Skocz do zawartości
xeper

Wideoklip Metalowej Kapeli....

Rekomendowane odpowiedzi

W ciągu kilku przyszłych dni będziemy kręcić teledysk zespołu metalowego, w którym gram. I teraz napiszę o co mi się rozchodzi. Dysponujemy kamerą cyfrową (jakiś Panasonic chyba) ze statywem, oraz kartą wideo (jakaś w miare dobra, nie znam firmy, bo to kolegi - w kazdym razie kupowal ją na wakacje za oko 1000zł). Kolejne co mamy to wiadomo gotowy podkład (profesjonalnie zrobiony), instrumenty. Z efektow - mamy jakieś światła sceniczne, stroboskop, urządzenie do robienia dymu/pary/mgły - nie wiem jak sie na to mówi :]. Teledysk będzie miał fabułę o pewnym kolesiu, który jest troche psychiczny, ale mniejsza z tym. Chodzi mi o pomoc przy scenach muzycznych - zespołu, bo ich będzie więcej. I teraz pytanie do Was - jak to zrobić, jak ustawiac światła.. Chodzi mi aby teledysk był wizerunkowo pasujący do stylu - metal. Jak zrobić najazdy - może jakiś prowizoryczny wózek zrobić... ma ktoś może jakieś rady. Aha i najważniejsze - Jakich użyc programów, filtrów, efektów, zabiegów itd, aby całość po zmontowaniu wyglądała na prawie profesjonalną robotę - chodzi mi o płynność ruchu itd. Wiadomo amatorskie nagrania zawsze są takie zbyt płynne, że tak to nazwę... Do obróbki mam do dyspozycji Adobe After Effects 6.5, Pinnacle Video Studio 9. Jeśli chodzi o montaż, to umiem tyle, co nauczyłem się przez 3 lata bawienia się kartą TV.

Na stronie www.criticalmass.metal.pl może ściągnąć nasz pierwszy klip nagrany we wrześniu - to była totalna amatorszczyzna - teraz chcemy nagrać coś o niebo lepszego. Mamy nadzieje, że pomożecie nam.

Najchętniej chciałbym poczytać Wasze wersje klipu - poprostu po kolei co i jak byscie robili na naszym miejscu..

pozdr. Xeper

P.S. JEŚLI TEMAT JEST W ZŁYM DZIALE TO PROSZĘ O PRZENIESIENIE W ODPOWIEDNI....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozwin temat kapela metalowa :)

Heavy, Death, Black, Speed, Love (tfu kto to wymyslil?), Pop ( :/ ) itd :)

Najlepiej to poogladaj jakies teledyski innych kapel i jakies pomysly same wpadna do glowy :)

Edytowane przez SKRYTOBOJCA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skrytobojca -> zasysaj ich klip to się dowiesz co za muzyka ;) (całkiem przyzwoita :) )

Co do samego pomysłu ... to jak wyżej -> oglądajcie teledyski innych.

Popracujcie żeby kamera nie traciła ostrości

Super wyszedł efekt z płonącym pentagramem i możecie to powtórzyć tylko najlepiej jakby było całkiem ciemno i niech wśród otchłani czarności zapłonie pentagram ;) trzeba do tego dać ciekawy kadr i będzie bajka :)

co do wózka to ok ... może być coś na bazie deskolorki a do tego przyczepiony statyw żeby było bardzo stabilnie :) . Pozatym ... pooglądaj galerie fotograficzne :D np. www.plfoto.com ... i poprostu poszukaj ciekawych kadrów filmu w fotografi ;) . Pozdrawiam i czekam na dalsze prace i efekty ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myśle że powinieneś obejrzeć teledysk CHAINSAW Deserted Land myśle że chodzi ci właśnie o ten styl teledysku a propos samej grupy to moge dodać że chłopaki grają kawał dobrego hevy metalu polecam zapoznać się z ich utworami zwłaszcza że to nasi rodacy.

Edytowane przez pieklo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi