vojt Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 WITAM ! Posiadam płytę główną Soltek SL-NV400-64 na chipsecie nForce2 na której pracuje sobie Barton 2500+ (na 2,2 Ghz) z macierzą RAID 0, na dwóch Seagate 80Gb (dane w sygnaturce) zasilaczu (no-name) 400W PFC, wszystko na ups-ie. Raid zainstalowałem ze względu na pracę na wielu aplikacjach na raz, ale to nie rozwiązało problemu, nie da się nagrywać z tunera TV i jednocześnie wypalać DVD. Coś się zawsze zamuli. Większego procka nie opłaca mi się wstawić, bo ile zyskam jak mam teraz 2,2 Ghz ? Po drugie to jest socket A, i powoli wypada z obiegu (niestety !) I teraz nie wiem czy da się jeszcze coś zrobić z tą platformą aby dostała jeszcze "kopa" (myślałem np. o dysku SCSI - tylko to już musiałby być "potężny kop" uzasadniający cenę tego dysku, lub 2 GB pamięci ?) Nie wiem co mógłbym zrobić jeszcze żeby ożywić mojego kompa, nie to że jest coś z nim nie tak - wręcz przeciwnie jestem z niego bardzo zadowolony, ale czy można jeszcze coś z niego wycisnąć ? Czy już się szykować na nowy standard ? Będę wdzięczny za WSZELKIE rady i komentarze. Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolan Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 IMO. dolozenie ramu moze pomóc ale jak lubisz robic wiele rzeczy na raz to albo P4 z HT a jak wiecej kasy to jakis dwurdzeniowy proc. Tylko to da prawdziwego kopa przy robieniu wielu rzeczy na raz. Ale zaczol bym od zakupu ramu ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...