzech aparatów to A1/A2 sa praktycznie identycznie, kańciaste, a A200 jest juz bardziej "kompaktowa ",niech będzie hybryda kompaktowa, zamiast kompaktowa hybryda :D :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 (edytowane) Dobra dobra wszystko się zgadza tylko zapominacie o jednym malym fakcie autor tematu nic nie wspominal o R1 fakt jest lepszy od A200 ale co stego. Ja teraz napisze że najlepiej to w sumie bylo by kupić Canon'a EOS 1Ds MARK II bo zjada na sniadanie i A200 i R1 napiszecie pewnie że to lustrzanka i inna klasa aparatu i cena ale autor nic nie wspominal czy to ma byc kompakt hybryda czy lustro (pytal sie o dwa konkretne aparaty) tak samo wy polecacie R1 nie biorąc pod uwage tego czy autor wogole bierze pod uwage ten aparat. Zapytal sie co lepsze A200 czy Pro 1 wy piszecie że R1 jest lepszy od A200 to ja na to że od R1 lebszy jest EOS 1Ds MARK II i on bedzie najlepszy :). Takie troche blendne kolo ale tak to mniej wiecej wygląda :) Edytowane 28 Stycznia 2006 przez pieklo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 (edytowane) a Mamyia i Hasselblad są lepsze od 1Ds :P piekło -> Czepiasz się nas, że polecamy R1 a Ty sam napisałeś "Minolta A200 uważana jest za najlepszego kompakta" co jest totalną bzdurą ! mogłeś napisać, że Minolta jest uważana za lepszy aparat od Pro1 a nie ogólnie ... w tym momencie porównałeś A200 do WSZYSTKICH aparatów cyfrowych (nie dlsr) . Więc czemu my mielibyśmy nie napisać o R1 i wyprowadzić Ciebie z błędu że A200 ssie a nie jest najlepszą cyfrą ... No i wprowadzasz ludzi w błąd takim gadaniem ... i weź tu wierz opiniom wyczytanym w necie :/ EDIT : Pozatym napisałem - niech bierze Minolte Edytowane 28 Stycznia 2006 przez MaciekCi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
babel85 Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 wiecie co wlasciwie to myslalem na R1 ale ten aparat kosztuje okolo 3100zl a minolta i canon okolo 2200 wiec to jest prawie 1000zl roznicy niestety na R1 mnie nie stac :D i jeszcze powiedzcie mi bo dostalem info ze A200 zastapilo A2 mozecie mi dac jakies linki gdzie moge dostac A2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samedi Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 Nowe A2 to ciezko moze byc dostac. Nie jest to nowy aparat. Nie wiem czy zalezy ci na nowym, ale ludzie ktorzy posiadaja taki sprzet raczej wiedza co maja i dbaja o niego wiec warto rozejrzec sie za uzywanym. Na Ebay chodzatak w okoli 300 - 350£ z akcesoriami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 wiecie co wlasciwie to myslalem na R1 ale ten aparat kosztuje okolo 3100zl a minolta i canon okolo 2200 wiec to jest prawie 1000zl roznicy niestety na R1 mnie nie stac :D i jeszcze powiedzcie mi bo dostalem info ze A200 zastapilo A2 mozecie mi dac jakies linki gdzie moge dostac A2 Pewnie na allegro :) Nowek juz raczej nie uswiadczysz, chyba ze na jakims odludziu gdzies sie uchowala :) A A2 ma wizjer taki ze hoho :) cos kolo 920tys pix :) no i wizjer mozna odchylac do 90 stopni w gore :) A co do R1 to na allegro juz kolo 2900zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 MaciekCi masz racje w 100% z tym że napisalem że A200 jest najlepszą hybrydą (tzn z początku pisalem ze kompaktem i tez blond) napisalem tak bo poprostu opierałem się na starych danych (bo kiedy A200 wychodził to był najlepszy) moj blond i tyle a twoje polecanie R1 i tak nie wniosło nic do tematu :wink: :lol: A więc wracając do tematu ja polecam A200 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 MaciekCi masz racje w 100% z tym że napisalem że A200 jest najlepszą hybrydą (tzn z początku pisalem ze kompaktem i tez blond) napisalem tak bo poprostu opierałem się na starych danych (bo kiedy A200 wychodził to był najlepszy) moj blond i tyle a twoje polecanie R1 i tak nie wniosło nic do tematu :wink: :lol: A więc wracając do tematu ja polecam A200 no niestety ;) ale autor wszedł , napisał, że R1 nie wchodzi w grę i teraz będzie polował na mój drugi typ -> A2 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samedi Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 (edytowane) Nie patrz na A200. Nie warto sobie glowy zawracac, nie dorasta A2 do piet. Jedynie co ma lepsze to PostProcessing zdjec nie wychodza juz takie miekkie i przydatny obrotowy LCD. Edytowane 28 Stycznia 2006 przez samedi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
babel85 Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 a tak BTW R1 nie wydaje wam sie ze jest on troche duzy i ze ten ekranik jest troche nieporeczny, bo w sumie to czy miedzy A200 a R1 jest róznica warta 1000zł ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 a tak BTW R1 nie wydaje wam sie ze jest on troche duzy i ze ten ekranik jest troche nieporeczny, bo w sumie to czy miedzy A200 a R1 jest róznica warta 1000zł ?? jest R1 to już prawie DSLR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 R1 to jest wlasciwie lustrzanka jezeli chodzi o wielkosc fizyczna matrycy, jedynie sie rozni tym ze ma obiektyw na stale - calkiem niezly na dodatek :) Tylko ze iso1600 moglobyc ciut lepsze ale z neat image powinno byc calkiem ok :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
babel85 Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 a myslicie ze cena tej R1 zmieni sie znacznie w ciagu najblizszych dwoch miesiecy?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 Na wejsciu kosztowal juz z 4tys. wiec raczej juz nie bedzie spadac znaczaco w dol :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopo Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 w tej cenie zastanów się nad fuji 9500 lub panasonic fz30... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...