Skocz do zawartości
ptaku666

Problem z dzwiękiem w karcie TV AVERMEDIA TV GO FM - pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Mam karte tv taką jak w temacie i problem jest w tym ze jak łącze ją kablem minijack-minijack z kartą muzyczną (SB LIVE PLAYER 5.1), tak zebym mógł słyszec dzwięk przez karete muzyczną, dzwiek nie działa. Pierwszy minijack wpinam w wejscie OUT do karty TV a drugi w wejscie LINE IN (niebieski) do karty muzycznej. We własciwosciach dzwięku mam włączony LINE IN. Jak podłączyłem bezposrednio głosniki do karty TV to dzwięk działał. Prosze o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam karte tv taką jak w temacie i problem jest w tym ze jak łącze ją kablem minijack-minijack z kartą muzyczną (SB LIVE PLAYER 5.1), tak zebym mógł słyszec dzwięk przez karete muzyczną, dzwiek nie działa. Pierwszy minijack wpinam w wejscie OUT do karty TV a drugi w wejscie LINE IN (niebieski) do karty muzycznej. We własciwosciach dzwięku mam włączony LINE IN. Jak podłączyłem bezposrednio głosniki do karty TV to dzwięk działał. Prosze o pomoc.

1. podłacz kablem audio out z wejsciem mic w k.muzycznej

2. ustaw w sofcie do karty TV aby dzwięk był wysyłany na np. line IN (lub inny)(w parametrach ustawień kartyTV..)

3. włacz obsługe w karcie muzycznej line in.

4. jak masz win Xp możesz tez przetestować i ustawić sygnał mic jesli ustawiłes w zakładkach mic..

P.S.Ja ustawiam zazwtyczaj wyjscie na volume control..

Czasami problem jest z kartami przywiezionymi z niemiec, nie ten system...

Jest to karta kupiona w Polsce??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...