Skocz do zawartości
Piwo_

Czy Te Napięcia Są Dobre?

Rekomendowane odpowiedzi

Dane zasilacza:

Model: SI-C145M2 REV:C0-B0

AC Input: 100-127V 4A

200-240V 2A

FREQUENCY: 50-60Hz

DC Output

+5V+12V-12V+3.3V+5VSB

15A 3A 0.5A 12A 1.5A

Ten zasilacz ma chyba output 145W, to mozliwe?

Dane kompa:

Płyta: ASUS A7N8V-VM/400

Procek: AMD ATHLON XP BARTON 2600+ 333Mhz cache L2:512kb

Grafika: zintegrowana GF4

Dzwiek: karta zintegrowana

Dysk: SAMSUNG 80GB 7200 ATA

1 napęd DVD i stacja dysków

CHŁODZENIE: ARCTIC-COOLING SUPER SILENCER 2M ustawiony na 2800RPM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko, że mam obudowe microATX i potrzebuje mały zasilacz - a takiego na allegro nie udało mi sie znaleźć. Ten aktualny ma wymiary DŁxSZERxWYS 100x150x85. Szukałem w sklepach internetowych to za zasilacz 270W trzeba dać ok 120zł. Troche cienko teraz u mnie z kasą (dopiero co kupiłem procka, płyte i ram) dlatego musze znalezc cos taniego :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

-5, oraz -12 mozesz sobie darowac plyta tego niemierzy

u mnie na Fortronie mam -16/-8 nawet >>

narazie masz norme ATX OK wedl. programu chcesz miec pewnosc sprawdz miernikiem pod obciazeniem

raczej kupuj 350/400 250 ciut zamalo jesli chcesz krecic itd.

Edytowane przez XiAo_20

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy to ten zasilacz:

http://www.highpowersupply.com/product-ps-sic145m2.htm

???

Do podanej konfiguracji wystarczy, w razie problemów zalecany zamiennik to:

http://www.highpowersupply.com/product-ps-sia250m2.htm

HighPower to nie "noname", zasilacze były używane w "firmowych" kompach (-> HP) i nie miały zwyczaju wysiadać ;)

(jest też zamiennik FSP, Delta i Astec, te kompy HP miały montowane zamiennie kilka modeli zasilaczy)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli mam zbierać kase na zasilacz, czy komp moze chodzic na tym bo juz sie troche zakręciłem?

Zbieraj kasę, ale paniki nie ma ;) kompa nie spali, jeśli o to chodzi. Z podkręcaniem nie szalej, ta zasiłka naprawdę ma mniej niż 200W :lol2:

ponieważ temat o napieciach to pytanko! kupiłem taki miernik nada sie?

Zanim zaczniesz używać porównaj wskazania z czymś ... bardziej profesjonalnym :D (powiedzmy za 160 a nie 16 PLN)

Nie żebym się czepiał, ale z nudów testowałem kiedyś ~~20szt. podobnych zasilaczy i każdy pokazywał inne napięcie -> różnice do 1V na zakresie 20V DC to więcej niz ustawa przewiduje :P

Stanu baterii nie sprawdzałem (mój błąd, nie było czasu ... ani chęci), wszystkie były nowe i z tej samej partii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zanim zaczniesz używać porównaj wskazania z czymś ... bardziej profesjonalnym (powiedzmy za 160 a nie 16 PLN)

Nie żebym się czepiał, ale z nudów testowałem kiedyś ~~20szt. podobnych zasilaczy i każdy pokazywał inne napięcie -> różnice do 1V na zakresie 20V DC to więcej niz ustawa przewiduje

Stanu baterii nie sprawdzałem (mój błąd, nie było czasu ... ani chęci), wszystkie były nowe i z tej samej partii.

zasilaczy ? ;) a moze miernikow ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi