Masonix Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 Witam Mam bloczek na GPU w którym top jest plexi 10mm, mam w nim 2 otwory fi 16 w które mają iść kolanka 3/8 Camozzi. Wiadomo że 2 kolanek nie da się wkręcić tak, żeby były obok siebie, wiec czym wkleić te kolanka w plexi żeby mocno siedziały a przedewszystkim było szczelnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jawor_ Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 Dwu skladnikowym klejem epoxydowym powinno byc ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masonix Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 OK, a jakim konkretnie Bisonem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 (edytowane) Zacznijmy od tego ze otwor fi 16 jest zaduzy bo uzywa sie fi15 Edytowane 28 Stycznia 2006 przez Misiu15go Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zacznijmy od tego ze otwor fi 16 jest zaduzy bo uzywa sie fi15fi 15 jest pod gwintownik, a w fi 15 nie włoży się krócca chyba że zeszlifowany gwint... imho otwór nawet za mały ; ] chociaz moge sie mylić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 fi 15 jest pod gwintownik, a w fi 15 nie włoży się krócca chyba że zeszlifowany gwint... imho otwór nawet za mały ; ] chociaz moge sie mylić Chyba on nie chce wszystkich krocców wklejac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 Chyba on nie chce wszystkich krocców wklejac?imo oba /prosze o wyjaśnienia ; ] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jawor_ Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 OK, a jakim konkretnie Bisonem?Konkretnie taki jak wklejali tutaj: http://www.mod-planet.com/index.php?module...wpage&pageid=24 Ja tez robilem taki pojemnik na wode jak pod linkiem i krucce wklejone tym klejem baaardzo mocno sie trzymaja ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zembol Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 zalerzy jakie kolanko :), jak skrecane to sie nie da, ale 1 mozna wkrecic a 2 wkleic, jak wtykane to 2 da sie wkrecic, 2 skrecane tez mozna wkrecic tyle ze trzeba przedluzke zastosowac, tez bedzie smigac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jawor_ Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 2 skrecane tez mozna wkrecic tyle ze trzeba przedluzke zastosowac, tez bedzie smigac.Z ciekawosci spytam o jaka przedluzke chodzi ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZUK Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 Z ciekawosci spytam o jaka przedluzke chodzi ? z jednej strony mufa 3/8" a z drugiej nypel 3/8" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masonix Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 Misiu15go wsadź 16mm w 15mm a potem coś napisz... Jawor dzięki,spróbuje wkleić na kleju epoxydowym A z tą przedłużką to nie głupi pomyśł ale mam już otwory których już nie da rady nagwintwać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 Misiu15go wsadź 16mm w 15mm a potem coś napisz... Jawor dzięki,spróbuje wkleić na kleju epoxydowym A z tą przedłużką to nie głupi pomyśł ale mam już otwory których już nie da rady nagwintwać. Ja mowiłem o otwoze do nagwintowania ze 16mm jest za duzy a jak wszystkie otwory powierciłes 16 i masz zamiar wkleic wszystkie krocce to gratuluje głupiego pomysłu :blink: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masonix Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 Misiu15go Imho to bezsens jeden otwór gwintować a w drugi wklejać. Wole żeby były obydwie wklejane. Jeżeli chodzi o topy na cpu i nb to tam są otwory fi 15,2 pod gwintownik 3/8 cala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 Ja wklejałem na bezbarwnym poxipolu króćce katowe do Orbitala O3 i trzymają sie luks Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masonix Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 Więc wkleiłem na bezbarwnym poxipolu, bezbarwny ale coś taki mętny :-| Ale na plus ma to, że schnie 10 minut i sie fajnie nakłada bo gęsty Na fotach słabo widać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...