Piwo_ Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 Witam. Nie znam sie na zasilaniu komputera. Mam stary zasilacz w nowym kompie i chcialbym sie dowiedziec czy wszystko jest ok z napięciami. Tu jest screen ze speedfan'a -> http://www.euser.9o.pl/napiecia.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekservice Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 (edytowane) Witam. Napięcia są w porządku (wg. programu) chcesz być pewny na 100% zmierz miernikiem. B) Edit. Trochę nie podoba mi się -12V. Edytowane 28 Stycznia 2006 przez Arekservice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 -5V poza normą, napięcia mierzy się miernikiem !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwo_ Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 Dane zasilacza: Model: SI-C145M2 REV:C0-B0 AC Input: 100-127V 4A 200-240V 2A FREQUENCY: 50-60Hz DC Output +5V+12V-12V+3.3V+5VSB 15A 3A 0.5A 12A 1.5A Ten zasilacz ma chyba output 145W, to mozliwe? Dane kompa: Płyta: ASUS A7N8V-VM/400 Procek: AMD ATHLON XP BARTON 2600+ 333Mhz cache L2:512kb Grafika: zintegrowana GF4 Dzwiek: karta zintegrowana Dysk: SAMSUNG 80GB 7200 ATA 1 napęd DVD i stacja dysków CHŁODZENIE: ARCTIC-COOLING SUPER SILENCER 2M ustawiony na 2800RPM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekservice Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 Cienkie te prądy z tej zasiłki moim zdaniem zasilacz do wymiany na coś mocniejszego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 zasilacz wyrzuć przez okno, kup fortrona na allegro, albo coś innego z zenfist.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwo_ Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 Tylko, że mam obudowe microATX i potrzebuje mały zasilacz - a takiego na allegro nie udało mi sie znaleźć. Ten aktualny ma wymiary DŁxSZERxWYS 100x150x85. Szukałem w sklepach internetowych to za zasilacz 270W trzeba dać ok 120zł. Troche cienko teraz u mnie z kasą (dopiero co kupiłem procka, płyte i ram) dlatego musze znalezc cos taniego :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekservice Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 Niestety takie są uroki mimi, ale szukaj coś o jak największej mocy. Poszukaj na allegro może cosik się trafi za małą kaskę, ale zmień koniecznie bo może paść komp (przy spaleniu zasiłki przez duże obciążenie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwo_ Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 Taki FORTRON 250W ( http://allegro.pl/show_item.php?item=83220179 )by dał rade? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XiAo_20 Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 (edytowane) -5, oraz -12 mozesz sobie darowac plyta tego niemierzy u mnie na Fortronie mam -16/-8 nawet >> narazie masz norme ATX OK wedl. programu chcesz miec pewnosc sprawdz miernikiem pod obciazeniem raczej kupuj 350/400 250 ciut zamalo jesli chcesz krecic itd. Edytowane 28 Stycznia 2006 przez XiAo_20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwo_ Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 Sory, za tego fortrona wyżej - on i tak sie nie zmieści w mojej obudowie :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SimooN Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 Czy to ten zasilacz: http://www.highpowersupply.com/product-ps-sic145m2.htm ??? Do podanej konfiguracji wystarczy, w razie problemów zalecany zamiennik to: http://www.highpowersupply.com/product-ps-sia250m2.htm HighPower to nie "noname", zasilacze były używane w "firmowych" kompach (-> HP) i nie miały zwyczaju wysiadać ;) (jest też zamiennik FSP, Delta i Astec, te kompy HP miały montowane zamiennie kilka modeli zasilaczy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwo_ Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 To taki sam zasilacz tylko, że firmy Enlight Corporation a nie High Power (nazwa modelu sie zgadza). Czyli mam zbierać kase na zasilacz, czy komp moze chodzic na tym bo juz sie troche zakręciłem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 ponieważ temat o napieciach to pytanko! kupiłem taki miernik nada sie? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=82502903 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekservice Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 Witam. Miernik jest ok, tylko pilnuj baterie (przekłamuje jak batt wyczerpana) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SimooN Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 Czyli mam zbierać kase na zasilacz, czy komp moze chodzic na tym bo juz sie troche zakręciłem?Zbieraj kasę, ale paniki nie ma ;) kompa nie spali, jeśli o to chodzi. Z podkręcaniem nie szalej, ta zasiłka naprawdę ma mniej niż 200W :lol2: ponieważ temat o napieciach to pytanko! kupiłem taki miernik nada sie?Zanim zaczniesz używać porównaj wskazania z czymś ... bardziej profesjonalnym :D (powiedzmy za 160 a nie 16 PLN) Nie żebym się czepiał, ale z nudów testowałem kiedyś ~~20szt. podobnych zasilaczy i każdy pokazywał inne napięcie -> różnice do 1V na zakresie 20V DC to więcej niz ustawa przewiduje :P Stanu baterii nie sprawdzałem (mój błąd, nie było czasu ... ani chęci), wszystkie były nowe i z tej samej partii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zanim zaczniesz używać porównaj wskazania z czymś ... bardziej profesjonalnym (powiedzmy za 160 a nie 16 PLN) Nie żebym się czepiał, ale z nudów testowałem kiedyś ~~20szt. podobnych zasilaczy i każdy pokazywał inne napięcie -> różnice do 1V na zakresie 20V DC to więcej niz ustawa przewiduje Stanu baterii nie sprawdzałem (mój błąd, nie było czasu ... ani chęci), wszystkie były nowe i z tej samej partii. zasilaczy ? ;) a moze miernikow ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 to nie czaje ja nie bede kupował miernika za wiecej niż 10 zł bo nie jest mi potrzebny a patrze taka okazja to se kupie pozatym pewnie ten bedzie lepszy od analogowego który teraz mam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...