mefi Opublikowano 31 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2002 Witam ubzduralem sobie cos takiego: Plyta: Asus P48GX (granite bay) wersja deluxe - po to aby za jakis rok miec solidny fundament procek na razie p2 2,4 + tt volvcano 7+ (do modyfikacji :) ddr 512 (2100) hdd z chlodzeniem jeden seagette 80 GB 7200 drugi 40 GB oba baracuda VI 7200 rpm grafika radeon 9700 pro (gigabyte) sb jaki audigy moze audigy 2 (tu nie wiem pomozcie) cdrw lg 32x10x40 dvd jakis samsung 16 obudowa chieftec da-01b-d monitorek samsung sync master 957 df (wiem wiem yiiama lepsza) mysz logitech dual optical klawiaturka logitech internet navigator se Czy to dobry konfig na jakis rok grania i bede wdzieczny za jakies sensowne sugestie i porady co sdo zmiany poszczegolnych komponentow od znawcow tematu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 31 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2002 CZemu DDRy 2100 ??? .... jak już masz tyle kaski to kup Corsairy PC2700 CL2 .... ;-) ;-) spawara LG hmmm :?... bierz LiteOna :) DVD lepiej jakiś Pioneer, Asus, Teac ... Samsungów ogólnie nie polecam LiteOna DVD sa również do doopy ;-) (ale spawary OK !!!) P.S ... Pentium2 2,4 :) ciekawe ciekawe ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyTomHero Opublikowano 31 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2002 zamiast Audigy 2 to wez Hercules Fortissimo III. DDR 2 kosci PC333 (GranitBay bodajze obsluguje Dual DDR). Z radeonem poczekaj.... ceny niedlugo stanieja (Wchodza nofe grafy na rynek). Wez lepsza nagryware 48x24x48. Po co Ci DVD ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 31 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2002 zamiast Audigy 2 to wez Hercules Fortissimo III. DDR 2 kosci PC333 (GranitBay bodajze obsluguje Dual DDR). Z radeonem poczekaj.... ceny niedlugo stanieja (Wchodza nofe grafy na rynek). Wez lepsza nagryware 48x24x48. Po co Ci DVD ??? Obsługuje na 101% :D. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 31 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2002 Pamiątki proponuje jakieś firmowe pc 2700, jak już bierzesz 2 dyski to jeden weź cavaira 8mb cache, rw jakis liteon albo teac 48x, dvd pioneer albo toshiba, reszta spożo sprzęcior bardzo przyszłościowy. pozdrówka i szczęśliwego nowego roku !! :roll: :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefi Opublikowano 31 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2002 Po co Ci DVD ??? a no po to ze jak mam monitorek 19" karte i glosniki 5.1 (inspire 5700 :) dobrze sie filmy na kompie oglada a na plasme jescze mnie niestac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosmos Opublikowano 31 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2002 P.S ... Pentium2 2,4 :) ciekawe ciekawe ;-) oba baracuda VI 7200 rpmBarracuda VI też ciekawe :) . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefi Opublikowano 31 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2002 CZemu DDRy 2100 ??? .... jak już masz tyle kaski to kup Corsairy PC2700 CL2 .... ;-) ;-) spawara LG hmmm :?... bierz LiteOna :) DVD lepiej jakiś Pioneer, Asus, Teac ... Samsungów ogólnie nie polecam LiteOna DVD sa również do doopy ;-) (ale spawary OK !!!) P.S ... Pentium2 2,4 :) ciekawe ciekawe ;-) juz mowie ddr 2100 na poczt potem wymaina na cus noramalengo bez dziury w budzecie :) cdrw bo juz lezy pod biurkiem :) dvd tez ale oba moge zmienic bo skladam jednoczesnie 2 kompa nie takiego przyszlosciowego :P p2 2,4 huh dobre dobre dobre pkt dla Ciebie ze zauwazyles wiadomo jak mialo byc (dla nie kumatych p4 2,4) ale zakrecilem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefi Opublikowano 31 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2002 oba baracuda VI 7200 rpm Barracuda VI też ciekawe :) . ooo niekumaty spam bez urazy ale jest sylwester i nie kazy moze byc skoncentrowany w 100 % :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosmos Opublikowano 31 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2002 oba baracuda VI 7200 rpm Barracuda VI też ciekawe :) . ooo niekumaty spam bez urazy ale jest sylwester i nie kazy moze byc skoncentrowany w 100 % :) Przecież każdy się może pomylić :) . Tak sobie tylko żartowałem :lol: . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donio Opublikowano 31 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2002 Niepolecam DVD Samsunga bo mam taki i bardzo głośno chodzi... :) a dysk to jak jush kupujesz to wez albo maxtora 8mb kejczu :) albo wdc tesh 8 mb. Chociaż barracuda nie jest zła a nagryware czemu tylko 32? weź sobie jakąś co ma cdrw 24x ... Pozdrowionka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 31 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2002 hmm tem p2 to chyba pomyłka :) procek ok p4 2,4 cooler tez spoko. ddr polecam nowe kingstony dla podkręcaczy :P albo Corsair (imho najlepsze pamieci) ale na kt 400 oczywiscie... Chłodzenie hdd jest zbędne a zamiast seagate weź Ciawara lepszy i to o wiele. Grafa spox Nad kartą bym się zastanawiał.. do grania Eax potrzebny hmm w sumie Audigy 2 chyba by było lepsze... Cdrw na pewno nie lg, Plextor, Yamaha albo poczciwy LiteOn którego sam mam i jestem w 100% zadowolony. Dvd Toshiba, Pioneer inne nie grają roli. Obudowa jak najbardziej spox :> Chociaz ja tam bym wolał jakiegos ModeComa i dokupic jakiś porządny zasilacz 400 wat. monitor jak kto lubi, ja mam 17 tke Nec'a i jest git kwestia gustu. Myszke weź logitecha mx500 jest 2x lepsza od Dual optical (mam tą), klawiaturka spox ;). Ja mam taki konfig jak niżej i nie zamierzam zmieniac go do 2004 roku, jestem w nim zakochany :> aha zapomniałem o płytce... Ja bym brał Epoxa ale modelu Ci dokladnie nie podam bo narazie nie estem obeznany w plytkach co chwile sie zmieniają... Ale asus tez spox tylko dla przecietnego usera niektóre modele są tródne w konfiguracji (pełno zworek) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 31 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2002 hmm tem p2 to chyba pomyłka :) procek ok p4 2,4 cooler tez spoko. ddr polecam nowe kingstony dla podkręcaczy :P albo Corsair (imho najlepsze pamieci) ale na kt 400 oczywiscie... kt 400 do p4 dobre LOL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 31 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2002 oops zapomnialem ze pisze o p4 :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek Opublikowano 1 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2003 widze że niestety troche sprzętu juz masz wiec masz problem z tym dvd i cdrw najlepiej wymień na liteona albo teac x48 jak to mówia bardziej przyszłościowa na tomiast jesli chodzi o dysk to ez popieram WD jak zamierzam go kupic swoje sprzedaje biore nówke 80g 8mb + dvd ASUS E616 ponoc najlepsza na www.cdrinfo.pl lepsza od pionierów wiec jeśli juz kupujesz dvd to ASUS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 1 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2003 80GB z 8MB to popularna sie ostatnio zrobila 120 GB jest na www.polbras.com za 888 zeta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 1 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2003 ja to bym wogule proca wziął antka jakiegoś.Kasy zostanie troszke w portwelu a wydajność wcale nie spadnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...