AceSkubi Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 Witam. Wczoraj cos mi sie posypał system i chcialem sformatowac dysk. Niestety nie mialem tak jak normalnie wyboru zeby sformatowac partycje tylko zeby ja usunąc. No to tak zrobiłem i utworzyłem nowa. Potem ją sformatowalem ale tak sie zrobiło ze partycja D z filmami zrobila sie partycją C i system nan teraz na D :/ ma ktos pomysł jak to zmienic ? Probowałem Partition magic ale zmiany sie nie chca zatwierdzic :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 (edytowane) Witam. Wczoraj cos mi sie posypał system i chcialem sformatowac dysk. Niestety nie mialem tak jak normalnie wyboru zeby sformatowac partycje tylko zeby ja usunąc. No to tak zrobiłem i utworzyłem nowa. Potem ją sformatowalem ale tak sie zrobiło ze partycja D z filmami zrobila sie partycją C i system nan teraz na D :/ ma ktos pomysł jak to zmienic ? Probowałem Partition magic ale zmiany sie nie chca zatwierdzic :/ bez ponownej instalacji systemu nic z tym nie zrobisz, i nawet nie próbuj bo możesz mieć po takim zabieg mnóstwo problemów które i tak skończą się prawdopodobnie reinstalacją :wink: Edytowane 28 Stycznia 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AceSkubi Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 hmm no tak ale juz formatowałem drugi raz i dalej musiałem zainstalowac na partycji D bo tylko ona jest wolna a na C mam filmy :/ wiec nie wiem jak to zrobic :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 (edytowane) hmm no tak ale juz formatowałem drugi raz i dalej musiałem zainstalowac na partycji D bo tylko ona jest wolna a na C mam filmy :/ wiec nie wiem jak to zrobic :(bo najpierw trzeba zwolnić literę "D" uruchamiasz: diskmgmt.msc jak pojawi się okno z partycjami to klikasz prawym guzikiem na ta oznaczoną literą D i wyskoczy menu klikasz na "Zamień literę dysku i ścieżkę" i usuwasz literę zatwierdzasz zmiany i możesz reinstalować Edytowane 28 Stycznia 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AceSkubi Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 A jak mam to niby zrobic w instalatorze windowsa ? ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 A jak mam to niby zrobic w instalatorze windowsa ? ;>czytaj co napisałem wcześniej z instalatora możesz to zrobić jedynie przez usuniecie partycji zajmującej literę D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AceSkubi Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 (edytowane) "System Windows nie może usunąc literki dysku woluminu systemowego lub rozruchowego'' :/ Tak mam gdy chce usunac literke D i C :/ pozodtałe czyli E i F mozna bez problemu usunac Edytowane 28 Stycznia 2006 przez AceSkubi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 (edytowane) "System Windows nie może usunąc literki dysku woluminu systemowego lub rozruchowego'' :/ Tak mam gdy chce usunac literke D i C :/ pozodtałe czyli E i F mozna bez problemu usunac tak to się zgadza masz tam system podaj gdzie znajdują sie plik boot.ini, ntldr, pagefile.sys ? Edytowane 28 Stycznia 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AceSkubi Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 Wpisałem do wyszukiwarki boot.ini potem ntldr a na koncu pagefile.sys i znalazło mi tylko takie cos pagefileconfig.vbs nic innego nie ma :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 wlacz 'pokazywanie ukrytych plikow i folderow' i boot.ini bedzie w glownym katalogu dykow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 Wpisałem do wyszukiwarki boot.ini potem ntldr a na koncu pagefile.sys i znalazło mi tylko takie cos pagefileconfig.vbs nic innego nie ma :/te pliki są systemowe i ukryte musisz to uwzględnić w wyszukiwaniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AceSkubi Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 (edytowane) a wiec tak: boot.ini jest w C:\ pagefile.sys znajduje sie w D:\ ntldr jest w C:\ A system jest zainstalowany na D :/ Edytowane 28 Stycznia 2006 przez AceSkubi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AceSkubi Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 Tak wogule to sie zastanawiam czy nie zostawic tego tak jak jest :D system na D a filmy na C :/ ale jak cos to zobaczymy jeszcze :) a co do lokalizacji tych plików ? jak mam zwolnic literke D ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 A w czym Ci to przeszkadza, tak jak jest ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AceSkubi Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 no władnie w niczym :D dlatego zosawiam tak jak jest :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...