yuucOm Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 OK mam Free Mandriva Linux 2006 i potrzebuje jakiegoś programu pod linuxa gdzie móglbym sobie ustawić częstotliwość GPU i pamieci na karcie. Program ma miec podobne opcji do riva tunera d; ale jak bedzie miał tylko zmiane cześtotliwości to też dobrze będzie :P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uffizi Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 OK mam Free Mandriva Linux 2006 i potrzebuje jakiegoś programu pod linuxa gdzie móglbym sobie ustawić częstotliwość GPU i pamieci na karcie. Program ma miec podobne opcji do riva tunera d; ale jak bedzie miał tylko zmiane cześtotliwości to też dobrze będzie :P. nie znam zadnego..ale chyba czesciowo mozna to zrobix w xorg.conf Section "Device"Identifier "nvidia"Driver "nvidia"BoardName "Geforce"Option "NvAGP" "2"Option "NoLogo" "true"Option "RenderAccel" "true"Option "IgnoreEDID" "true"BusID "PCI:2:0:0"VideoRam 128Clocks 25.2 28.3EndSection ps. a tak przy okazji wie ktos jak wymusic antialiasing na kartach nvidia w wine/cedega ?jest to wogole mozliwe??? systemowo przez nvidia-settings nic nie daje....chyba cedega potrafi "emulowac" antialiasing.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 No nie wiem, może to była minuta z google ;-) http://www.linuxhardware.org/nvclock/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jenot Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 No nie wiem, może to była minuta z google ;-) http://www.linuxhardware.org/nvclock/ Tu się zgadzam. Nvclock jest najlepszy. Samą częstotliwość można też zmieniać za pomocą nvidia-settings (najpierw trzeba odblokować CollBits w xorg.conf). Nvclock oprócz zmiany częstotliwości pozwala odblokować potoki (mam 6800LE@16/6), zmienić ustawienia SBA i FW, odczytać dane z sensorów itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Tu się zgadzam. Nvclock jest najlepszy. Samą częstotliwość można też zmieniać za pomocą nvidia-settings (najpierw trzeba odblokować CollBits w xorg.conf). Nvclock oprócz zmiany częstotliwości pozwala odblokować potoki (mam 6800LE@16/6), zmienić ustawienia SBA i FW, odczytać dane z sensorów itp. wow, nie wiedziałem a juz go kiedys prawie instalowałem :) prawie ... szkoda ze jest na gtk bo ostatnio staram sie na qt tylko siedzieć bez gtk żadnego ... :/ (chociaż tez lubie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Na stronie jest napisane, że interfejs jest w wersji gtk i qt. Wystarczy tylko umieć czytać. W pakiecie Mandrivy widziałem dwie binarki: jedna dla gtk a druga dla qt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jenot Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 (edytowane) wow, nie wiedziałem a juz go kiedys prawie instalowałem :) prawie ... szkoda ze jest na gtk bo ostatnio staram sie na qt tylko siedzieć bez gtk żadnego ... :/ (chociaż tez lubie)stefan@genie ~ $ ls /usr/bin/nvclo* /usr/bin/nvclock /usr/bin/nvclock_gtk /usr/bin/nvclock_qt A i tak najlepszy jest nvclock "z palca" - dodaję ustawienia do plików startowych i mam z bani. Edytowane 1 Lutego 2006 przez Jenot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 Na stronie jest napisane, że interfejs jest w wersji gtk i qt. Wystarczy tylko umieć czytać. W pakiecie Mandrivy widziałem dwie binarki: jedna dla gtk a druga dla qt.faktycznie masz racje, nie wiem czemu gtk chciałem z portage isntalowac, nie pamietam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 paranoya daily # emerge -pv nvclock These are the packages that I would merge, in order: Calculating dependencies ...done! [ebuild N ] media-video/nvclock-0.8b USE="gtk qt" 0 kB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 (edytowane) paranoya daily # emerge -pv nvclock These are the packages that I would merge, in order: Calculating dependencies ...done! [ebuild N ] media-video/nvclock-0.8b USE="gtk qt" 0 kB ja nie wiem czemu wcześniej tej flagi dla qt nie widziałem, ślepota i tyle. ooo wiem czemu, właśnie mi sie przypomniało - sprawdzałem pod Archem , a tam jest tylko GTK, pod Gentoo nie zrobiłem -av/-pv :/ to był bład Edytowane 6 Lutego 2006 przez ma1y Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...