Skocz do zawartości
Draco82

Zamiana Chieftec 410w Na .... No Właśnie, Na Co?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Potrzebuje pomocy. Wymieniłem calego kompa ale zostalem przy starej zasilce i jest taki problem ze ona nie wyrabia przy podkreceniu procka, pamieci i grafiki nie mowiac juz o tym ze mam zamiar dokupic jeszcze jedna karte graficzna GF7800GT wtedy to mi zasilacz splonie. Wiec mysle nad jakims zasilaczem o mocy około 600W (chce aby zostalo cos mocy w zapasie na przyszlosc). Ważne: Zasilacz musi być CICHY !!!

Co polecacie w takiej sytuacji? Modele jakich firm? Prosze o wypowiedzi osób które się na tym znają i lub mają jakis model z którego są zadowoleni.

Edytowane przez Draco82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Z zasiłek o mocy 580-600W polecam Tagana, Enermax'a oraz Seasonic.

Super zasilacze spokojnie pociągną SLI i będzie trochę na zapasie.

Mam Tagana typ w sigu czasami dostaje popalić i w tym czasie niestety go

trochę słychać (mało). :)

ps. Zobacz w Zenfist.pl mają opisy i dużo modeli zasilaczy.

Są drogie ale przy takich grafach to cena pestka. <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiałem sie nad Seasonic S12-600 (SS-600HT Active PFC F3) a Tagan TG580-U15 Easy-Con i wybrałem Tagana ponieważ jest dość spora różnica cenowa. Wiem jednak że Tagan jest głośniejszy ale ma odpinane kabeli co jest bardzo dobrą zaletą :) . Zobaczymy czy bedzie głośniejszy od mojego dotychczasowego zasilacza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Draco82 ja jednak bym się zastanowił nad Seasonic'em dlaczego: przedewszystkim stabilniejsze napięcia, cicha praca na full

i oczywiście sprawność zasilacza a co za tym idzie niższa temperatura zasiłki. Przy mocnym kompie to wielka zaleta.

Co do odpinanych kabelków i tak niewiele będziesz miał do odpinania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zastanawiajace: twoja zasilka nie wyrabia? moj komp ciagnie w obciazeniu 180W, tak wiec twoj by ciagnal maks 250W. nie wierze w to ze zasilka ci nie wyrabia chyba ze masz walnieta

Dokładnia to samo sobie pomyślałem... Jeszcze rozumiem, że by były jakieś problemy jakbyś dokupił drugą taką kartę, choć i tak nie powinno ich być, ale teraz :blink: Edytowane przez _q_b_a_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie pisze, że są straszne problemy, ale przy podkręceniu procesora, grafiki i pamięci przy pełnym obciążeniu skaczą mi napięcia 12V i to mnie nie pokoi.

Chciałebym zobaczyć czy coś jeszcze da sie wycisnąć z mojego proca i grafiki ale z inną zasilka i stabilnymi napieciami :)

(wole nie ryzykować i nie chce spalić sprzętu za który dałem 5000zł :) , chyba mnie rozumiecie )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi