Skocz do zawartości
TOMAHAWK_

Ntfs.sys - 0x00000024 - Błąd

Rekomendowane odpowiedzi

od poczatku, przeglądałem dysk który miałem dodatkowo podłączony do kompa, nagle komp się zrestartował i pokazuje się ten komunikat i nic więcej nie da się zrobić, pokazuje się on jak mam podłączony tylko swój dysk (jak ten drugi to tez), jak skasuje plik ntfs.sys, to nie mam dostępu do partycji ntfs (mam 2 partycje fat32 i jedną ntfs), komunikat pokazuje się nawet jak podłącze swój dysk do innego kompa, szukałem odpowiedzi na problem na microsoft.com ale u mnie nie da się nic zrobić, help ?

Dołączona grafika

Edytowane przez TOMAHAWK_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

od poczatku, przeglądałem dysk który miałem dodatkowo podłączony do kompa, nagle komp się zrestartował i pokazuje się ten komunikat i nic więcej nie da się zrobić, pokazuje się on jak mam podłączony tylko swój dysk (jak ten drugi to tez), jak skasuje plik ntfs.sys, to nie mam dostępu do partycji ntfs (mam 2 partycje fat32 i jedną ntfs), komunikat pokazuje się nawet jak podłącze swój dysk do innego kompa, szukałem odpowiedzi na problem na microsoft.com ale u mnie nie da się nic zrobić, help ?

a skanowałes dysk w poszukiwaniu błędów z parametrem /R ?

plik ntfs.sys to sterownik systemu plików to raczej nie on jest problemem ale uszkodzenie systemu plików lub dysku albo uszkodzony, niekompatybilny sterownik kontrolera dysku

Edytowane przez Zawadaki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uszkodzenie dysku raczej odpada, niekompatybilny sterownik kontrolera dysku raczej tez, raczej to będzie uszkodzenie systemu plików

ciekawe jak mam przeskanować jak system zatrzymuje się na blue_screen'ie

jak się nie znajdzie rozwiązanie to będę musiał wykasować partycje i użyć jakiegoś progsa do odzyskiwania danych, mam nadzieje że 10gb danych szlag nie trafił

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi