Draco82 Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 (edytowane) Witam! Potrzebuje pomocy. Wymieniłem calego kompa ale zostalem przy starej zasilce i jest taki problem ze ona nie wyrabia przy podkreceniu procka, pamieci i grafiki nie mowiac juz o tym ze mam zamiar dokupic jeszcze jedna karte graficzna GF7800GT wtedy to mi zasilacz splonie. Wiec mysle nad jakims zasilaczem o mocy około 600W (chce aby zostalo cos mocy w zapasie na przyszlosc). Ważne: Zasilacz musi być CICHY !!! Co polecacie w takiej sytuacji? Modele jakich firm? Prosze o wypowiedzi osób które się na tym znają i lub mają jakis model z którego są zadowoleni. Edytowane 28 Stycznia 2006 przez Draco82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 przy tej mocy, zasilki mają nawet 1zł/1W, ile chcesz dać kasy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekservice Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 Witam. Z zasiłek o mocy 580-600W polecam Tagana, Enermax'a oraz Seasonic. Super zasilacze spokojnie pociągną SLI i będzie trochę na zapasie. Mam Tagana typ w sigu czasami dostaje popalić i w tym czasie niestety go trochę słychać (mało). :) ps. Zobacz w Zenfist.pl mają opisy i dużo modeli zasilaczy. Są drogie ale przy takich grafach to cena pestka. <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Draco82 Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 TOMAHAWK_ myślałem nad ceną tak do 600zł. Arekservice sprawdze sobie i poczytam choć nie bardzo się na tym znam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 Ja polecam tego http://zenfist.pl/pID/232.htm lub http://zenfist.pl/pID/244.htm :) Jedyne wady to cena! Osobiscie bralbym Seasonic'a bo podobno bije konkurecje pod wzgledem ciszy :wink: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blank2424 Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 silverstone 650 Watt MOOOOOOOOONSTRUM:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Draco82 Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Zastanawiałem sie nad Seasonic S12-600 (SS-600HT Active PFC F3) a Tagan TG580-U15 Easy-Con i wybrałem Tagana ponieważ jest dość spora różnica cenowa. Wiem jednak że Tagan jest głośniejszy ale ma odpinane kabeli co jest bardzo dobrą zaletą :) . Zobaczymy czy bedzie głośniejszy od mojego dotychczasowego zasilacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekservice Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Draco82 ja jednak bym się zastanowił nad Seasonic'em dlaczego: przedewszystkim stabilniejsze napięcia, cicha praca na full i oczywiście sprawność zasilacza a co za tym idzie niższa temperatura zasiłki. Przy mocnym kompie to wielka zaleta. Co do odpinanych kabelków i tak niewiele będziesz miał do odpinania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cmsydney Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 zastanawiajace: twoja zasilka nie wyrabia? moj komp ciagnie w obciazeniu 180W, tak wiec twoj by ciagnal maks 250W. nie wierze w to ze zasilka ci nie wyrabia chyba ze masz walnieta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekservice Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Cmsydney w jego kompie 2 grafy zassają tyle energii co twój komp (180W) a gdzie reszta. :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_q_b_a_ Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 (edytowane) zastanawiajace: twoja zasilka nie wyrabia? moj komp ciagnie w obciazeniu 180W, tak wiec twoj by ciagnal maks 250W. nie wierze w to ze zasilka ci nie wyrabia chyba ze masz walnietaDokładnia to samo sobie pomyślałem... Jeszcze rozumiem, że by były jakieś problemy jakbyś dokupił drugą taką kartę, choć i tak nie powinno ich być, ale teraz :blink: Edytowane 1 Lutego 2006 przez _q_b_a_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Draco82 Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Nie pisze, że są straszne problemy, ale przy podkręceniu procesora, grafiki i pamięci przy pełnym obciążeniu skaczą mi napięcia 12V i to mnie nie pokoi. Chciałebym zobaczyć czy coś jeszcze da sie wycisnąć z mojego proca i grafiki ale z inną zasilka i stabilnymi napieciami :) (wole nie ryzykować i nie chce spalić sprzętu za który dałem 5000zł :) , chyba mnie rozumiecie ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Zasilacze z bardzo mocnymi liniami +12v: Topower P6/P7 FSP 550-60 PLN Delta DPS 465 i wyżej Sharkoon (czyli nowe Enermax AX -FMA) Seasonic SS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...