xeper Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 W ciągu kilku przyszłych dni będziemy kręcić teledysk zespołu metalowego, w którym gram. I teraz napiszę o co mi się rozchodzi. Dysponujemy kamerą cyfrową (jakiś Panasonic chyba) ze statywem, oraz kartą wideo (jakaś w miare dobra, nie znam firmy, bo to kolegi - w kazdym razie kupowal ją na wakacje za oko 1000zł). Kolejne co mamy to wiadomo gotowy podkład (profesjonalnie zrobiony), instrumenty. Z efektow - mamy jakieś światła sceniczne, stroboskop, urządzenie do robienia dymu/pary/mgły - nie wiem jak sie na to mówi :]. Teledysk będzie miał fabułę o pewnym kolesiu, który jest troche psychiczny, ale mniejsza z tym. Chodzi mi o pomoc przy scenach muzycznych - zespołu, bo ich będzie więcej. I teraz pytanie do Was - jak to zrobić, jak ustawiac światła.. Chodzi mi aby teledysk był wizerunkowo pasujący do stylu - metal. Jak zrobić najazdy - może jakiś prowizoryczny wózek zrobić... ma ktoś może jakieś rady. Aha i najważniejsze - Jakich użyc programów, filtrów, efektów, zabiegów itd, aby całość po zmontowaniu wyglądała na prawie profesjonalną robotę - chodzi mi o płynność ruchu itd. Wiadomo amatorskie nagrania zawsze są takie zbyt płynne, że tak to nazwę... Do obróbki mam do dyspozycji Adobe After Effects 6.5, Pinnacle Video Studio 9. Jeśli chodzi o montaż, to umiem tyle, co nauczyłem się przez 3 lata bawienia się kartą TV. Na stronie www.criticalmass.metal.pl może ściągnąć nasz pierwszy klip nagrany we wrześniu - to była totalna amatorszczyzna - teraz chcemy nagrać coś o niebo lepszego. Mamy nadzieje, że pomożecie nam. Najchętniej chciałbym poczytać Wasze wersje klipu - poprostu po kolei co i jak byscie robili na naszym miejscu.. pozdr. Xeper P.S. JEŚLI TEMAT JEST W ZŁYM DZIALE TO PROSZĘ O PRZENIESIENIE W ODPOWIEDNI.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 (edytowane) Rozwin temat kapela metalowa :) Heavy, Death, Black, Speed, Love (tfu kto to wymyslil?), Pop ( :/ ) itd :) Najlepiej to poogladaj jakies teledyski innych kapel i jakies pomysly same wpadna do glowy :) Edytowane 28 Stycznia 2006 przez SKRYTOBOJCA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 Skrytobojca -> zasysaj ich klip to się dowiesz co za muzyka ;) (całkiem przyzwoita :) ) Co do samego pomysłu ... to jak wyżej -> oglądajcie teledyski innych. Popracujcie żeby kamera nie traciła ostrości Super wyszedł efekt z płonącym pentagramem i możecie to powtórzyć tylko najlepiej jakby było całkiem ciemno i niech wśród otchłani czarności zapłonie pentagram ;) trzeba do tego dać ciekawy kadr i będzie bajka :) co do wózka to ok ... może być coś na bazie deskolorki a do tego przyczepiony statyw żeby było bardzo stabilnie :) . Pozatym ... pooglądaj galerie fotograficzne :D np. www.plfoto.com ... i poprostu poszukaj ciekawych kadrów filmu w fotografi ;) . Pozdrawiam i czekam na dalsze prace i efekty ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 (edytowane) Myśle że powinieneś obejrzeć teledysk CHAINSAW Deserted Land myśle że chodzi ci właśnie o ten styl teledysku a propos samej grupy to moge dodać że chłopaki grają kawał dobrego hevy metalu polecam zapoznać się z ich utworami zwłaszcza że to nasi rodacy. Edytowane 28 Stycznia 2006 przez pieklo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...