kungfiarz Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 Witam Kupilem sobie zasilacz z PFC ladnie wypadajacy w testach - FORTRON FSP400-60PFN 400WAT PFC. Podpialem do swojej starej plyty na kt266 no i chodził. Kupiłem płytke ASUSA dzisiaj A7V600-X-EAYOZ wpiałem w/w zasiłke włączam na 1 pstryczek na zasiłce, diodka na płycie zaswieca sie na zielono, daje Power Switch i echo - poprostu komputer nie rusza. Podłączam stary "heblowaty" zasilacz 350W ;-) diodka na płytce daje zieloną poswiate daje Power Switch i komputer odpala. What's Wrong ? Co to jest Power Supply ? P.S Pytanie z innej beczki, wczoraj tez padł mi nagle dysk podłączam go i tak "strzela" jakby cos glowica chciala a nie mogła. Bios go widzi a dysk to samsung 60GB. Mozna cos poradzic ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majorr92 Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 Witam Kupilem sobie zasilacz z PFC ladnie wypadajacy w testach - FORTRON FSP400-60PFN 400WAT PFC. Podpialem do swojej starej plyty na kt266 no i chodził. Kupiłem płytke ASUSA dzisiaj A7V600-X-EAYOZ wpiałem w/w zasiłke włączam na 1 pstryczek na zasiłce, diodka na płycie zaswieca sie na zielono, daje Power Switch i echo - poprostu komputer nie rusza. Podłączam stary "heblowaty" zasilacz 350W ;-) diodka na płytce daje zieloną poswiate daje Power Switch i komputer odpala. What's Wrong ? Co to jest Power Supply ? P.S Pytanie z innej beczki, wczoraj tez padł mi nagle dysk podłączam go i tak "strzela" jakby cos glowica chciala a nie mogła. Bios go widzi a dysk to samsung 60GB. Mozna cos poradzic ? Podloncz jeszcze raz wszystko dokladnie podociskaj jeszcze raz wszystkie wtyczki i sprobju. Power Supply to Zasilacz. Ja tez mialem taki sam problem z dyskiem 120 GB zacza wydawac dziwne odglosy i winda nie startowala. Poszedlem do sklepu to gosc mi powiedzila ze moge go juz wyzucic, sprubowalem go reanimowac ale troche drastyczna metoda wzialem srubokret z duza raczka i zaczelem w w niego nie zamocna pukac w kolo i po paru razach kom wystartowal ale i tak pare procent nie nadaje sie do uzytku. Poprostu zacia sie mozesz sprubowac. Glupia metoda ale umnie pomogla Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...