Tex Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 Ostatnio włączyłem Everesta i wykrył mi że moja karta graficzna GF 6200TC jest na magistrali PCI-Express x16 .Czy to by oznaczało że mogę sobie wymienić kartę na np. GF 6600 Go lub X800? czy też zależy to jeszcze od czegoś innego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkooaallaa Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 Tak zalezy do modelu lapa, np w acerach jest tez bodajrze na takeij magistral i ale jest wlutowana do płyty głównej, chyba ze masz przykładowo dell jakiegos to masz szanse ze da rade wymienic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VoyTECH Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 Ostatnio włączyłem Everesta i wykrył mi że moja karta graficzna GF 6200TC jest na magistrali PCI-Express x16 .Czy to by oznaczało że mogę sobie wymienić kartę na np. GF 6600 Go lub X800? czy też zależy to jeszcze od czegoś innego. moja też jest na PCI-E i jakoś wyciągnąć się nie chce... może dlatego że jest przylutowana B) to że jest na pci-e to znaczy jedynie że komunikuje się po magistrali pci-e a nie że można ją wymienić. chociaż jak wspomniał mój przedmówca da się wymienić w niektórych notebookach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tex Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 musze zatem rozebrać mojego lapka i sprawdzić ,może mam wymienny moduł. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkooaallaa Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 a nie prosciej sprawdzić sobie na necie, ale tak na 95% nie wymienisz tego moim zdaniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roodin Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 magistrala = magistrala a to nie równa się slot pcix; nie wszystko slot co magstrala - nie można do mobila wsadzać innej (czytaj mocniejszej) grafy bo przeprojektowania wymagaoby chłodzenie, zasilanie itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...