limerro Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 (edytowane) No tak, ale ja sie zawsze wpieprze w jakas paskudna dyskusje :/ Tu wychodzi ulomnosc internetu i dowolnosc interpretacji. Klopoty to moja specjalnosc. Tak podalem rozsadnych ludzi, ktorzy sie nie pakuja w zbedne dyskusje i maja duza wiedze (przynajmniej tak mi sie wydaje) ;) Przy okazji jestem ciekaw, kto zalozyl dzial Lapcie ;) O ile mi wiadomo jednym z pierwszych aktywnych byl SpiderMAN. Edytowane 4 Lutego 2006 przez limerro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sansaba Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 Gdybym mial glosowac to bylby to chyba ayem, vitucky, samedi ;-) Gdybym ja miał głosować mili Panowie - no cóż... limerro i samedi + kilku "korespondentów wojennych" :banana: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 (edytowane) Gratuluję - i życzę owocnej (nie mylic z owocową :D) współpracy z bracią laptopową... Owocowa to bedzie, jak sie userzy nie beda chcieli dostosowac do nowego porzadku :twisted: dzolk oczywiscie :) Edytowane 4 Lutego 2006 przez costi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sansaba Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 Owocowa to bedzie, jak sie userzy nie beda chcieli dostosowac do nowego porzadku :twisted: costi - jak w rządzie - kto by nie rządził - i tak kaczor :blink: :lol2: Ale wybór administracji słuszny... Popierany chyba przez zdecydowaną większość... Teraz dalej Panowie, dalej. Nowy moderatorek sam nie da rady :lol2: Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 Gdybym mial glosowac to bylby to chyba ayem, vitucky, samedi ;-)Limerro to mialo oznaczac ze nie podoba ci sie to ze mnie wybrali czy to ze procz mnie wymienieni tez powinni dostac moda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitucky Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 Limerro to mialo oznaczac ze nie podoba ci sie to ze mnie wybrali czy to ze procz mnie wymienieni tez powinni dostac moda? pewnie mu chodzilo o to drugie, Limerro to podstawa ze powinien tez dostac moda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 Limerro to mialo oznaczac ze nie podoba ci sie to ze mnie wybrali czy to ze procz mnie wymienieni tez powinni dostac moda? Eee przeciez widzialem,ze juz masz :) Chyba, ze z tym konkursem - "Spojrzcie na obrazek, co sie zmienilo? " chodzilo o to, ze przerzuciles opaske z jednego oka na drugie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotras82_w Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 Witam. Przeczytałem z uwagą cały wątek i..........musze chyba Was przeprosić. Zalogowałem się na Waszym forum tylko dlatego, że kolega powiedział mi, że tu uzyskam najlepsze porady odnośnie kupna laptopa. Przyznam się szczerze, że popełniłem błąd o którym właśnie tu mowa i wyrażam skruchę. Jako totalny nowicjusz w sprawach laptopa założyłem właśnie taki wątek myśląc, że bez własnego zaangażowania zostanie mi przedstawiony złoty środek mojego problemu. Im bardziej jednak się zagłębiałem w ten temat tym bardziej widziałem jak mocno byłem nachalny. Dopiero po 2 miesiącach szperania po inernecie, czytania na temat nowych technologii oraz porównywania cen wybrałem laptopa. Była to decyzja trudna ale po naprawdę głębokim zastanowieniu DO CZEGO BĘDĘ UŻYWAŁ TEGO LAPTOPA. Mnie też drażni jak ktoś pisze: "potrzebuje laptopa do pracy ale może od czasu do czasu sobie pogram i mam na to 3k". Jak ktoś chce sobie pograć to niech kupi jakąś mocarną kartę i będzie miał spokój ale na Boga jak to zrobić za 3k?? Ostatnie słowo do takich nowicjuszy jak ja: Nie umieszczajcie takich wątków jaki ja umieściłem gdyż jeśli się tylko zagłębicie w temat zrozumiecie, że popełniliście błąd, jak ja i będzie wam wstyd później przed innymi userami. Pozdrawiam wszystkich i stawiam wirtualne piwko :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 (edytowane) Witam na forum ! Brawo za odwage w dochodzeniu do sedna sprawy tutejszej irytacji. Godne pochwaly, tym bardziej jezeli wybor okazal sie w pelni samodzielny i dobry. Wiedza nie hanbi, nawet komputerowa - kiedys sie moze przydac. Jak mawial Obi Wan Kenobi - Trust Your feelings Mark ;) Edytowane 4 Lutego 2006 przez limerro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sansaba Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 Nie umieszczajcie takich wątków jaki ja umieściłem gdyż jeśli się tylko zagłębicie w temat zrozumiecie, że popełniliście błąd, jak ja i będzie wam wstyd później przed innymi userami. Pozdrawiam wszystkich i stawiam wirtualne piwko :) Więcej takich ludzi i będzie duużo lepiej... Wirtualne piwko 4 You Too. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megax Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 mam jedna propozycje: moze zrobic by, tak jak z kartami graficznymi, zestawienie prockow ?? nie wiem czy jest to do zrobienia, ale moze jest ktos kto zna temat baaaardzo dobrze i moglby cos skrobnac (cos jak poradnik maSTHa212). jakies benchmarki i inne testy (np. fps w grach roznych procow z ta sama grafa (limerro pisal)). Chodzi o to zeby bylo w miare obiektywnie i autor odlozyl (jezeli ma) uprzedzenia do AMD/Intela. Trzeba by przyjac jakies kryteria, twardo zalety i wady wymienic i jakis ogolny ranking walnac (w CHIPie sa dobre rankingi - POWER i ECONO. pierwszy to nie patrza na cene (im wiekszy wypas tym wyzsze miejsce), a econo to stosunek do ceny). nie wiem czy to ma szanse powodzenia ale jezeli tak to bylby to i dobry poradnik dla laikow i moze byloby troche mniej klotni co jest lepsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenji Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 mam jedna propozycje: moze zrobic by, tak jak z kartami graficznymi, zestawienie prockow ?? nie wiem czy jest to do zrobienia, ale moze jest ktos kto zna temat baaaardzo dobrze i moglby cos skrobnac (cos jak poradnik maSTHa212). jakies benchmarki i inne testy (np. fps w grach roznych procow z ta sama grafa (limerro pisal)). Chodzi o to zeby bylo w miare obiektywnie i autor odlozyl (jezeli ma) uprzedzenia do AMD/Intela. Trzeba by przyjac jakies kryteria, twardo zalety i wady wymienic i jakis ogolny ranking walnac (w CHIPie sa dobre rankingi - POWER i ECONO. pierwszy to nie patrza na cene (im wiekszy wypas tym wyzsze miejsce), a econo to stosunek do ceny). nie wiem czy to ma szanse powodzenia ale jezeli tak to bylby to i dobry poradnik dla laikow i moze byloby troche mniej klotni co jest lepsze. ja mam ochote naskrobac cos na temat prockow. centrino turion itp. potrzebuje jednak troche czasu, w pon. egzamin. a potem 2 tygodnie z ograniczonym dostepem do sieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 OK, chciałem tylko dodać takiego newsa. Skład moderski subforum laptopowego jest już pełny. Po mnie do grona dołączyli jeszcze samedi i limerro. Myśle że nikogo ani nie dziwią ani nie bulwersują te kandydatury. Od siebie dodam że bardzo się cieszę z takiego obrotu sprawy. Co do "porządków" to można powiedzieć że już się one zaczeły. Na forum moderskim jest juz dyskusja nad rozwiazaniami ktore zamierzamy wprowadzic i jak tylko beda jakies konkrety to bedziemy sie nimi z Wami dzielic wlasnie w tym topicu. Takze cierpliwosci. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 Jeszcze może będzie jedna osoba ;) W każdym razie ciesze się, że są chęci, są siły i wszystko idzie w dobrym kierunku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samedi Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 OK potrzeba nam 3 ochtnikow do prowadzenia rankingow 3Dmarka03,05,06. Musisz byc summienny i miec troche wolnego czasu zeby prowadzic sprawe na biezaco. To kto chetny?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 Jeszcze może będzie jedna osoba ;) W każdym razie ciesze się, że są chęci, są siły i wszystko idzie w dobrym kierunku :) Uuu no to sie nie spodziewałem. Chęci sa ogromne, siły również. Dziś wieczorem prawdopodobnie ogłosimy beta wersje zmian, która być może przerodzi się w alfe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurek Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 Jeszcze może będzie jedna osoba ;) W każdym razie ciesze się, że są chęci, są siły i wszystko idzie w dobrym kierunku :) uuuu no rozkreca sie cos widze w koncu :) maSTHa212 co teraz masz na celowniku? Bo widze ze swojego sagera puszczasz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 (edytowane) Dla wszystkich zainteresowanych bo juz pare wiadomosci na ten temat dostalem : mojego Sagera wystawiam na aukcje 27 lutego, bedzie trwala 10-14 dni. Co mam na celowniku nie zdradze, niespodzianka. Nie chce zapeszcac. Dowiecie sie jak pojawi sie recenzja ;) Sorry za offtop. Edytowane 6 Lutego 2006 przez maSTHa212 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurek Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 (edytowane) no mysle ze gorzej niz 7800GTX w SLI nie zejdziesz ;) + specjalne biorko z zestawem wentylatorow :P Edytowane 6 Lutego 2006 przez kurek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 (edytowane) Hehe mysle ze sporo osob sie bardzo zdziwi, ale tak jak mowilem nie bede zapeszac. A zeby ot nie robic to zapraszam ewentualnie na PW. Aha no i wracajac do prosby samediego : potrzeba 3 ludzi do 3 rankingów : 3dmark03,05 i 06 (po jednym na glowe zeby nie bylo). Chetni niech pisza do ktoregos z moderatorow. Edytowane 6 Lutego 2006 przez maSTHa212 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurek Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 no i jak zglosil sie wam ktos chetny do ukladania wynikow w dzilach 3D Mark? Siedzicie cicho wiec pewnie praca idzie cala para :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 (edytowane) Najpierw ojciec dyrektor musi poswiecic forum. Wszelkie informacje uzyska najpierw TV Trwam, ktora ma wylacznosc na transmisje z podpisania paktu stabilizacyjnego ;-) Edytowane 6 Lutego 2006 przez limerro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 (edytowane) Witam Forumowiczów Jak paru z Was sie zorientowało dziś praktycznie od samego rana trwała zaciekła dyskusja nad zmianami jakie muszą zajść na forum aby przybrało ono jako taki kształt i ład. Nad każda kwestią byla rozmowa, chociaż w przeważającej większości zgadzaliśmy się ze sobą. Myśle że nasze pomysły Wam sie spodobają i nie skończy się to natychmiastowym linczem na moderatorach :lol: A teraz już konkrety : 1. Recenzje - jednogłośnie przeszła opcja że wszystkie zostaną zebrane i zgromadzone w jednym przyklejonym topicu, redagowanym na bieżąco. Topic bedzie zamkniety, zmiany beda dotyczyc tylko kolejnych recenzji. Podzial alfabetyczny ze wzgledu na firmy. Jednoczesnie wraz z czasem wprowadzic chcemy zasade "1 laptop - 1 topic". 2. Rankingi - postanowione zostało że zostaje zamkniety topic z rankingiem SuperPi. Na jego miejsce powstanie nowy ranking z innym benchmarkiem mierzącym wydajność procesorów. Jakim programem bedzie to robione jeszcze nie postanowiono, czekamy na propozycje. Ranking 01SE zostaje, dochodza wspomniane 03,05 i 06. W kazdym bedzie podział na OC i bezOC, po 10 miejsc. ORB wymagany tylko w momencie gdy waży sie awans do pierwszej trójki, w innym przypadku wystarczy screen. Przypominam że nadal czekamy na zgłoszenia do prowadzenia rankingów. Chcemy aby tworzenie forum działało na zasadzie współpracy. Przyklejony bedzie TYLKO ranking, dyskusja o nich odbywac sie bedzie w nowo zalozonych tematach i tylko tam, reszta tematow o 3dmarkach zostanie zamkniete. 3. Co kupić - najbardziej drażliwy temat. Jak można zauważyć na głównej pojawiło sie właśnie subforum o takim tytule i tam właśnie odbywać sie bedzie dyskusja o tym co dla kogo i za ile. Chwilowo apelowałbym jeszcze jednak o nie dodawanie tam wątków (została pewna kosmetyka) 4. Tematy przyklejone - Zniknie temat Laptopy - dyskusja ogolna, na jego miejsce wejdzie News i Akcesoria. Możecie sie rowniez spodziewać tematu o wszelkiej masci nosidełkach bo o to tez pyta sporo osob. 5. Porządki ogólne - w miare możliwości powoli będziemy porządkować cały dział, także prosze sie nie wściekać że nie od razu zapanuje ład i skład. Tyle. Mam nadzieje ze te wlasnie tego oczekiwaliscie. Czekamy na Wasze reakcje. pozdrawiam EDIT. Jak o czymś zapomnialem to prosze pozostalych moderów o dopisanie. Edytowane 6 Lutego 2006 przez maSTHa212 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenji Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 dlaczeg znika ranking superPI, przydalo by sie zmienic lekko jego forme na krecone i nie krecone. superPI jest bobre bo male. nie kazdemu bedzie chcialo sie instalowac wieksze benchmarki tylko po to zeby zmierzyc sie z innymi. inne benche tez oczywiscie bym chcial. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitucky Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 dlaczeg znika ranking superPI, przydalo by sie zmienic lekko jego forme na krecone i nie krecone. superPI jest bobre bo male. nie kazdemu bedzie chcialo sie instalowac wieksze benchmarki tylko po to zeby zmierzyc sie z innymi. inne benche tez oczywiscie bym chcial. popieram krecone i niekrecone byleby było bo tak to jest kogiel mogiel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 A co powiecie na CPUMark 2.1? Program malutki, 160KB, ale za to bardziej rozbudowany niz SuperPi. Pokazuje sporo informacji, i tez ma wynik w punktach. Sprawdzcie i powiedzcie co myslicie, moze to bedzie dobra alternatywa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 Narazie jeszcze nic nie znika z forum, bez obaw. Niemniej sens tego benchmarka jest dyskusjny. Małe nie oznacza dobre. Postaramy sie znalezc alternatywe dla tego programu - propozycje mile widziane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sansaba Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 (edytowane) A co powiecie na CPUMark 2.1? Program malutki, 160KB, ale za to bardziej rozbudowany niz SuperPi. Pokazuje sporo informacji, i tez ma wynik w punktach. Sprawdzcie i powiedzcie co myslicie, moze to bedzie dobra alternatywa.Mnie sie podoba... Witam tez nową ekipę moderów - nie pomyliłem się w typowaniu, mogłem jakiś zakład zawrzeć :lol2: :blink: Pozdrawiam wszystkich Edytowane 6 Lutego 2006 przez sansaba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitucky Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 A co powiecie na CPUMark 2.1? Program malutki, 160KB, ale za to bardziej rozbudowany niz SuperPi. Pokazuje sporo informacji, i tez ma wynik w punktach. Sprawdzcie i powiedzcie co myslicie, moze to bedzie dobra alternatywa. tez ok jest, idealnie to by bylo do kompletu dac PcMark obok 3DMarkow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 tez ok jest, idealnie to by bylo do kompletu dac PcMark obok 3DMarkowTen programik wydaje mi sie ciekawszy a co do PCMarka to tez nad tym myslalem tyle ze jest jedno aczkolwiek znaczace ALE : opcja CPU TEST jest dostepna dopiero w wersji platnej. W darmowej jest test ogolny a to chyba nie o to nam chodzi. Ja postuluje za tym CPUMarkiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...