Skocz do zawartości
Przemek345

Wc By Przemek345 Rev1

Rekomendowane odpowiedzi

Są takie białe bo petrygo strasznie się pieni na początku lecz po ok. 30 min już czyściutkie, krystaliczne

CZY ZA KAZDYM RAZEM PO STARCIE POMPKI CI SIE ZAPIENIA??

U mie tez jak miałem zapieniony układ to miałem wysokie temperatury, ale wlałem do pełna płynu do odpowietrznika i zostawiłęm na pare godzin i sie nie pieni nawet po włączeniu pompki.

Jesli masz układ całkowicie odpieniony to moze masz jakis nieudany bloczek? pasta tez aby osiągnąc pełną wydajnosc potrzebuje 1-2 tygodnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pieni się tylko jak na pełnie układ potem już się nie pieni

Wymieniłem właśnie sprężynki na większe i grubsze ale dało to tylko to że jak za mocno przykręciłem to zwisy :-|

Jutro kupie termometr i zobaczę jaka temp wody może to coś da ...

Edytowane przez Przemek345

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wymieniłem właśnie sprężynki na większe i grubsze ale dało to tylko to że jak za mocno przykręciłem to zwisy :-|

Jutro kupie termometr i zobaczę jaka temp wody może to coś da ...

Sprężynki możesz wywalić całkiem, nie zrobi to zadnej różnicy, a zwisy wynikły z tego ze za mocno dokręciłeś z której strony blok i zaczął on nie przylegać po stronie przeciwnej. Poza tym płyta główna może Ci sie wyginać już przy takim dokręceniu, tak jak pisałem to nalezy dokręcić mocno ale z wyczuciem.

Wiem ze to już napewno Cię mocno denerwuje ale po prostu jest gdzieś jakiś błąd w sztuce stąd wynikają te problemy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

34* idle to tragedi nie ma, ale nadal zle, moze ten twój roztwór co masz wlany to dziadostwo. Ja bym go zlał i wlał samą wode destylowaną. Wiem ze raz jak wlałem borygo to temperatury urosły o 3*, ale te borygo nie było mieszane z wodą. U nie na celeronie D 2400@ 3600 tez miałem ok 34* w idle ale ja mam freezera1 i dwa bloki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wku*****m się i złożeyłem starego kompa na Celku D 2,53, Abicie IC7 i 5600xt :-P

Celeron D 2,53 @ 3,8 na 1,45V -----idle/stress

Celeron D 2,53 @ 4 na 1,575V------idle/stress

to samo tylko na AC------idle/stress

co myślicie o tych temp. bo moim zdaniem różnice są bardziej wyraźne, więc co może być nie tak z tym opkiem :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wku*****m się i złożeyłem starego kompa na Celku D 2,53, Abicie IC7 i 5600xt :-P

Celeron D 2,53 @ 3,8 na 1,45V -----idle/stress

Celeron D 2,53 @ 4 na 1,575V------idle/stress

to samo tylko na AC------idle/stress

co myślicie o tych temp. bo moim zdaniem różnice są bardziej wyraźne, więc co może być nie tak z tym opkiem :mur:

Mam taką bardzo naciaganął wersje ze na opku kapelusz siedzi krzywo i po prostu zmiana AC na WC nie daje duzego skoku temp bo procek i tak trzyma ciagle wysoką temp ze względu na krzywą czapke. Jednak zabawe ze zdejmowaniem raczaj Ci odrazam, lepiej chyba wymienic procek na inny tymbardziej ze twój rewelacyjnie sie nie kręci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam taką bardzo naciaganął wersje ze na opku kapelusz siedzi krzywo i po prostu zmiana AC na WC nie daje duzego skoku temp bo procek i tak trzyma ciagle wysoką temp ze względu na krzywą czapke. Jednak zabawe ze zdejmowaniem raczaj Ci odrazam, lepiej chyba wymienic procek na inny tymbardziej ze twój rewelacyjnie sie nie kręci.

w tej chwili trudno dostac optka za rozsadna kase, a co do Twojej naciaganej wersji to jest ona całkiem całkiem ;)

//

a mi sie jednak wydaje ze te tempy to jest jednoznaczna odpowiedz ze celerony sa lepsze od Opterona :lol: - przeciez sami widzicie ;)

Edytowane przez kszonek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Minęło trochę czasu i trochę się pozmieniało między innymi ihs zdjęty (przebieg operacji) :wink: oraz od kilku dni do zestawu dołączył bloczek na grafę F2G od sama, oraz radiatorki zalmana

Dołączona grafika

Dołączona grafika

radiatorki pasują na styk ale świetnie spełniają swoje zadanie :)

ogólnie mówiąc:

temp gpu:

AC idle 45 stress 70

WC idle 29 stress 41

oc gpu i mem

AC bez radiatorków 510/550

WC z radiatorkami 550/590

3dmarki aktualnie:

03 - 12000

05- 5900

Edytowane przez Przemek345

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

az tak bardzo podwyzył ci tempy blok na gpu?? Czy ta chłodnica jest taka badziewna czy co?? Fakt ze jak miałem dwa bloki, cpu i gpu, gpu to fx5500, czyli moze mocno sie nie grzeje, ale nie odczułęm zadnego wzrostu temperatury, miałem freezera1 z amberem120.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Również chcę złożyć WC , ale zastanawiam się nad pompką i chłodnicą . Chciałbym żeby wszystko było pasiv , czy kadet da radę ??

Części :

bloki na cpu i gpu od Misia15go

pompka Hydor Seltz L-20 II - może coś innego w tej cenie ??

chłodnica -?

na chłodnice , pompke ,weże i te "dodatki" chcę przeznaczyć ok.200zł

Co Radzicie ??

Pisze tutaj , bo nie chciałem zakładać nowego topicu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kadet nie da rady. Do passiva to sie nadają jedynie duze chłodnice samochodowe z zachowaniem sesnowynch tempów. Bo jezeli ci nie przeszkadza temperatura 40C w idle na procu to nawet nagrzewka z fiata da sobie rade.:).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A 12cm wiatrak na małych obrotach dużo daje ?

Bardzo duzo :) .... tylko "małe" obroty to pojecie względne, bo jezeli bedą to az takie małe obroty, że wentyl nei bedzie praktycznie pchac powietrza, to wiadomo jakie tego skutki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może do tematu topicu dodam jeszcze "& problemy Andrzejqa"... sory ale co za problem założyć oddzielny topic, i nie robić bagna w innym (czyt. moim), hmm a może w tym ze jak byś założył swój to by Cię każdy skierował do szukania hmm no ale nie czepiam się. Co do Twojego problemu bez wiatraczka ciężko będzie przynajmniej coś na 5V puścić i będzie spokój

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi