AMDX Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 (edytowane) Historia 1 odpalam kompa cisnę torrenta wychodzę 2 wracam po 3-4 h odpalam monitor i blue screen (bla bla nawet nie czytałem) 3 res i kaput nie wstaje Parametry model-WD400EB-00CPF0 drive parameters-LBA 78165360 s/n-WCAAT5842474 date-30 apr 2002 ------------------------------ Z dyskiem robiłem wszystko ... testy,resy biosa dysku/(nowe wersje),różne programy ratunkowe (producenta,dosowe i inne)... Rezultaty -wykrywa poprawnie bios liczba głowic , rozmiar itp. -windows czasami go widzi (po zabawie z programami które na siłe go instalują) -w windzie formatuje się jak dochodzi do 100%- error -odzyskanie boot sectora - failed (w dosie to samo) C:\>fixboot,C:\>fixmbr- failed -format nisko poziomowy - failed - win98se,winxp,win2000,Linux instal-failed -1 program producenta (WD coś tam) wykrywa go poprawnie i naprawia go niby poprawnie (formatuje się tam itp.) ale nadal nie działa.. -dysk się kręci od czasu do czasu chyba głowicą po lata (ale na rozkazy ruchu głowic nie odpowiada) -dysk testowany w różnych pozycjach pion poziom bok. itp różne konfiguracje (slave,master itp) -jak komp widzi to nie da się wejśc na niego nic zapisać żadnych plików nie widać (dysk widmo) -testowany na 3 kompach przyczyny mogą być 2: (tak mi się zdaje) głowica dysku kaput albo kontroler głowic kaput denerwuje mnie to że go widzi bios i czasem winda testowałem sprawdzałem już wszystko...ale na dal trup może ktoś zna jeszcze jakieś sposoby ?? :lol2: co skłoniło mnie to żeby napisać ten post: wczoraj chciałem go rozkręcić = (prawdopodobie bankowa śmierć dysku) ale plomby mnie zatrzymały i wtedy pomyślałem (a może go spylić na allegro albo coś na tweak.pl wymyślą) Edytowane 28 Stycznia 2006 przez AMDX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekservice Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 Witam. Na bank trup od strony głowic i talerzy, czasami niestety tak jest. :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMDX Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 Witam. Na bank trup od strony głowic i talerzy, czasami niestety tak jest. :sad: rozkręcić czy spylić ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekservice Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zależy, jak jesteś ciekawski to rozkręć, jak brakuje kaski to sprzedaj bo podejrzewam że elektronika sprawna może komuś się przyda (do trupa na elektronikę). :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMDX Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zależy, jak jesteś ciekawski to rozkręć, jak brakuje kaski to sprzedaj bo podejrzewam że elektronika sprawna może komuś się przyda (do trupa na elektronikę). :) a czy kupują dyski/elektronikę z przedartymi plombami ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekservice Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 Owszem ale będzie chciał napewno gwarę na rozruch, i zawsze inaczej to wygląda jak dychol grzebany. Moja rada, jak chcesz sprzedać nic nie rozbieraj (szybciej pójdze) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...