kaktusr Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 (edytowane) Witam wiem ze watkow tego typu było wiele lecz jak wiadomo kazdy chce sprzedac co innego. Z gory chcial bym prosic o wstrzymywanie sie ze zdaniem typu idz na allegro albo bee co to za gó*** nikt tego nie kupi lub dam ci 100zł i biore prosze poprostu was o wycenienie mniej wiecej ile bym za to mogł dostać tym badziej ze molizwe ze koledze to bede sprzedawac jak nie to tez chciałbym za to cos dostac bo bardzo chcialbym zmienic platrforme na 64bit a sprzet ktory sobie wyceniłem szacuje sie w granicach az 2600zł i jak wiadomo bede musiał sporo dołożyc Sprzet mam taki jak w podpisie ale nie wszystko chce sprzedać wiec wymienie tutaj. Procesor Sempron 2.2+ z dobrej seri bo kreci sie z 1500Mhz na 2086Mhz dalej blokuje mnie płyta tak wiec może cos by jeszcze wyciagnoł z niego :) Płyta Gigabyte GA-7VA KT400 Ramy 256 DDR PC400 ELIXIR+256DDR PC400 TwinMos Grafika : Fic Radeon 9500 277/270@~410/350Chłodzona Arcitc Coller v3+radiatory na pamieciach Spotkałem sie z opiniami ze ~550zł chciaz sam tak ceniłem na ~600zł Ze starego sprzetu zostanie mi tylko Stary dysk 80gb 2mb ktorego sobie zostawie, dvdrw i jedna kosc 512 twinmosa a reszte chce dokupic i tutaj własnie zostaje najwiekszy problem powiedzcie mi czy opłaca sie składać taki config: Procesor AMD Athlon 64 3000+ bulk (Socket 939) Venice 1 szt. 648.00 Płyta główna DFI LanParty UT nF4 Ultra-D element zawiera: karta muzyczna, karta sieciowa 1 szt. 537.00 Wentylator procesora Arctic Cooling Freezer 64 Pro 1 szt. 78.00 Pamięć RAM DDR 512MB PC-400 TwinMos CL 2.5 1 szt. 177.00 Karta graficzna GeForce 6800GS Gigabyte 256MB TV & DVI (PCI-E) 1 szt. 899.00 Dysk twardy IDE/SATA Seagate 160 GB Barracuda 7200.9 (8MB, Serial ATA II) 1 szt. 337.00 Razem brutto: 2676.00 zł Razem netto: 2193.47 zł Ceny sa z komputronika wiec wiadomo ze koncowa cena moze spasc z drugiej storny zastanawiam sie nad bardziej ekonomiczna wersja configa np plyta asrock na chipsecie uli ktora tez moza niezle podkrecac procka bo wgraniu biosa odpowiedniego i d tego np najnowszy sempron 3.0+ s939 ale znowu nie chce isc po najnizszych kosztach zeby pozniej nie zalowac tym bardziej ze chce to wszystko wziąć w ratach i kompletnie zglupialem prosze was chlopaki doradzcie bo sie po prostu juz pogubilem :(. Aha i jeszczer małe pytanko czy majac dysk na sata moge rowniez miec dysk na ata bo normlanie nie orientuje sie w tym temacie wcale. Ostatnio troche w tyle jestem ze sprzetem bo nie nadazam nawet czytac o wszystkim w necie :) Edytowane 29 Stycznia 2006 przez kaktusr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ower_lolek Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 Hmm moge ci polecić sklep ESC , mają naprawde niskie ceny a konfig który by można było u nich łyknąć to : 1.Athlon Vience S939 - 579 zł 2.Asrock Dual Sata 2 - 230 zł 3.PDP Patriot 1024 - 330 zł 4.Frezer - 75 zł 5.Samsung 80 GB Sata 2 NCQ - 220 zł 6.Geforce 7800GT - 1150 zł 7.DVD Benq - 160 zł Z nagrywarką DVD około 2750 zł Bez nagrywarki - 2590 zł. Cena naprawde niska a sprzęt super , sądze że nawet korzystając ze strony www.skapiec.pl taniej byś tego nieposkładał. Kupowałem w tym sklepie ale niewiem czy mają raty , mają napewno dobrą obsługe i extra ceny. A co do twojego sprzętu to sądze że na allegro miał by on wartość : Sempron 2.2 - 200 zł Gigabyte - 100 zł Ram - 70 zł Grafika zależy jak 4 potoki i 64 mb to - 220 zł Ale przypuszczam że ma 8 potoków i 128 mb to spokojnie - 280 zł. Razem 650 zł. Sprzedawał byś to na Allegro około tygodnia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaktusr Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 karta ma 4 potoki i 128mb 128 bit :) wiec no pewnie max 250 :) ale widze ze w esc złozyłes extra sprzet i to z lepsza grafa i wieksza iloscia ramu a ja chce tylko dokupic 512 :) ciekawe czy maja kurde raty a nie maja moze sklepu w Łodzi :) bo wiesz nawet jak maja raty to załatwiac telefonicznie i pocztowo to troche lipa. Jak mozesz to pwoeidz mi czy ta płytka asrocka była by o wiele gorsza od tej DFI która ja podałem bo zawsze słyszałem ze DFI jest extra do oc i wogole chciałbym sie pobawic w krecenie tego 3.0+ bo jak wiadomo z czasem moze on nie starczyc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ower_lolek Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 Niektórzy mowią że Asrock Dual sata jest zaraz po DFI , na zachodzie ludzie montują do niej dwórdzeniowe procki i niemają kompleksow że płyta sie Asrock nazywa , Athlona również ludzie na niej do 2700mhz wyciskają także jest praktycznie dobra do wszystkiego , ona poprostu obala teorie że " jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego " :) Co do rat przez poczte to wcale niejest tak ciężko ... troszke sie wysilisz ale zaoszczędzisz troszke kaski i będziesz miał sprzęt z dobrego sklepu. PS. Dobrze sie znimi targuje cene lub dodtakowe gadzety :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaktusr Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 a czy mozecie mi powiedziec czy ten asrock obsluguje pamieci w dualu bo wydaje mi sie ze chyba nie :( a nigdzie tego nie moge wyczytac ze obsluguje i tu chyba jest lekka lipa :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ower_lolek Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 Nawet jak by niemiał obsługi Dual DDR to i tak sie nadaje , naprawde niemasz sie oco martwić bo w tej kasie nieda sie złożyć nic lepszego do grania , jak chcesz dołożyć to możesz pomyśleć o Asusie : http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...roducts_id=1889 Ale i tak moim zdaniem Asrock jest najlepsiejszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaktusr Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 (edytowane) Heh chłopaki z tematu o tej płytce też odpisali ze obsluguje DUALA :D kurde nie no biore sprzedaje ten sprzet i biore w raty taki config : Procesor: AMD Athlon 64 3000 Venice /1.8GHz/ oem 579 zł Wentylator: Arctic-Cooling Freezer 64 Pro (socket 754,939) 75 zł Płyta główna: AsRock K8 939DUAL (ULi M1695) 230 zł Pamięć RAM: Twinmos 512 MB PC400 CL2.5 155 zł Dysk twardy: Seagate 80GB 7200rpm 8MB cache SATAII Barracuda 7200.9 235 zł Obudowa: TakeMe DIXI Ivory (350W) 99 zł Karta graficzna: Leadtek GeForce 7800GT 256MB 2xDVI VIVO HDTV 1159 zł Razem = 2532zł brutto. Oczywiscie obudowa moze byc inna bo chce jakas bez zasilacza bo obecna jest lekko zdyzelowana :) Tylko z tymi ratami jest kurde problem bo przy kredycie 2500zł jak bym uzyskał ze starego sprzetu 600zł i wpłacił je to i tak przy dosc dlugim okresie kredytowania jest to 149zł miesiecznie heh a odsetki to 595zł wiadomo mozna to brac w mniej rat ale za bardzo nie stac mnie na płacenie po 200zł miesiecznie przez moje kochane studia-300zł co miecha ehh...i mysle o maks 150zł na mieche no cóż trzeba troche z rodzicami porozmawiac o dofinansowaniu :) Edytowane 29 Stycznia 2006 przez kaktusr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ower_lolek Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 No cuż z zasilaczem to jest problem w ESC jedynym sensownym jest Tangan 380 wat. Osobiście bym zaryzykował i kupił Modecoma Fella 350 wat ... ale zaraz mnie tu za to zjedzą :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaktusr Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 Nie nie ja potrzebuje obudowe bez zasilacza bo mam chiefteca 360w wiec powinien starczyc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ower_lolek Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 (edytowane) No powinien , skrzynke bierz wedle uznania ... Sądze że taki komp będzie naprawde dobry. Niebierz Baracudy ... wez samsunga ... popytaj inni ci powiedzą to samo :) Edytowane 29 Stycznia 2006 przez Ower_lolek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...