Skocz do zawartości
goram

Podkladka pod mysz fUnc sUrface 1030

Rekomendowane odpowiedzi

Undofen,

A jak według Ciebie jest z rozmiarem tej podkładki?

Chodzi mi o to czy jest w sam raz czy mogłaby być większa (fajnie wyglądają te giganta)?

Jest jeszcze taki speed-pad.

Czy podkładka funca to the best ze wszystkich czy te wcześniej przeze mnie wynienione też są super?

A i jeszcze jak to jest z brzegiem tej podkładki (func), wygląda na wysoki :?

Pozdrawiam,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musialbym upasc na mozg lub srac pieniedzmi zeby wydac tyle kasy za takie gowno.. Ludzie zastanowcie sie troche.. Ja kupuje zawsze podkladke taka z twardej gabki grubosci ok 0,5 cm i na wierzchu ma naklejona tkanine.. za ok 5 pln ..Mam zwykla mysz kulkowa... Gram duzo w gry fpp i jest ok.. A za taka kase pokladke pod mysz ?? :P trzeba miec albo bogatych rodzicow albo samemu zarabiac i nie miec juz na co wydawac kasy.. toz lepiej juz biednym oddac.... Coz takie jest moje zdanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak kupujecie juz FUNC'a to dokupcie jeszcze sobie mouse skatezy.. dopiero wtedy jest fullwypas..

a co to jest ?

to sa specjalne "nalepki". Zrobione sa z bardzo sliskiego materialu, przylepie je sie do spodu myszki ( np. MS intelimouse ma takie specjale "lyzwy" do ktorych sie to przykleja" ) Dzieki temu zabiegowi myszka porusza sie znacznie plynniej po podkladce i co z tym idzie latwiej sie celuje. Mozna je stosoawac z kazda podklada, ale najlepsze efekty sa jak masz dobra mysz ( w/w explorer czy MXy ) i "wyczynowa" podkladke (np. EverGlide, 3M PMS, IceMat, fUnc 1030 ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taaa i jeszcze dokup sobie specjalne "wyczynowe" nakladki na palce dzieki ktorym sie szybciej i dokladniej klika w przyciski co eliminuje drgania celownika podczas strzalow :) Normalnie myslalem ze sie posikam Sh4bel - dawno takich glupot nie czytalem ... hahahahahahahah

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie by to dla Ciebie nie byly glupoty to jest to do kupienia i rzeczywiscie polepsza jakosc suwania sie myszki po podkladce ale nie jest potrzebne przy myszach logitech gdyz one identyczny sprzet zawieraja fabrycznie. Giganta nie jest wieksza od funca a jesli jest to bardzo niewiele. Ogolnie func jest uwazany za najlepsza pod optyka, ale tamte tez maja dobre opinie.

Ps. Moge sie zalozyc ze mnie osob przeklnie taka podkladke, niz to co overclockerzy robia z kompami :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sh4bel  - dawno takich glupot nie czytalem ...  hahahahahahahah

hmm, faktycznie moze to sie wydawac smieszne...., ale z pewnoscia nie sa to glupoty... nigdy czegos takiego nie pobowales wiec nawet niemasz pojecia jak to wplywa na gre.. oczywiscie nia zastopi ci to skilla ale w wielu wypadkach naprwade ulatwia celowanie. A wiec jak ktos tutaj bedzie zamaiwal sobie FUNC'a to niech dorzuci te 20 PLN i wezmie tez skatezy ( opakowanie starcza na obklejenie 2 mysz wiec jak np. zamawiaja 2 osoby to wystarczy 1 opakowanie skatezow [ mowie o tych z http://www.indiweb.de ]).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz co kup lepiej sobie erognomiczno podkladke zelowo w empiku za jakies 18 zeta. Ja mam tako i jest super wogule sie nadgarstek nie menczy!!!!! Widzialem tez podobne w media-markt ale kosztowlay po jakies 60 zeta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wisia 666 - nie wiem jak moze sie nadgarstek meczyc ??! Sam mam juz za soba nawet ponad 36godzinne sesje ( z przerwami na siqu , kawe i czekolade :D ) np w Diablo po lanie z kolega, lub tez wielogodzinne giercowanie i wogole siedzenie przy kompie.. I jakos nigdy mi sie nadgarstek nie zmeczyl.. Moze jak sie ma te 10-15 lat to sie i meczy :lol:

Co do skilla - to zadna superduper<span style="color:red;">[ciach!]</span>nawkosmos podkladka ani jakies tam skatezy ( kto wymysli taka nazwee?? ! :P) go nie zastapia..

Uwazam ze juz lepiej kupic sobie jakas pro gamerowa myszke i zwykla podkladke niz takie duperele-- fakt nie probowalem ( i nigdy zapewne nie sprobuje ) wiec moze i sie myle.. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taaa  i jeszcze dokup sobie  specjalne  "wyczynowe" nakladki na palce dzieki ktorym sie  szybciej i dokladniej klika w przyciski  co  eliminuje drgania celownika podczas strzalow :) Normalnie  myslalem  ze sie posikam Sh4bel  - dawno takich glupot nie czytalem ...  hahahahahahahah

ale gosc. masz kolego popatrz sobie

https://www.everglide.com/shop/products_det...4&ProductID=166

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam cordless mouseman optical logitecha i niedawno zastanawiałem się czy pokładka na mysz jaką widziałem za 17,50 zł nie jest zadroga ale jak widze że niektórzy dal za podkładke pod mysz 200zł to postanowiłem niekupować żadnej podkładki i teraz uzywam blatu biurka jako podkładke, jak narazie spisuje się rewelacyjnie :D :roll: :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MATKO :!:

chyba by mnie pogielo zeby kupowac podkladke za ponad 100zl 8O

ja tam uzywalem pod kulkowa a teraz pod MS IE 3.0A szmaciano-silikonowego Tinlexa model TL-GL-008A z poduszka pod nadgarstek

sprawdzalem tez zupelnie niezle spisuja sie zwykle podkladki z fotka na twardej gabce - tyle ze do gory nogami :P fotka do dolu a gabka do gory - tyle tylko ze mogly by byc o 1/2 wieksze i byly by w sam raz :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam ta podkladke i prawde powiedziawszy gdybym jeszcze raz mogl wybrac czy ja kupic to wolalbym pojsc do pabu i sie naje*ac :)

Owszem podkladka jest super ale cena jest lekko przegieta pozatym koszty przesylki ok 60 zl :( (ja akurat placilem sa sama podkladke inaczej bym sie nie skusil napewno).

A co do tego "dmuchne i myszka sie przesuwa po podkladce" to nie przesadzajmy, chyba ze podkladke pod skosem umiescisz to myszka sie przesunie nawet bez dmuchania :). Chyba, ze moje pluca sa juz tak wypalone, ze nie mam sily przesunac glupiej myszki ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...