Skocz do zawartości
vojt

Moja Platforma - Można Jeszcze Coś Z Tym Zrobić ?

Rekomendowane odpowiedzi

WITAM !

Posiadam płytę główną Soltek SL-NV400-64 na chipsecie nForce2 na której pracuje sobie Barton 2500+ (na 2,2 Ghz) z macierzą RAID 0, na dwóch Seagate 80Gb (dane w sygnaturce) zasilaczu (no-name) 400W PFC, wszystko na ups-ie. Raid zainstalowałem ze względu na pracę na wielu aplikacjach na raz, ale to nie rozwiązało problemu, nie da się nagrywać z tunera TV i jednocześnie wypalać DVD. Coś się zawsze zamuli.

Większego procka nie opłaca mi się wstawić, bo ile zyskam jak mam teraz 2,2 Ghz ? Po drugie to jest socket A, i powoli wypada z obiegu (niestety !)

I teraz nie wiem czy da się jeszcze coś zrobić z tą platformą aby dostała jeszcze "kopa" (myślałem np. o dysku SCSI - tylko to już musiałby być "potężny kop" uzasadniający cenę tego dysku, lub 2 GB pamięci ?)

Nie wiem co mógłbym zrobić jeszcze żeby ożywić mojego kompa, nie to że jest coś z nim nie tak - wręcz przeciwnie jestem z niego bardzo zadowolony, ale czy można jeszcze coś z niego wycisnąć ? Czy już się szykować na nowy standard ?

Będę wdzięczny za WSZELKIE rady i komentarze. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMO. dolozenie ramu moze pomóc ale jak lubisz robic wiele rzeczy na raz to albo P4 z HT a jak wiecej kasy to jakis dwurdzeniowy proc.

Tylko to da prawdziwego kopa przy robieniu wielu rzeczy na raz.

Ale zaczol bym od zakupu ramu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...